Ga naar inhoud


twee matrix reloaded cams, eentje doet 't, .....


Aanbevolen berichten

Beste forumlezers,

 

Ik kijk al een tijdje via de schotel met een funkaartje, maar ik heb nu een abo genomen op C+ en een Matrix Reloaded cam. Volgens de verkoper zou deze geschikt zijn voor ontvangst van C+ met een geldig abonnement.

Helaas, de waarheid is volgens mij toch anders, want als ik mijn nieuwe Matrix in de Ci-sleuf duw, dan wordt de cam wel gezien, maar ik krijg geen beeld of geluid enkel de mededeling dat het signaal gecodeerd is. Via het menu kan ik zien dat er MR 1.080 in zit, H/W: 1.5 en Loader 1.0 Mijn ontvanger is een gepatchte Humax 5400 en ik heb Josje 3.3 Toh 3.1 er op staan. Met een andere Matrix Reloade van mijn zwager werkt het wel, want daarom heb ik juist gekozen voor de Reloaded maar daar staat UCAS 3.0 op. Ik ben niet de makkelijkste met de computer en het veranderen van software maar wat ik gevonden kan krijgen indit en andere forums is dat ik waarschijnlijk de verkeerde software in mijn cam heb zitten, alleen ik zie door de bomen het bos niet meer want op de ene plaats zeggen ze dat je met 2 fun 5 kaartjes de software kunt veranderen, en ergens anders zeggen ze weer dat je zelfs 2 verschillende Cas-interfaces??? moet hebben om deze software te veranderen.

Wie is genegen om mij verder te helpen? Het liefst zou ik dat doen met iemand bij mij in de omgeving (Oss) zodat ik het later ook zelf kan doen, maar eventueel kan het ook telefonisch (dan kan ik ook vragen wat Proggen is, want dat lees ik hier heel vaak, maar ik weet niet wat dat is. Graag via PM een telefoonnummer van iemand die me wil helpen.

Alvast bedankt

 

Avdhorst

Link naar reactie
Delen op andere sites


Proggen is in deze vlotte tijd de korte vorm van programmeren geworden, dus in dit geval software zetten op een kaartje, een module,...

 

Inderdaad werkt in een MR-module een officiële C+-kaart het best als er Ucas 3.0-software opstaat.

 

Het veranderen van MR-software kan op verschillende manieren: inderdaad met funkaarten, maar ook met een Cas-interface, of ook wel via het PCMCIA-slot van een draagbare computer.

 

Aangezien je een ontvanger hebt waarvoor op zich al creatieve software bestaat, heeft het misschien niet zo veel zin ook nog eens wat speciaals op die MR-module te hebben. Ucas 3.0 met een C+-kaartje lijkt dan inderdaad de beste keuze. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

P.S. Schiet me niet af als het niet helemaal juist is, maar er zijn hier dacht ik ook al mensen geweest waarbij het probleem was dat hun module met creatieve software voor Canal Digitaal de Irdeto 1-keys had, terwijl ze op hun officiële kaartje de Seca 2-keys hadden. De ontvanger ziet twee keys voor dezelfde zenders, weet niet meer welke hij moet kiezen en slaat in paniek. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Moeilijke oplossing: de Irdeto 1-keys op de cam uitschakelen (door ze op één of andere manier te wissen, ik dacht door in het CAM-menu de hele provider 'Canal Digitaal' te wissen). Makkelijke manier: nog een maand wachten, dan is het toch afgelopen met Irdeto 1.

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...