Ga naar inhoud


draadloos met de dreambox


Bob de Bouwer

Aanbevolen berichten

Wie kan me helpen met de instellingen, ik heb een draadloos netwerk, op de dreambox de wifi 1.2 geinstalleerd onder zeus, ip adres ingegeven, (zelfs alles omgezet naar (dhcp)usb stick erin (voor wifi) maar krijg geen verbinding, kan het zijn dat de dreambox alleen bepaalde merken usb/wifi ondersteund, heb het board al even met de zoek opdracht afgezocht maar weinig resultaat, met crosslinkkabel geen probleem, heb een sitecom wlan router.

resumerend ( <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />) wie heeft het werkend en hoe.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Misschien nog een aanvulling: met eeen USB wifi-stick ben je je USB poort kwijt en het geheugen van de Dreambox zit vrij snel vol zoals je misschien weet. Ik heb 'm via een Asus WL330G via de ethernetpoort draadloos in m'n netwerk hangen. Dat heeft wat moeite gekost maar werkt nu vlekkeloos en ik kan nog steeds m'n 128 MB stick op de USB-poort hangen. De Asus kost 50 Euri dus het kost je wel iets meer dan een USB wifi-stick.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit moet ik toch tegenspreken. Ik heb een Apacer stick met WiFi en 256mb opslag. Werkt trouwens fantastisch <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> Type: Apacer Wireless Steno. USB 1.1 Flash Drive + WLAN IEEE 802.11b Prijsindicatie 59,- euro.

DM8O0 - WF T90

DM600 - WF T90

DM7025 DVBS/DVBC - WF T90

DM500 - WF T90 en draaibaar op de caravan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
WLAN IEEE 802.11b


Zou ik dus niet voor kiezen.
Een veel te lage snelheid.
Zou toch gaan voor 54G

De beperking zit vooral in de USB 1.1 poort van de Dreambox. Dus veel extra zul je niet uit een 54g halen. Trouwens, ze worden ook niet ondersteund in de Wifi plugin omdat er nauwelijks linux drivers voor te vinden zijn.
Nou ja, ieder z'n keuze of 't nou via een USB stick gaat of via een access point op ethernet. Kwestie van smaak/kosten...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig doe ik dat nooit,dus ..... geen probleem hier. En als ik dit zou moeten doen ligt er ook nog een kabel. Heb deze (wifi) in gebruik ook voor de vakantie waar wifi aanwezig is. Dus van alle gemakken voorzien. Maar weer snel On Topic.

DM8O0 - WF T90

DM600 - WF T90

DM7025 DVBS/DVBC - WF T90

DM500 - WF T90 en draaibaar op de caravan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoiets was ik dus ook van plan, heb toch het gevoel dat ie met de harddisk (maxtor) niet goed overweg kan, maar we gaan gewoon door, na 4 weken in mijn bezit en tig keer opnieuw installeren word het steeds leuker, kijken naar de tv doe ik met een xtreme en abo. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

inmiddels een ouwe seagate 3,1 gb ingebouwd voor de img, lijkt iets stabieler.

beetje weinig ruimte voor opnemen, maar dat komt later. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...