Jump to content


TF4000 timer opname na updates en settings


Guest Kimble

Recommended Posts

Vorige week zaterdag heb ik een USUALS motortje aan de schotel gehangen. Donderdag heb ik Murdock's settinglijst ingeladen, evenals de laatste firmware (van augustus, ik had nog die van juli draaien).

 

Sinds vrijdag werken de timer opnames niet meer naar behoren.

 

De opname van vrijdag heeft een bestand van 0 MB en toch 2 uur gemaakt. Gisteren nog eens geprobeerd, en dat leverde een "geen of gecodeerde uitzending" op, dat was de BBC2 (die is FTA). Ik was toen een opname aan het kijken, tijdens de opname kwam de usuals melding dat hij de schotel draaide. Na stoppen afspelen zag ik de rode balk. Op en neer zappen en er was wel beeld. Vreemd...

 

Zappen is geen enkel probleem, hij draait altijd naar de goede sateliet en ik heb altijd beeld waar ik dat verwacht. Ook gewoon direct een opname starten gaat prima.

 

Met timer opnames loopt het nu altijd mis. Maandag (SG-1) nog prima opgenomen, dus aan USUALS lijkt 't niet te liggen. Heb alle timer opnames al opnieuw ingevoerd (omdat die misschien niet meer correct waren na de settings inladen) Experimenteren is nu wat lastig omdat m'n oude laptop dood is, en ik de TF dus moet uitbouwen om 'm aan te sluiten op 'n PC.

Link to comment
Share on other sites


Ik ga vanavond maar eens terug naar de 'juli' versie, tot nu toe is er wel wat gespeculeerd maar nog niks bevestigd over of er nou iets mis is met de laatste fw.

 

Ik wil SG-1 natuurlijk niet missen vanavond <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites

Ok, ik heb net eens uitvoerig zitten testen. Om mijn probleem van zondag te kunnen herhalen (en dat is me al drie keer gelukt):

 

- Stem tuner 1 af op sateliet A

- Plan een opname op sateliet B over enkele minuten, op tuner 1.

- Speel een bestaande opname af van disk.

- Tijdens de opname verschijnt even een melding over het draaien, maar de schotel draait dus niet.

- De opname is natuurlijk niks,

- Stop afspelen en je krijgt "geen of gecodeerde uitzending" te zien.

- Ik wissel naar andere tuner (hij weet niet dat die naar dezelfde sat kijkt!) en zie dat hij nog steeds op sat A gericht is, maar het systeem denkt echt dat hij op B staat. Zappen op tuner 1 op sat B geeft geen enkel beeld... Zap naar een andere sat en terug en er is weer beeld.

 

Ik zoek mensen die dit ook geconstateerd hebben (alleen van toepassing op 'n systeem met USUALS of DISEQ).

 

Het probleem is echt het draaien. Als hij alleen maar denkt dat de schotel gedraaid moet worden (dus de schotel al goed staat) is er niks aan de hand.

 

Combinaties die ik getest heb en die wel goed gaan zijn:

- Kijken op tuner 1 of 2 opname start op tuner 1 op andere sat. (beeld tuner 2 valt wel weg natuurlijk, en op tuner 1 moet je meekijken)

- Inschakelen, draaien, opnemen (schotel op astra1 gericht en opnae BBC geprogrammeerd)

- Opname starten tijdens afspelen, schotel staat al goed.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.