Jump to content


Getuige in Canal Plus-Murdochzaak


Guest

Recommended Posts

Bron Planet Multimedia

 

Getuige in Canal Plus-Murdochzaak

 

Een getuige, luisterend naar de 'Nederlandse' naam Kommerling, heeft bevestigd dat vanuit het Murdoch-concern de codering is verspreid voor het verbreken van de bescherming van set-topboxen van Canal Plus.

 

Dit schrijft Financial Times over de zaak die kan uitlopen tot een van de meest ernstige gevallen van bedrijfsspionage en -oorlog. (zie ook: Zinderende rechtszaak Vivendi contra Murdoch)

Oliver Kommerling, een expert in beveiliging met smart cards, heeft schriftelijk getuigd dat vanuit Murdoch's bedrijf NDS door ene Chris Tarnovsky de code om de beveiliging van Canal Plus decoders te verbreken is verspreid. Kommerling's ontwikkelbedrijf ADSR is voor 60 procent eigendom van NDS.

 

Volgens Kommerling is hem verteld dat de code is gekraakt in Israël. Vervolgens heeft Tarnovsky die in nieuwsgroepen met krakers verspreid.

 

Twee jaar geleden ontstond in Nederland nog commotie toen op websites werd gelinkt naar de code, en moest het blad Computer Idee uit de handel worden genomen wegens publicatie ervan.

 

De vraag is nu nog of de commissarissen van NDS, James en Lachlan Murdoch, op de hoogte zijn gesteld van de actie. Canal Plus eist dat NDS-documenten boven water komen. Canal Plus' moeder Vivendi Universal eist in de zaak een schadevergoeding van 1,1 miljard dollar.

 

09:19 12 apr

Link to comment
Share on other sites


Dit lijkt me een typisch geval van klok en klepel: de ComputerIdee van toen werd uit de handel genomen voor het programmatje om met een analoge tv-kaart de CableCrypt uitzendingen te kunnen zien. Dit heeft met de Seca hack en de betrokkenheid van NDS daarbij natuurlijk niets te maken. Journalistiek op hoog niveau... <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" />

Link to comment
Share on other sites

Wederom slap verhaal uit onbetrouwbare bron.

 

Computeridee is destijds inderdaad uit de handel gehaalt maar we hebben nog nooit zoveel vraag gehad naar TV kaarten <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" />

 

Overigens, de beschreven tot dan toe publieksgeheime "gratis" manier op canal+ te ontvangen was een lachertje. Wie gaat er nu naar een film kijken ter grootte van een postzegel en waar zelfs geen geluid bijzit. Vond het een domme zet van C+ want de kans is groot dat er mensen tussenzitten die de postzegel te klein vinden en zich daadwerkelijk gaan abonneren op C+.

 

Dat andere is ook gewoon een vuile truuk om alweer een nieuwe codering te kunnen introduceren.

Link to comment
Share on other sites

Computer Idee heeft inderdaad wat geschreven, maar dat ging over kabel deco's. Je kon een luxscript ombouwen (waren ze ineens verkoopbaar geworden voor de handel) en de 2 kanaaltje van de kabel van groen/gestreept naar beeld omzetten.

 

Was en is nog steeds niet veranderd. Beeld inverteren, sync erop enz. geluid niet mogelijk dus bij een voetbalwedstrijd langs de lijn aan.

 

Maar dat het redactionele niveau van die copy&paste figuren flink zakt is bekend. Jammer dat het klakkeloos wordt copy&paste in de nieuwsgroepen. Blijkbaar moet je tegenwoordig alles zelf uitzoeken.

 

Recent voorbeeld is de dood van de Nacht-burgemeester van Rotterdam Jules Deelder.

Link to comment
Share on other sites

Dit nieuws haalt zelfs de eerste bladzijde van de financiële kranten! Er zal dus weldegelijk stro*t aan de knikker zijn.... <img border="0" title="" alt="[Rollende ogen]" src="images/icons/rolleyes.gif" />

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.