Ga naar inhoud


Moederbedrijf UPC koopt betaaltelevisiekanalen


Dennis DaMenaCe

Aanbevolen berichten

Uitgegeven: 17 januari 2005 20:32

DENVER - UnitedGlobalCom neemt een meerderheidsbelang in de Britse exploitant van betaaltelevisie Zone Vision Networks. Het moederbedrijf van UPC brengt Zone Vision onder bij zijn Europese dochterbedrijf Chellomedia. Dat liet UnitedGlobalCom (UGC) maandag weten.

Zone Vision is eigenaar van de betaaltelevisiezenders Europa Europa, Reality TV en Romantica. Daarnaast vertegenwoordigt het bedrijf ongeveer dertig internationale televisiekanalen, zoals Discovery, Hallmark en Eurosport. UGC krijgt 87,5 procent van de aandelen in Zone Vision in handen.

UGC betaalt in totaal 65 miljoen dollar (49,7 miljoen euro) voor het meerderheidsbelang. Het moederbedrijf van UPC betaalt 50 miljoen dollar (38,2 miljoen euro) in contanten en 15 miljoen dollar (11,5 miljoen euro) in eigen aandelen voor Zone Vision.

 

Chellomedia had al een belang van 49 procent in het televisiekanaal Reality TV. Als onderdeel van de koop brengt Chellomedia dit belang onder bij Zone Vision, zo blijkt uit de verklaring van UGC.

 

UGC wil met het meerderheidsbelang in Zone Vision zorgen voor voldoende programma's voor zijn televisie- en breedbandkanalen. "Met de opkomst van digitale video en breedbandinternet wordt het aanbieden van aantrekkelijke inhoud steeds belangrijker", zo licht UGC-bestuursvoorzitter Mike Fries de aankoop toe.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...