Ga naar inhoud


Configuratie voor HispaSat 1C/D en Atlantic Bird 1


SailerPeter

Aanbevolen berichten

Hallo,

Graag had ik een oplossing gevonden voor de volgende behoefte: spaanse FTA zenders (via HispaSat) en Sailing channel (via Atlantic Bird 1) ontvangen d.m.v. één schotel in de omgeving van Brugge. Kan dit, zo ja wat heb ik hier voor nodig, rekening houdend met het feit dat de schotel, als het technisch mogelijk is geen draaiend model is en de ontvanger een zeilprogramma moet kunnen opnemen terwijl er naar een spaans programma gekeken wordt?

Thx voor jullie reactie.

Rebox RE9000HD PVR + Visiosat Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites


Met een Duoblock moet je die twee Sat. wel kunnen ontvangen en als je gelijk wilt kijken op de ene sat.en opnemen van de ander, zal je of twee ontvangers, of een Twin-ontvanger moeten hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb even gekeken op Kingofsat en Atl Bird zit op 12,5 west, terwijl de Hispasat op 30 west zit. In het lijstje van de database schotelpark is voor de Atl Bird 70 cm schotel vereist en voor de Hispasat 80 cm. Ik weet dan niet precies hoe groot je schotel zou moeten zijn als je met twee LNB's op één schotel zou willen werken. Het is misschien voor jou ook mogelijk om twee schotels van bovengenoemde grootte te plaatsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, ik ben nog niet op wereldreis met mijn boot. Daarvoor heb nog te weinig (euro)centjes gespaard. Maar de reis naar Spanje is al gepland.

Ondertussen blijkt nu ook dat Sailing Channel niet meer FTA is op Atlantic Bird 1, maar wel nog op Eutelsat W3A (7.0° Oost) waardoor ik vrees dat het niet meer mogelijk is op één vaste schotel, tenzij ik een Wavefrontier gebruik.

Ik moet mijn eerste stappen nog zetten in de schotelwereld, zodat ik maar wijselijk eerst mijn echtgenote een plezier ga doen door een simpele schotel aan te kopen en deze uitsluitend te richten naar Hispasat.

Waar moet ik echter op letten om eventueel later uit te breiden naar een systeem dat mij toelaat meer satelietten te ontvangen. Ik denk dan vooral aan het gat dat ik nu zal moeten maken om de kabel door mijn muur te steken en de ophanging van de schotel aan dezelfde muur?

PS: de titel van dit onderwerp zal hierdoor moeten aangepast worden zeker?

Rebox RE9000HD PVR + Visiosat Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...