Ga naar inhoud


Kwaliteit stream KPN/Digitenne?


Gast

Aanbevolen berichten


Of is dat niet mogelijk? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
O.K! En hoe groot zijn die bestanden? Een uurtje is hoeveel Gig. b.v?


Ja, maar dat valt niet uit op te maken hoeveel Mbit/s de stream is, of volgens jou wel? Als je je PVR's op een vaste snelheid instelt, dezelfde instellingen voor zovel satelliet als Digitenne, dan kun je er geen ruk uit opmaken.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh nee? Een bestand kan een bepaalde grootte hebben, naast een bepaalde lengte (duur). Op de Topfield wisselt de bestandsgrootte steeds. Een HD van 40GB kan gevuld worden met uitzendingen var. tussen de 12 en 20 uur bijvoorbeeld. Een stream net DD is wel wat vetter dan zonder dat spoor.

Zo bedoel ik het ook voor Digitenne of KPN. Hoe groot is het bestand van een uur opname? Daaruit kan ik wel wat afleiden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi sate

 

ik vond je vraag naar die opname en de bestandsgrootte, niet zo raar.

 

Maar ik vrees dat je er weinig tot niets uit kunt halen. Er wordt per slot van rekening binnen DVB uitgezonden met wisselende bandbreedtes.

 

Ik VERMOED (maar weet niet zeker) dat een opname van satelliet een veel groter bestand zal opleveren dan via Digitenne. Maar ook binnen Digitenne zal de bestandsgrootte wisselen.

 

Zo kun je gewoon met je blote oog zien dat Ned 1,2,3 betere kwaliteit hebben op Digitenne dan de commerciele zenders. En dan heb ik het al helemaal niet over de themazenders, die er vaak niet uitzien!

Dus: ook binnen 1 pakket (Digitenne/KPN-TV) zal je al verschillen in bestandsgrootte tegenkomen.

 

Maar: helaas,niemand heeft hier een Topfield voor Digitenne blijkbaar...

 

Greetz

Bink

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Bink: Dank voor je heldere uitleg. Inderdaad las ik dat de stream van Digitenne een flink stuk (zichtbaar) armer was, Ik Neem aan dat dit dus ook MPEG is? Ik dacht dat je zo de kwaliteit wel kon vergelijken. Op een HD-recorder voor tv kun je namelijk wel 120 uur kwijt op een 80GB schijf. Dat kan toch alleen maar magerder zijn?

 

Groet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt, het wordt in MPEG-2 uitgezonden, alleen is het verpakt in een DVB-stream.

 

Dat jij op een harddisk-recorder 120 uur kan opnemen op 80 gig, zegt niet zo veel. Het enige dat daaruit duidelijk wordt, is dat er flink wat informatie wordt weggegooid. Want als je een 1-op-1 digitale stream zou opnemen, zou je op die 80 gig maar 40 uur kunnen opnemen.

 

Die HDD-recorders werken allemaal met hun eigen decoder, aangezien de input van het beeld analoog is. Dat moet dus gedigitaliseerd worden. Dat doet het apparaat zelf.

 

Zou je een Topfield-tuner (of andere PVR-ontvanger) gebruiken, dan kun je pas echt zien hoe groot de stream is. Aangezien de PVR-ontvanger niet meer hoeft om te zetten, maar de stream 1-op-1 op de HDD zet.

Dat is dus totaal iets anders dan wat de HDD-recordertjes doen.

 

Bink.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Snap ik, maar de input is bij digitenne toch wel digitaal neem ik aan. Als iemand een uitzending op z'n PC zet kan hij ook zien hoe groot dat document is. Dat die HD-recorders van A naar D gaan was ik even vergeten. Slecht voorbeeld van me, maar op de PC kun je makkelijk de bestandsgroote bekijken van zo'n uitzending.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens de gegevens in de gebruiksaanwijzing (en op de doos) zou ik ongeveer 44 uur moeten kunnen openen met de TF-5300 DigiTenne ontvanger. Vooralsnog is het me echter niet gelukt om de harddisk vol te krijgen (normaliter wis ik vrijwel altijd hetgeen ik gezien heb), dus helemaal zeker weet ik het niet.

 

Ook heb ik al een paar keer kunnen spelen met de Topfield 5000PVR, en daarmee waren de ervaringen ongeveer vergelijkbaar, afhankelijk van de toegepaste bandbeedte van de opgenomen zender, ergens tussen de 40 en 48 uur...

 

Dat lijkt me dus wel vergelijkbaar, qua compressiefactoren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...