Ga naar inhoud


Astra vochtgevoelig of een Monoblok probleem ??


studioph

Aanbevolen berichten

Enige tijd geleden een monoblock gekocht ivm 2e DB op bovenverdieping. Alles uitgericht en prima ontvangst van Astra en Hotbird op beide droomdozen. Echter opeens bij regenachtig weer 1 DB slechte ontvangst op Astra en een beetje Hotbird. Andere DB prima ontvangst. Op aanraden van medelid kabels omgewisseld bij Monoblok (Maximum MBT-22) en ziedaar nu ging het probleem van de ene naar de andere DB. Dus moest het monoblok wel kapot zijn. De rechteruitgang gaf het probleem. Naar de dealer en nieuw monoblok gemonteerd. Alles OK SNR 79-81 AGC rond 65 en BER steady op 0 voor ASTRA en zelfs hogere waarden voor Hotbird.

Hotbird staat op 1 en Astra op 2. Alles moet wel goed staan want anders kan toch de ene droomdoos het toch niet goed doen. En bij droog weer doen beide dozen het fantastisch !!

Alles prima........nee, want vandaag weer regen en probleem hetzelfde dus ????

Het kan niet liggen aan de kabels, de DB's enz. want bij wisselen blijkt het probleem mee te gaan.

 

Wie weet waar dit nu aan kan liggen ??

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

PH

Link naar reactie
Delen op andere sites


zo te lezen is het waarschijnlijk een rotte coaxkabel. Sowieso is de bekabeling verdacht wanneer je bij nat weer of dooi problemen krijgt.

 

Of ben ik ook gek <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Echostar LT8700, Topfield 5000PVR en Dreambox 800HD via multiswitch op een draaibare Echostar 120cm en vaste Visiosat tri-sat schotel met Invacom en Smart LNBs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry, waarschijnlijk heb ik het niet goed uitgelegd maar door de kabels om te wisselen de korte kabel naar de bovenverdieping en de (oudere) langere kabel naar beneden ging het probleem mee waarmee ik bedoelde de DB die eerst geen pobleem gaf (korte nieuwe kabel) gaf nu het probleem dus het probleem kwam als het ware uit de rechteruitgang van het monoblok, onafhankelijk welke kable of DB ik ook aansloot.

 

Dus waar ligt het dan aan ??

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb een zelfde iets aan de hand. Sinds een tijdje gaat de ontvangst van de Astra kanalen stukken omlaag en de BER neemt toe zodra het regent en zodra tijdens een vochtige tijd het avond cq nacht is. Al geprobeerd om de schotel beter af te stellen. Maar ja dit doe je overdag als het droog is. Probeer dan de Nederlandse kanalen te verbeteren daar deze bij mij het zwakste zijn. Dan is het weer een tijdje goed tot het regent of avond word. Naar mijn mening kan het niet de kabel zijn indien andere kanalen goed blijven. zit er een verschil in LNB kwaliteiten en zoja waar moet men op letten ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" />

Op naar de 2000 .....duurt nog even :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vreemd, maak al 4 jaar gebruik van dezelfde monoblock en nog nooit problemen gehad. En wat gebeurt er als je maar 1 DB aansluit ? Blijven de problemen dan ?

 

Het kan nl zijn dat je monoblock moeite heeft met de aansturing van beide DB's. Met vochtig weer heb je meestal een hoop wolken voor de zon (lees: satelliet) en heb je sowieso minder signaal.

 

Als je denkt dat het echt aan het vocht ligt kun je 'm tijdens droog weer eens onder de sproeier zetten en kijken wat er gebeurt. Je zou wanneer in dit geval vocht echt het probleem is kunnen overwegen een kapje op de lnb te zetten.

 

Hoe groot is je wok ? Met een 60 cm ontvang je minder signaal dan op een 100 cm. Daarentegen staat de Astra lnb als het goed is naast het midden en de Hotbird lnb recht voor het midden. Dat kan verklaren waaron deze er het eerst uit ligt.

DM7000s, DM7025 (320GB, quad lnb) & DM8000 (1TB, Multytenne twin). Newnigma2 images. Samsung 65".

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toon, de BVN waardes op Hotbird zijn nu SNR 75% AGC 53 % en BER 0 en BVN op de Astra 79 , 62 en o op de rechter Monoblokuitgang (de onbetrouwbare) en op de linker Monoblok uitgang zijn de waarden van BVN Hotbird 71 , 52, 0 en BVN op ASTRA 82, 62, 0

 

De regen / vocht begrijp ik nog steeds niet want ik heb een ander monoblok gemonteerd met gelijk resultaat is zo'n monoblok dan zo gevoelig ??

 

Groeten PH

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grootte van de schotel lijkt me wel goed.

 

Hotbird lnb staat midden voor de focus van de schotel, die krijgt dus volle bak binnen. Astra staat echter een fractie verder en vangt dus minder signaal.

 

Dit kan omdat de Astra satelliet met een behoorlijk vermogen zendt, maar als het weer verslechtert kan het signaal verder verzwakken waardoor je digitale ontvanger teveel moeite heeft het signaal te decoderen.

 

Als het bij mij thuis hard regent (dik wolkendek) begint ie ook te blokken. Als het onweert of als er veel atmosferische storing in de lucht zit kan ik 'm net zo goed uitzetten want dan heb ik ook geen ontvangst meer.

 

Is de lnb van de Astra rechts of links van de Hotbird lnb gemonteerd ? Als je naar de schotel kijkt van voren. Dit kan uitmaken vwb het signaal.

DM7000s, DM7025 (320GB, quad lnb) & DM8000 (1TB, Multytenne twin). Newnigma2 images. Samsung 65".

Link naar reactie
Delen op andere sites

Astra zit vanaf de schotel gezien rechts enkele graden naar boven gedraaid ten opzichte van de Hotbird. Wat ik niet begrijp is dat de ene DB het prima doet tijdens regenachtig weer en de andere alleen problemen heeft. Logischerwijs zouden beide DB-en toch slecht ASTRA moeten ontvangen. Kan het zijn dat het monoblok verschillende signaalsterktes uit de twee aansluitingen laat komen ??

 

PH

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...