Ga naar inhoud


[DBOX-II] netwerk aanleggen voor dbox2


funcard66

Aanbevolen berichten

ik wil een thuis netwerkje aanleggen met een tweede netwerkkaart en cross cabel om verbinding te maken met de dbox2.maar als ik de 2de netwerkkaart erin stop en de driver installeer dan valt mijn internet verbinding weg,ik heb @home en werk met windows 2000 prof.wie kan mij stap voor stap uitleggen wat ik moet doen.

en ja ik heb al veel gelezen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> maar kom er niet uit.

 

Bvd arie

Gigablue quad

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zelf ben ik ook niet zo'n techneut op gebied van netwerken maar ik zal mn best voor je doen. Ik weet niet hoe je huidige instellingen zijn, maar ik heb zo'n vermoeden dat beide kaarten op DHCP staan (automatische IP). Zelf zou ik de ip-nummers (ip, gateway, netmask etc) van de oorspronkelijke netwerkaart instelling even noteren en vervolgens beide netwerkkaarten een vast ip geven. Dus de netwerkkaart die anders voor internet werd gebruikt, voorzien van het juiste vaste ip's en de tweede kaart voorzien van een ander nummer bijv. 192.168.1.123 ofzo. Voor de tweede netwerkkaart maakt het ip van de gateway niet uit denk ik omdat je die toch voor de dbox gebruikt. Volgens mij moet dit een stuk beter gaan zo.

 

Toch denk ik ook dat je in internet exploder op een of andere manier moet aangeven welke netwerkkaart je gebruikt. Kijk anders eens bij LAN-instellingen onder internet-opties. Ben benieuwd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, beide netwerkkaarten staan dus op DHCP. Laat die oorspronkelijke netwerkkaart waarmee je anders altijd mee het internet opgaat dan maar op DHCP staan en geef die tweede netwerkkaart (voor de dbox) anders een vast ip nummer. Ik denk zelfs dat het heel logisch is want de dbox deelt normaalgesproken geen DHCP's uit, tenzij je dat instelt. Maar laat m voor het gemak maar op een vast ip staan.

 

Het volgend probleem is dan of jouw internet browser standaard, zeg maar, die DHCP-netwerkkaart ziet. Ik weet namelijk niet hoe en of dat instelbaar is onder windows xp. Heb je daar al naar gekeken?

 

Let wel op dat je van die tweede netwerkkaart met een crosscable rechtstreeks naar de dbox gaat. Dus zonder switch of iets dergelijks, een switch kan nog een hoop roet in het eten gooien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog vergeten, een netwerkkaart kun je wel een vast ip geven. Tenminste, wel onder windows 98 die ik nog gebruik <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />. En je hebt een ADSL modem/router neem ik aan die kennelijk wel op DHCP staat? Maar goed, ik zou zeggen probeer dat vaste ip eens voor de dbox kaart en zie wat er gebeurt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja ben al iets verder,de eerste kaart staat alles op automatisch en internet delen staat ook aangevinkt bij ip adressen staat dhcp ingeschakeld,

mijn 2de netwerkkaart heb ik als volgt ik heb hem een ip-adres gegeven maar die komt automatisch op 192.168.0.1 subnetmask is 255.255.255.0 bij de volgende dns serveradressen heb ik niks ingevuld.ga ik naar ip instellingen staat er het ip en subnetmask zoals hier boven en voor de rest heb ik niks veranderd was standaard.maar kijk ik bij de netwerkkaart geavanceerd dan staat er geen 10mb half duplex bij wel gewoon 10 mbps.maar wat moet ik nou bij de dbox2 invullen hetzelfde als het 2de netwerkkaart?en wat moet ik allemaal invullen bij de dbox2. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Bvd arie

Gigablue quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even kijken, bij de dbox moet je niet hetzelfde ip invullen omdat je anders een conflict krijgt. Daar kun je bijvoorbeeld invullen 192.168.0.10 ofzo, het subnetmask weer op 255.255.255.0 en gateway en DNS maakt volgens mij dan niet uit. Gebruik je die kaart alleen voor het programmeren van de box of moet ie ook het internet opkunnen? Dan maakt de gateway en DNS wel weer uit namelijk. Maar zorg er in elk geval voor dat de dbox niet hetzelfde ip krijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

het is gelukt ik heb verbinding met de dbox2,hartstikke bedankt hantatta credits all to you <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

via telnet en ftp kan ik nou in de box komen,alleen als ik een nieuwe image erop wil zetten met dbox bootmanager krijg ik deze foutmelding:

 

error 10048 in function bind address al ready in use.

 

wat is hier de oplossing voor.

 

Bvd arie

Gigablue quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is wel weer lastig inderdaad... Bij de instellingen van de netwerkkaart kun nog iets met bindingen instellen, maar ik vraag mij af of dat er wat mee te maken heeft. Die foutmelding doet mij toch denken aan een conflict. Kun je mij anders even het ip-overzicht toesturen? (pm) Deze kun je opvragen middels winipcfg.

 

Maar kun je nu met bootmanager je box al flashen? Zelf heb ik ook weleens last van rare foutmeldingen terwijl ie wel gewoon doet. Misschien een domme vraag, heb je toevallig niet hetzelde ip van jouw netwerkkaart in bootmanager ingevuld wel? Dit moet de dbox ip zijn namelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...