Ga naar inhoud


Aantal satelliethuishoudens naar nieuw record


Gast

Aanbevolen berichten

Beste MicHel,

 

Even voor de goede orde : UPC berekent 15,20 euro per

maand in Lelystad, inclusief BTW!!

In ieder geval reden genoeg voor mij het abonnement te

beëindigen! Ik had toch al een schotel sinds de Amstrad

650 D2Mac en alleen UPC aangehouden voor het gemak van meer toestellen op 1 aansluiting.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Alex,

 

Ja sorry inderdaad, het bedrag is inclusief BTW. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Maar toch blijft het een hoop geld.

 

Op sinterklaasavond heb ik een satellietontvanger (Pioneer DBR-S100NL2 gekregen die hiervoor bij een voetbalclub heeft gestaan met een CANAL Digitaal kaartje erin. De schotel zelf zit echter nog aan de muur en die krijg ik er nog bij. (Nu maar hopen dat het een beetje snel gaat want het abo is opgezegd en de kaart heeft 'ontvangstrechten' tot 31-12-2004).

 

M!cHeL

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Vandaag zijn nog wat cijfers bekend geworden over de stijgende lijn van digitale televisie in Nederland, met digitale satelliet ontvangst als grootste stijger..

 

Eigen verkoop Digitenne stagneert

 

Digitenne blijft steken op een verkoop van circa twintigduizend abonnementen per halfjaar, zo valt op te maken uit de verstrekte cijfers. De groei van marktaandeel in de digitale ether-tv komt van KPN. Dit blijkt uit een vraaggesprek met Frank Meijerhof, algemeen directeur van Digitenne op het Mediapark in Hilversum. Afgelopen week berichtte De Telegraaf over een "...explosieve stijging van digitale televisie. Naar verwachting kijken volgend jaar al één miljoen gezinnen digitaal via de schotel, digitenne, KPN of kabel." Maar dat is vrijwel geheel aan de schotel te danken.

 

 

Circa 800.000 gezinnen zouden volgens de stichting Satellietplatform al via een schotelontvanger digitale televisie ontvangen. Elke maand komen daar 8.000 tot 10.000 abonnees bij, de meesten voor Canal Digitaal. Digitenne wordt in het artikel in 'een adam’ genoemd, maar voor de rekenaars die het genoemde vraaggesprekje nog kunnen volgen, blijkt er eerder sprake van stagnatie: in het eerste halfjaar van het bestaan, in 2003, zijn er 18.000 abonnementen verkocht, in heel 2004 zo'n 40.000. Ook in 2005 zou Digitenne hetzelfde groeitempo handhaven.

Meijerhof noemt marktaandelen van drie, en uiteindelijk twee procent. Op de 2,7 miljoen huishoudens die Digitenne nu kunnen ontvangen heeft Digitenne met de zelf verkochte abonnementen twee procent dekking. Die andere twee procent van de vier procent die Meijerhof aanvankelijk noemt zou dan van KPN kunnen komen: ruim 50.000 abonnementen. In het artikel in De Telegraaf staat de volgende zin: "Daarnaast heeft Digitenne al enkele tienduizenden ontvangers aan dochterbedrijf KPN verkocht."

 

Dit is in meer opzichten onzin: KPN is niet het dochterbedrijf van Digitenne, noch verkocht Digintenne aan KPN ontvangers, want die koopt KPN zelfstandig in bij Samsung.

 

De woordvoerster van KPN noemt geen aantallen: "Het gaat erg goed met de verkoop van Digitale televisieabonnementen, dat is het enige dat we kunnen zeggen." In 2005 komen er meer wederverkopers van Digitenne, zegt Meijerhof nog.

 

bron: www.radio.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...