Ga naar inhoud


konig dvb-t bevriezingen door contactor kachel.


Gast

Aanbevolen berichten

hi,

ik heb hier een konig dvb-t ontvanger staan voor de vrt's.

in dezelfde ruimte staat een convector die is aangestuurd door een contactor of relais.iedere keer als de thermostaat een commando geeft dat de relais aangetrokken word om de kachel op te warmen of dat de relais onderbroken wordt,bevriest het beeld van mijn dvb-t ontvanger voor enkele seconden wat ik zeer vervelend vindt.

omdat iemand sprak van een extra netonstoorder,kwam ik hier eens aankloppen.

bij diverse elektronica onderdelen specialisten eens gebeld,maar dat schijnt kant en klaar niet meer gemaakt te zijn,omdat de toestellen tegen dergelijke storingen moeten kunnen.mijn sat ontvangers dvd tv e.d. hebben er geen last van enkel mijn konig dvb-t ontvanger.biedt hier een extra net ontstoorder een oplossing,en zo ja,wie kan er mij een schema bezorgen?of toch met iets helpen zodat ik zonder bevriezende beelden naar de vrt kan kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ze zijn nog degenlijk wel te koop.. Onder andere bij computerzaken.. Ze worden namelijk nog geregeld gebruikt om piekspaningen weg te halen van pc's. Toevallig heb ik net vorige maand nog zo'n tafeldoosje gehaald.

 

Greetz Ronald

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

De storing komt niet noodzakelijk via het net, maar komt hoogstwaarschijnlijk via de ether Dit kan als je een DVB-T binnenantenne gebruikt en de relaissturing vlakbij staat. Het beste is dan de relaiscontacten en / of de relaisspoel te ontstoren via RC-filterblokjes (bv telemécanique). Nieuwe ontvangers zijn inderdaad standaard beveiligd tegen netinterferentie (CE label - EMC proof)

Groetjes, Dany

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...