Ga naar inhoud


Linux op een Cam, is dat mogelijk?


Gast harpijen

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik had het volgende idee, ik weet alleen niet of er al zoiets is en/of er mensen zijn die er ervaring mee hebben.

 

Mijn idee:

 

Het zou toch "leuk" zijn als er een CAM / PCMCIA moduul zou zijn, met Linux in BIOS, een snelle processor en 1 Gb RAM of EEPROM.

 

Je zou zo een CAM als hardeschijf aan je PC/Laptop kunnen hangen en dus snel lezen en schrijven kunnen en tegelijkertijd die CAM in je receiver kunnen doen om (natuurlijk legaal en voor educatieve doellijnen) Sat TV te kunnen kijken.

 

Of je hebt een CAM in je receiver, welke je met een USB kabel aan je pc kunt hangen, zodat je de CAM eenvoudig kunt updaten (geen kaarten meer nodig).

 

 

Ik zou dus willen weten of mensen hiermee ervaring hebben, websites weten waar informatie staat of dat er een algemene belangstelling bestaat voor zo een CAM.

 

Mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een CAM heeft een langzame processor aan boord, en heel weinig werkgeheugen. Echt heel weinig (64kB ofzo). Als opslag is hij totaal zinloos - op een floppy kan meer en die is nog sneller ook.

 

Verder is een CAM geen "pure" PCMCIA kaart. Voor videodecoding wordt hij in een aparte mode gezet om tegelijk in- en output te kunnen doen.

 

Een OS draaien (Linux) is niet nuttig op een CAM - het is slechts een device die bij een taak "assisteert". Je toetsenbord draait ook geen Linux, en je geluidskaart of videokaart evenmin.

 

Een Matrix (=Magic) kaart kun je in een laptop in principe gebruiken als cardreader/writer en als "coprocessor" voor scrambling protocollen. Hier is echter, voor zover ik weet, helemaal geen software voor beschikbaar.

 

Een open-source CAM is WEL een mooi idee. Daar is Hermanator al mee bezig, zijn werkstuk staat bovenaan in ons CAM forum en is ook als je geen elektrieker of bitschuiver bent, best de moeite waard om eens door te lezen. Een betere beschrijving van wat er nou eigenlijk in dat ding zit vindt je nergens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed, dat is nou precies het antwoord wat ik niet wou hebben <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Eerstens, er zit op mijn Dragon een Flash van 1 Mb en de Predator files mogen een grote hebben van 2 Mb (specs van Dragonmodule).

 

Buiten het feit dat iets dergelijks wat ik voorstel al bestaat, zie de Cobald RAQ systemen, waarbij Linux in Bios staat en vandaar een server opstart.

 

Ook is er voor de SUN Microsystems een PCI board, waarop een complete PC staat.....

Daarmee kan je in een window onder Solaris een PC laten lopen, met XP of wat dan ook.

 

Goed, dat combineerd met het feit dat er al memory kaarten zijn met meer als 1 Gb (een SD-kaart is niet veel groter als een sim-kaart), blijf ik erbij dat het toch mogelijk moet zijn dit op een PCMCIA kaart samen te voegen.

 

Ik zou heel graag windoof van mijn computers willen gooien en Linux alleen erop zetten, met Windows op een PCMCIA kaart, zoals onder SUN Solaris.

 

Dat is toch niet te veel gevraagd.......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...