Jump to content


Vivendi wipt Canal Plus-baas


Guest

Recommended Posts

Pierre Lescure, de baas van de betaalzender Canal Plus, is door voorzitter Jean-Marie Messier van Vivendi Universal aan de dijk gezet.

 

Dit heeft Vivendi Universal bekendgemaakt, en onder meer Financial Times en De Standaard berichten erover.

Een paar dagen eerder gooide Messier de adjunct-directeur van Canal Plus, Denis Olivennes, er al uit. De oorzaak was een aanhoudend financieel probleem met Canal Plus dat te hoge verliezen bleef maken volgens Messier. Op de achtergrond speelt een strijd tussen Franse (film)waarden die Lescure zou aanhangen, en de financiele eisen van het inmiddels Amerikaans-Franse moederbedrijf.

 

Xavier Couture is de naam van de opvolger, hij is bekend als producent en manager in de Franse tv-wereld. Jean-Laurent Nabet is benoemd tot financieel directeur van Canal Plus.

 

Volgens Financial Times stond ook de positie van Messier zelf ter discussie in een buitengewone vergadering van het bestuur van Vivendi Universal gisteren. Messier ontkende dit met klem.

 

Het vertrek van Lescure, mede-oprichter van Canal Plus, zorgde voor de nodige commotie bij werknemers en de vakbond. Op de zender werd steun betuigd, onder meer met een live interview. Lescure zei daarin dat Messier hem 'een mes in de rug' had gestoken, aldus De Standaard, en sprak volgens de FT van 'verraad'.

 

Bron: Planet internet

 

<small>[ 17-04-2002, 13:10: Bericht gewijzigd door: cyberrobbie ]</small>

Link to comment
Share on other sites


Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.