Ga naar inhoud


Hornet portable met melding no A/V


Gast CK

Aanbevolen berichten

Ik heb even een Hornet portable gekregen om mee te spelen. Software is origineel en werkt(e) met originele NL-smartcard. Toen ik 'm in de middag had aangesloten werkte alles prima. Op standby en 's avonds weer aangezet, toen deed 'ie niets meer...

Alleen de melding "mediaguard" op de Nederlandse zenders en "no A/V" op het totale FTA-aanbod. Het vreemde is wel dat zowel signaalsterkte en kwaliteit op ongeveer 90% staan. De schotel functioneert prima op andere ontvangers.

 

Nu heb ik naar de leverancier gebeld en die zegt dat er waarschijnlijk een probleem is met de software en het apparaat naar de importeur terug moet.

Ik heb er echter niets aan veranderd...

 

Iemand met ervaring???

Link naar reactie
Delen op andere sites


Waarschijnlijk alleen een 20 seconden van de stroom afhalen vermoedelijk werkt dan alles weer normaal.

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Neen, helaas.

Dat is altijd één van de eerste dingen die ik probeer, maar in dit geval blijft het resultaat hetzelfde. Ook heb ik de fabrieksinstelling hersteld, maar ook dat geeft geen oplossing.

 

Wellicht zou een oplossing kunnen zijn om de software opnieuw te programmeren, maar ik kan de originele nergens op het internet vinden (wel alternatieve emu-versie, maar de eigenaar wil 'm graag origineel houden).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...