Ga naar inhoud


White screen of death ?


chocovla

Aanbevolen berichten

Heb nou al een weekje of 2 ruzie met mijn tot dan toe perfect werkende droomdoos. Het kwam steeds vaker voor dat de doos bij het opstarten NA het bootlogo (Phoenix bijv.) ipv een normaal werkend geheel een wit scherm, of een soort scherm met grijze en witte verticale strepen liet zien (en het logo op de box blijft op Dream Multimedia staan). Geen probleem lossen we wel op met een flash erase. Niet dus. Nog geen drama even leeg halen via een seriele verbinding en opnieuw laden.... ook niet . Hmm maf.... erase.img 2x erover heen, originele firmware erin. Jubel hij boot door ..... en sluit zichzelf automatisch af zonder dat ik ook maar wat kan doen. Geen probleem misschien vindt ie mijn niet goedgekeurde harde schijf niet lief. Dus hup, ontvanger open, schijf eruit. 4x achter elkaar erase.img gedraaid daarna de Hydra weer in de flash gezet. Et voila alles werkt. Precies welgeteld 3 dagen want nu begint het circus weer opnieuw met witte schermen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> Heb ik hier nou nog te maken met een software matig probleem of moet ik de oorzaak nu in de hardware zoeken ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hier heb ik dezelfde ervaringen. DM7000 met de laatste update Pli 109 0603 met FP 105 heeft een paar dagen goed gewerkt, maar sinds afgelopen donderdag wil de box ineens niet meer opstarten. (stekker in/uit/in, wachten etc.)

 

Dus de hele zaak opnieuw op de box gezet, serieel en niet via het netwerk de versie 1003 van Pli geinstalleerd, en de zaak liep weer. Tot gisteren opnieuw de box na het bootlogo op TV blijft hangen, en het bootlogo op de LCD blijft staan.

 

Nu de Hydra Phoenix image op de box gezet, (ook maar weer serieel) maar deze gaat spontaan hangen.

 

Kortom heb ik er spijt van dat ik van een FP 1.01 i.c.m. 1.08 image ben overgestapt naar deze 1.09 en 1.05 FP ellende.

 

Ben nu zoekende hoe ik de zaak weer kan downgraden. (en dan met name de FP)

 

Groeten uit Leek.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm nou je het zegt... dit circus is idd begonnen na de laatste front processor upgrade. Zou het zou zijn dat bij een erase de front cpu upgrade niet ongedaan wordt gemaakt? Vond het op zijn minst ook vreemd dat een systeem wat meer dan een jaar prima had gewerkt (met de hd incl.) ineens dit soort kuren begon te vertonen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welke releases doen die FP upgrade precies? (Hydra? PLI??), zelf heb ik er The_Hydra 1.09 ingezet maar volgens mij is mijn FP versie daarmee niet veranderd.

 

En hoe kun je je FP versie opvragen? Op het informatie scherm (menu->informatie->informatie) staat bij mij onderaan FP 1.01 , ik neem aan dat het deze info betreft toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Dit heb ik ook met FP104 op een box met blauw display.

Blijft standaard hangen op bootlogo (zowel op Tv als op LCD). Remedie is stekker eruit, paar minuten wachten, stekker erin, en dan boot hij gegarandeerd door.

 

Softwarematig resetten moet je dus niet doen (vanaf afstand ofzo), want dan hangt hij dus..

 

Zwaar irritant ;-/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou bij mij was het vandaag ook raak!

S'morgens de DB met shutdown uitgezet, en kwam s'middags thuis van werk en zette de tuner aan, hij bleef hangen zwart scherm met witte verticale strepen na dat intro logo. 3 of 4x gereboot maar kwam niet meer in de multiflash die ik gebruik. netwerk deed het ook niet dus serieel flashen. Om lang verhaal kort te maken kben uur en kwartier bezig geweest voor het weer goed was. Nu voorlopig geen shutdown meer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Overigens gisteren ook al wat vreemds opgemerkt, HD ging uitzichzelf aan en daarna plots geen beeld meer met scam2.5b sins die tijd doet de scam het maar voor een 5min ofzo.

Dan vraag ik mij opeens af zit er iemand via het netwerk in mijn DB te klooien of een virus ofzo want daar heb ik ook nog niemand over gehoord hier in het forum. Is er nog geen virus scanner voor de DB <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> of zeg ik nu iets doms <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

Even voor de duidelijkheid, ik heb "DM7000 1.09 beta" in flash

"Hydra7000 Phoenix 1.09 Final" in de USBstick en gebruik flashwizzard pro4.5b multiboot.

en sysinfo zegt:

kernel: linux v2.6.9(gcc v3.4.3)

release 1.0.9

front-processor v1.04 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

*** Sat Equipment: Dreambox DM800HD & DM7000S * LCD TV Samsung LE-32R72B * Dish 80cm on Astra19.2ºE , Hotbird13ºE , Astra23.5ºE & Astra28.2ºE ***
Link naar reactie
Delen op andere sites

Is hier al een oplossing voor?

 

Ik heb dus hetzelfde hier, laatste orginele dream 1.09 in de flash en 3 images op de hd met flashwizard 5.0

 

Geeft nu alleen een zwart beeld en start niet door.

-- Alle wijzen komen uit het oosten --

-- En de rest is er gebleven --

 

 

VU+ duo + Dreambox 7025s + Dreambox 7000s + Dreambox 500s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.