Ga naar inhoud


Firmware via USB naar Topfield 5000 PVR


Pien

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Na veel lezen op dit board heb ik nu de stoute schoenen aangetrokken. Ik wil firmware via een USB kabel op mijn Topfield 5000 gaan zetten. Heb dus een kabel aangeschaft, de Topfield Applications gedownload, evenals de firmware die ik wil hebben (van 19-1-2005). Vervolgens gezocht naar wat ik moest doen en begonnen met het aansluiten van de USB kabel. De PC zegt dan braaf dat nieuwe hardware is gevonden. Vervolgens TFDN-USB.exe gestart, Topfield uitgezet, nieuwe firmware gezocht en ingevuld, op download gedrukt, Topfield aangezet en gewacht... op niets. Er gebeurt dus niets. Vervolgens naar Altair om eens te kijken hoe dat er uitzag, maar weer niets, ik kan de harde schijf van de Topfield niet zien. Nu heb ik ergens gelezen dat er misschien een USB patch van Microsoft moet worden gedownload om het spul aan de gang te krijgen. Dus naar Microsoft en daar verloren geraakt in de hoeveelheid gegevens.. Weet nu even niet meer wat te doen. Ik heb Windows ME en USB 1.1. O ja, bij Configuratiescherm/Systeem/apparaatbeheer/USB controllers zie ik niet staan dat de Topfield er aan hangt.

Hoop dat jullie wat tips hebben voor een heel erge leek op computergebied!

 

Hartelijke groeten Pien

 

Heb de Topfield windows applications verwijderd en opnieuw geïnstalleerd en zie nu wel bij apparaatbeheer de Topfield staan. Kan verder nog steeds niets gebruiken.

 

Voor reacties ben ik zeer dankbaar!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Pien

 

Lees dit even

 

 

< Downloading Procedure via USB.>

1. Install the USB driver for TF5000PVR in your PC.

You have to use tfbulk.sys and tfbulk.inf to install TF5000PVR USB driver.

These system files will be asked by Windows when you boot the TF5000PVR with connected via USB.

You have to install these files to use TFDN_USB.exe or Altair.exe.

2. Copy the TFDN_USB.exe to you PC.

3. Turn off the PVR.

4. Run the download software. (TFDN_USB)

5. Upload the firmware to the software.

6. Press start icon in the download software.

7. Turn on the PVR.

8. Wait till the downloading and flash writing procedure is finished.

(If the procedure is finished, "END" message will be displayed in the front panel display.)

9. You can enjoy the PVR now.

Mvrgr Sigma

DM8000HD-PVR/DvD_DM7020HD-V2_DM800Se-V2_DM525

Harddisk Samsung 2TB__Tuner A :draaibaar Tuner B :vast Tuner C Tuner D

Vantage 8000 S TWIN HDTV PVR

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sigma en Joop, bedankt voor jullie reactie. Heb alles keurig opgevolgd, ook tfbulk gedownload. En toch werkt het niet. Krijg bij TFDN-USB het bericht: "wait download" en dan wacht ik... en wacht ik.. enz. Ik doe kennelijk toch iets niet goed. Wat wordt precies bedoeld in punt 5 met "upload the firmware to the software"? Mis ik daar soms iets? Heb de firmware met winzip op de pc gezet. Wat wel gek is, TFDN-USB begint met *.tfd files als je gaat zoeken, maar dan vind ik de fimware niet. Ik moet dan all.files aanklikken en dan vind ie 'm. Zou daar iets fout zijn? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Nogmaals bedankt en groetjes Pien

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Joop,

Ik heb het probleem gelocaliseerd. Er is iets mis gegaan met het installeren van het stuurprogramma van de USB driver. Weet alleen niet hoe ik het moet oplossen. Bij apparaatbeheer staat wel het item: USB Tofield devices (Topfield), en daaronder -USB device. Ook staat er: "opnieuw installeren". Als ik dat doe krijg ik de melding "er is een probleem opgetreden tijdens de installatie van het stuurprogramma voor dit apparaat foutcode:192". Vervolgens kan ik er alleen maar uit. Bij het vervolgens detecteren van nieuwe hardware vindt windows wel Tfbulk.inf maar kan het niet installeren.

Ik heb inmiddels TFbulk verwijderd en opnieuw gedownload, ook al de USB decice verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, zonder resultaat.

Zoals ik al eerder zei ben ik een leek op het gebied van computers. Denk wel dat ik nu weet waar het probleem ligt, maar hoe nu verder? Moet ik toch iets bij microsoft downloaden?

 

groetjes Pien

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil jullie even laten weten dat het gelukt is! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Heb alles verwijderd en opnieuw geïnstalleerd handmatig en hij doet het!!! Ben heel blij. Firmware staat er nu ook al in en ga nu lekker genieten. Volgens berichten op dit forum zit er heel wat nieuws in, dus een nog betere Topfield!

Bedankt voor alle hulp, was heel blij met de mentale steun.

 

Groeten Pien

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...