Ga naar inhoud


[dm500] rotor problemen


Amstel76

Aanbevolen berichten

Ik heb hier nu 3 dm500's voor handen waarvan 1 een aantal maanden geleden is aangeschaft en de andere 2 heel recent zijn aangeschaft. De dm500 die een aantal maanden geleden is aangeschaft draait diezelfde tijd al probleemloos met een rotor, deze heeft nooit dienst geweigerd en werkt echt perfect.

 

De 2 nieuwste boxen weigeren gewoon om de rotor te draaien. Het lijkt erop dat ze gewoon net niet genoeg vermogen leveren om de rotor te draaien alleen is het vreemde natuurlijk dat de oude box dit al probleemloos een aantal maanden doet. Ik heb op dit moment alle mogelijke combinaties geprobeerd en zelfs op 4 verschillende draaibare opstellingen de boxjes aangesloten.

 

Wat heb ik al gedaan:

-Alle images van a tot z geprobeerd inc alle originele firmware

-4 verschillende draaibare opstellingen geprobeerd, waarvan 3 sg-2100a rotors (welke ik zelf ook succesvol gebruik op de oudste box) en 1 stab rotor.

-Alle voedingen onderling uitgewisseld

-Verschillende coax kabels gebruikt

-Alle draaibare opstellingen ook uitgeprobeerd met een dm7000 en geconstateerd daarmee wel werkte

-Schotel van de rotor verwijderd en alleen laten draaien met een lnb aangesloten om het gewicht te verminderen

-Rotor laten draaien zonder een scart en ethernet te hebben aangesloten op de box waarna de rotor wel werkte

 

Nu komt er nog een vierde dm500 bij kijken welke ook niet werkte. Deze heb ik bij iemand achtergelaten die deze week even heerlijk gaat zappen ermee. Deze box werkte eerst ook niet maar toen vonden we nog een voeding van ook 12 volt en 1 ampère welke wel een stuk zwaarder en groter was dan de originele voeding. Deze voeding werkte en heeft daarna nog 1 keer dienst geweigerd. Deze staat daar nu sinds gisteravond dus of het een oplossing is weet ik natuurlijk nog niet, maar feit is dat deze voeding in ieder geval beter werkte dan de originele voeding. Misschien is deze gewoon een stuk stabieler dan de originele voeding en levert echt continue 1 ampère.

 

Waar ik gewoon niet over uit kan is dat mijn oude box perfect werkt en de 3 nieuw aangeschafte boxjes niet. Ik heb natuurlijk ook de oudste voeding op de nieuwe boxjes geprobeerd wat geen verschil maakte, het probleem zit hem dus duidelijk in de box zelf. De 1 lijkt gewoon wat meer power te leveren aan de rotor dan de andere. Ik ga aan het eind van de middag in ieder geval even naar mijn electroboer en vragen of hij de voedingen wil doormeten en kijken hoeveel ampère ze nu echt leveren want misschien is de niet originele voeding die ik heb aangesloten wel een stuk stabieler. Daarnaast wil ik nog een 12 volt 2 ampère voeding op de kop zien te tikken en kijken of dat wat verschil maakt.

 

-Wie heeft er hier verder nog ervaringen met de dm500 en een rotor?

-Zou een voeding die wat meer ampère levert verschil maken?

-Waarom doet de ene box het weer wel en een ander weer niet?

-Wat voor opties zijn er om eventueel de rotor extern te voeden?

 

Nu is het zo dat maar 2 van de 4 boxjes draaibaar moet gaan worden, waarvan er 1 straks vervangen gaat worden door de 7020. Dus op zich ben ik al dichtbij aangezien 1 box perfect werkt en de tweede het goed lijkt te doen met de alternatieve voeding. Alleen heb ik me voorgenomen dit probleem op te lossen, het moet gewoon kunnen werken dus zal ik net zolang doorgaan tot het ook daadwerkelijk werkt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

/edit

Onverstelbaar, net de gemini 1.03 op 1 van de boxjes gezet en niet draaien, nu de orginele image weer in de flash en hij draait weer als een speer. Ik zie er gewoon geen verband meer in wanneer hij het nu wel of niet doet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zal het straks eens zonder lnb proberen alleen lijkt me dat sterk aangezien het op 1 van de boxen perfect werkt met dezelfde lnb.

 

Ik heb net trouwens een kwartiertje zitten spelen met de originele image in de flash. Na dat kwartiertje stond de rotor stil en ging kant meer op, resetten, even de stroom eraf laten hielp niets. De rotor ging geen kant meer op samen met die box. Heb even bij de rotor gekeken en die kreeg geen stroom van de box aangezien het lampje uit was en die rotor was dus ook niet meer handmatig te draaien. Daarna heb ik de goed werkende box weer aangesloten en hij draait weer als een speer.

 

Zoals ik al zei, het gewoon niet logisch, er is 1 box die werkt, 1 box die het soms wel doet en 1 die het helemaal niet doet.

 

/edit

Even geprobeert met de lnb los maar maakte totaal geen verschil...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb sinds ruim een maand nu ook een dreambox 500 met rotor. In eerste instantie hebben ze een stab motor geinstalleerd, maar die liep dus ook steeds vast. Vanalles geprobeerd, maar wat bleek, de stab motor trok teveel stroom/spanning, kweet niet meer welke het was, en hierdoor liep de dm500 vast. Kheb nu een andere motor die helemaal niet vast loopt, het is geen stab maar een s3m12 of zoiets, deze zijn iets langzamer maar hebben geen speling schijnbaar. Kben een beginner dus misschien een beetje vaag, maar hopelijk heb je hier iets aan, suc6

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
wie heeft nog problemen met de rotor?
ik ben namelijk van plan om een dm500 te kopen,
deze moet dan de stab hh100 aansturen.
Kan deze dreambox dit nu of niet ?


Ik heb zelf ook een DM500, deze werkt niet met mijn STAB HH100. Dus je heb kans dat het bij jou ook niet goed gaat.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn DM500 kon een SG2100A goed aansturen. Die was stuk gegaan (lag aan de rotor) en die is inmiddels vervangen door een Stab HH100. Ook die wordt nu probleemloos aangestuurd door de DM500. Op de Stab zit wel meer speling dan de SG2100A.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Dat is inderdaad grote onzin. De LNB heeft nu eenmaal een spanning van 14 of 18 volt nodig afhankelijk van hor of ver polarisatie. De DM500 levert deze dus ook gewoon.

 

Probleem is echter dat de DM500 niet voldoende stroom kan leveren.

 

Als je de draad naar de LNB losdraait werkt je motor waarschijnlijk weer.

 

Hier heeft Dream echt een enorme steek laten vallen!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

There is nothing wrong with having a strong opinion... if it comes with an open mind!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mag allemaal wel onzin zijn, maar op de site staat het duidelijk.

 

This product is not recommended for use with

line powered DiSEqC systems. The DM500-S

power supply can only provide 12V. Generally

motorized DiSEqC require 14V or more to

operate successfully.

Damage caused by using line powered DiSEqC

Motors is not covered under warranty

 

Dit product wordt niet aanbevolen in combinatie met

kabel gevoede Diseqc systemen. De dm500s

voeding kan alleen 12 volt leveren. In het algemeen

gemotoriseerde disecs hebben 14v of meer nodig

om goed te kunnen werken.

 

Schade veroorzaakt door kabel gevoede disiqc motoren

valt niet onder garantie...

 

Verder mag ieder het zijne er van denken en mee doen.

 

Johan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...