Ga naar inhoud


REELBOX PVR 1100 "receiver voor de toekomst" !!!


tuintje

Aanbevolen berichten

bekijk ff de specs,

Dit gaat denk ik nog een stapje verder dan de KAON kvr 1000+,,,,,,,,,,,,,

en dat voor de (nu in Duitsland) vastgestelde prijs van € 699.- ook nog concurerend. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

ziet er leuk uit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Nadeel is onbekendheid. Mss toch maar wachten op de 7025.

Dvd speler zit ik ook niet perse op te wachten.

De 7080/7085 zal die divx kunnen afspelen?

Snellere processor of extra chip ervoor. Eerste is natuurlijk beter gezien voor wijzigingen in het formaat....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

Eindelijk komt die nu ook dat is een poos dat ik hem zie staan als beta op het reelforum.

Maar wie weet ze hebben wel ca anderhalf jaar er aan kunnen sleutelen dus .....?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

Iedergeval zal de naam wel bekend worden nu denk ik ,omdat die al bij de grote satellite verkopers nu ook hier in nederland op de site staat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> en nog onder die 699 ook dus wie weet laat maar komen dat ding <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Groeten Ben bye bye <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben al een tijdje aan het zoeken, is het ook mogelijk om met dit apparaat op het internet te surfen.(zonder tussenkomst pc) Wordt me niet echt duidelijk?

De triple dragon idem.

Wie verschaft er duidelijkheid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

VU+ Duo2 - PrismCube

Link naar reactie
Delen op andere sites

Persoonlijk zou ik denk ik toch zoiets niet halen. Ik zit meer te denken om strax zon Dreambox 7025 te halen, en als ik dan echt een dvd speler wil een Kiss. In principe heb je dan alles wat in dit apparaat zit en waarschijnlijk meer gebruiksvriendelijk en nog goedkoper ook.

 

Tevens spreidt je de risico's. Als alles in 1 zit kan je als iets kapot gaat alles weggooien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat mij persoonlijk om de HDTV mogelijkheden en de MP4 ondersteuning. Ik had iets gelezen dat er een Dreambox 8000-HD komt eind dit jaar, die zal dan wel DVI of HDMI hebben. En als ze daar nou ook gelijk een twin tuner van maken dan is die voor mij <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Xtrend ET10000, 1xDVBS 2xDVBC | Triax 78cm | Invacom SNH-031 0,3dB LNB | Moteck SG-2100
Samsung DCB 9401R | 3 Raspberry Pi (XBMC, Domoticz) | AppleTV2 | Apple TV 1

Link naar reactie
Delen op andere sites

kan je mij vertellen waar je die info vandaan hebt?

Weet dat aan het eind van dit jaar de 7025 en de 7080/7085 uit zouden moeten komen.

 

Zie nu idd dat het domein gereserveerd is. Heeft trouwens iemand wat meer info over HDTv? Vraag me namelijk af of het de moeite is om daar op te wachten.

Neem aan dat je dan ook een speciale tv nodig hebt??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het hier een tijdje geleden gelezen in het Dreambox forum. Als je 1 keer HDTV hebt gezien dan wil je niks anders. Je kan een paar DivX HD filmpjes bekijken bij DivX.com je kan deze het beste afspelen met VLC Player, tenminste daar heb ik de beste ervaring mee. Voor de beste kwaliteit moet je je monitor wel via DVI hebben aangesloten.

 

Even wat meer info over HDTV:

 

Citaat:

Wat is High Definition TV?

High Definition Television (HDTV) is een uitbreiding van digitale televisie - de nieuwe televisiebeleving. In het verleden waren er slechts twee keuzemogelijkheden: analoog en digitaal. Zoals u misschien wel weet, is analoog gevoelig voor storing en spookbeelden, en kan digitale televisie, hoewel deze problemen zijn verholpen, technisch worden gecomprimeerd, waardoor niet altijd de optimale beeldkwaliteit wordt bereikt. Echter, digitale televisie maakt interactieve televisie mogelijk en verhoogt het aantal beschikbare zenders. Digitaal wordt nu HDTV. HDTV biedt ongeëvenaarde beeldkwaliteit, de meest realistische ooit. 

 

Wat zijn de voordelen van High Definition?

 

Veel betere beeldkwaliteit

 

Ongelooflijk volle kleuren

 

Fantastisch scherp beeld

 

Adembenemende details

 

Uitzendingen in breedbeeldformaat

 

5.1 Dolby® Digital-geluid (regiogebonden)

 

 

Hoe werkt High Definition? 

HDTV-beelden bevatten meer gegevens dan bij de conventionele standaardresolutie. Deze extra gegevens leiden tot een rijker beeld met meer detail en helderheid, met als extra voordeel dat de geluidskwaliteit beter is. Er is een serie uitzendstandaarden, de meest gangbare daarvan zijn 720p en 1080i. 

 

Resolutie

Conventionele televisie is opgemaakt uit 480 regels, in tegenstelling tot de 720 of 1080 van High Definition. De toename in het aantal regels verschaft een veel scherper beeld, met een hogere resolutie. Video met 1080 regels vereist wel meer bandbreedte voor de zender, en het is duurder om te maken dan met 720 regels. 

 

Scannen

Met een interlaced beeld (1080i) wordt het beeld in twee fasen opgemaakt, eerst de oneven regels en dan de even regels. Bij een progressief beeld (720p) wordt het beeld lijn voor lijn getekend. Hierdoor ontstaat een vloeiender en stabieler beeld. Dit zorgt ervoor dat het verschil tussen 1080i en 720p niet groot is, ondanks de hogere resolutie van 1080i. Echter, progressief beeld gebruikt dubbel zoveel bandbreedte als interlaced beeld. 

 

Codering

HDTV gebruikt digitale videocodering, MPEG-2 genaamd, die tevens wordt toegepast op DVD en digitale televisie. De technologie is echter verder ontwikkeld. Dit heeft geleid tot nieuwe indelingen zoals MPEG-4 en Windows Media® 9, waarmee codering en bandbreedtegebruik efficiënter verloopt. Hierdoor komen meer TV-zenders beschikbaar, passen er meer films op een schijf en zijn de beelden van hogere kwaliteit.

 

 

Hoe kan ik High Definition ontvangen?

 

Satelliet

U kunt High Definition op meerdere manieren ontvangen, maar sommige van deze manieren zijn in Europa niet beschikbaar. Op 1 januari 2004 werd een nieuwe HDTV-service genaamd Euro 1080 geïntroduceerd op het Astra-satellietnetwerk. Deze service bestaat uit twee zenders, Main en Event, die momenteel concerten en kinderprogramma's uitzenden. Euro 1080 heeft bepaalde voetbalwedstrijden van de Europese voetbalkampioenschappen in 2004 uitgezonden. Hiervoor is wel een speciale HDTV-decoder en satellietschotel nodig. 

 

DVD

DVD is buitengewoon populair geworden, en de kwaliteit van DVD is veel beter dan die van conventionele videocassette. Het overtreft zelfs de kwaliteit van digitale televisie. Maar ook DVD kan worden overtroffen. Sony heeft een verzameling Superbit DVD's, alle van Columbia TriStar en gecodeerd met de dubbele bitsnelheid, wat leidt tot meer detail en hogere resolutie. Bovendien zijn diverse films op DVD uitgebracht in Windows Media® 9-indeling (HD-WMV), een hele verbetering ten opzichte van de bestaande DVD-indelingen 

 

Digitale televisie

In de toekomst wordt HDTV mogelijk tevens onderdeel van het digitale televisienetwerk, maar de zenders moeten nog beslissen over de precieze planning en inhoud. 

 

Blu-ray Disc™ en HDV  

De volgende generatie DVD's zal gebruikmaken van een blauwe laser (die op een kleiner punt kan worden gericht) zodat zij meer gegevens kunnen bevatten dan een conventionele DVD. Met deze DVD's, die ook wel HD-DVD of Blu-ray Disc™ worden genoemd, kunt u beelden van HDTV-kwaliteit opnemen en weergeven, zolang de bron van voldoende kwaliteit is. Deze DVD's kunnen echter alleen worden afgespeeld op een nieuwe blauwe laser-speler. De uitzendingen in en inhoud van HDTV zijn momenteel alleen beschikbaar in Japan. De introductie van Blu-ray Disc™ in Europa hangt af van Europese zenders en de introductie van HDTV in Europa. Sony is van plan om een nieuwe camcorder te introduceren op basis van de fonkelnieuwe HDV-indeling. Als de technologie breder beschikbaar wordt, ontstaat de mogelijkheid om High Definition-videobeelden op te nemen en te bewerken met alle voordelen van deze nieuwe indeling, met name de zeer hoge beeldkwaliteit.

 

geciteerd van thuisbioscoop.nl

Xtrend ET10000, 1xDVBS 2xDVBC | Triax 78cm | Invacom SNH-031 0,3dB LNB | Moteck SG-2100
Samsung DCB 9401R | 3 Raspberry Pi (XBMC, Domoticz) | AppleTV2 | Apple TV 1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet dat je minstens een DVI of HDMI aansluiting moet hebben om HD goed te kunnen zien. Sommige CRT schermen kunnen ook HD aan maar dan moet het er wel echt bij staan. De meeste nieuwere Plasma's, LCD's, Beamers en Projectie tv's hebben de mogelijkheid wel.

 

Ik heb gisteren wel op een oudere 50 inch Plasma Pioneer (zonder DVI of HDMI) gekeken naar een DivX HD filmpje en de kwaliteit was daarop ook al veel beter en de Pioneer is gewoon via SCART RGB aangesloten.

Xtrend ET10000, 1xDVBS 2xDVBC | Triax 78cm | Invacom SNH-031 0,3dB LNB | Moteck SG-2100
Samsung DCB 9401R | 3 Raspberry Pi (XBMC, Domoticz) | AppleTV2 | Apple TV 1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb net ook ff gekeken. Je hebt idd een digitale tv ervoor nodig (om iig eruit te halen wat erin zit).

Zover ik weet is er nog geen tot weinig betaalbare tv's ervoor (sony, philips e.d.). Volgens mij ook weinig decoders (is er uberhaupt al een sateliet decoder die het ondersteund?)

Zijn nog weinig zenders die het ondersteunen.

 

Lijkt mij niet iets waar ik op ga zitten wachten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja er zijn 3 receivers die het ondersteunen en natuurlijk ook de Reelbox PVR 1100, alleen niet de eerste versie van de Reelbox. Die kan het wel aan maar zet de beelden om naar analoog omdat ie nu nog geen DVI/HDMI heeft.

 

Bij de meeste elektronica zaken hebben ze wel een opstelling staan met HDTV en daar laten ze bijna allemaal de HD sat beelden zien via de Quali TV QS1080IR receiver. Er is ook een nieuwere versie en dat is de Quali TV QS 1080IRCI. Ook de Zinwell 410HD zie je vaak staan in test opstellingen.

 

En zo lang hoef je niet te wachten op HD denk ik bij Sky zijn ze al bezig om dit jaar een paar HDTV kanalen te gaan gebruiken Duitsland gaat ook dit jaar nog testen met HDTV.

 

Er zijn ook al een aantal DVD spelers op de markt die al een DVI of HDMI aansluiting hebben. Samsung heeft er 1 voor ik geloof € 249,-

 

Hier kan je zelf ook nog wat demo's downloaden en met bijv. VLC bekijken

http://www.dvico.com/hdtv/download.asp

Xtrend ET10000, 1xDVBS 2xDVBC | Triax 78cm | Invacom SNH-031 0,3dB LNB | Moteck SG-2100
Samsung DCB 9401R | 3 Raspberry Pi (XBMC, Domoticz) | AppleTV2 | Apple TV 1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...