Ga naar inhoud


Nou breekt m'n klomp: Veronica Satellite's lezerspost


Gast

Aanbevolen berichten

Meestal staat Satellite met de bijbel in de hand schijnheilig te doen als mensen iets vragen over Goldcards of zenders die niet voor Nederland bedoeld zijn, maar in #11 las ik het volgende:

 

Vraag: We proberen al een tijdje de Hispasat te ontvangen. We hebben een schotel van 110cm aangeschaft en een Philips 7071 ontvanger (...) maar helaas ik ontvang helemaal niks (...) wat doe ik fout?

 

Antwoord Satellite: Eigenlijk kunnen we hier met een eenvoudig antwoord volstaan. De Philips ontvanger heeft geen Nagravision deocer on-board, maar een Viaccess-decoder. De signalen op de Hispasat zijn nagenoeg allemaal gecodeerd met Nagravision (...) en daar weet je ontvanger dus geen raad mee. Er zijn echter software-patches op internet te vinden waarmee deze ontvager voor meer codeersystemen geschikt te maken is. Kijk bijvoorbeeld om te beginnen eens op http://www.sat4all.com. De patch is eenvoudig in de ontvanger te laden met behulp van een computer. Als dat gedaan hebt, heb je alleen nog meer eeen werkende smartcard nodig.

 

Ze zeggen nog net niet welke keys je moet hebben om te kunnen kijken. <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Als we dan toch bezig zijn met uitleggen:

Beste Meneer Han Martens (briefschrijver) kom eens wat software-winkelen (das een mooi nieuw zelfverzonnen woord) bij http://members.home.nl/sattools of www.deze_link_kan_helaas_niet_omdat_ daar_spullen_worden_aangeboden=commerciele_link.be

 

als er vragen zijn: H2DeeToo en anderen hebben de patches gemaakt. (Kleine toevoeging aan het antwoord van Satellite)

 

Fijn weekend iedereen! <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

<small>[ 18-05-2002, 21:43: Bericht gewijzigd door: Toxic[Q] ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik weet niet hoor, maar zijn die patches dan al illegaal. Ik heb in een ander artikel in de HopperGuide Dealer editie gelezen dat een vergelijkbaar programma DVB2000/Overflow NIET illegaal is. Dit volgens de politierechter in Assen. Ondanks de blokkerfunktie omzeilt deze soft de abonnementsverplichting niet.

 

Als tweede is de vraag dus of ORIGINELE kaarten waar dus voor BETAALD wordt in deze gepatchte versie werken? Indien dit zo is, maakt Satellite of de door ons ZEER gerespecteerde softontwikkelaars zich dan ergens schuldig aan?

 

PS; ik ben daar geen redacteur, want ik vind het een waardeloos blad. Geef mij de oude FSW maar...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zit wel een DUIDELIJK verschil tussen DVB2000 en een philips patch om maar een voorbeeld te noemen.

DVB2000 is een volledig zelf ontwikkelde firmware en die patches zijn een aanpassing van de originele Philips firmware waar natuurlijk copyrights op rusten.

De enige die daar wat tegen zou kunnen ondernemen is dus de fabrikant. In dit geval meneer Pflips:-))

 

Groetuh,

 

Toxic[Q]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik werk bij philips en daar zeggen ze gewoon...

ik citeer de service monteur:

Deze decoder is van u,u heeft deze betaald,philips heeft alleen wettelijke verplichtingen om bij een fabricage fout u gratis (binnen een jaar) deze decoder te repareren cq te vervangen.

Maar.... als blijk dat er software matig of door een ondeskundige en niet door philips aangewezen service montueur cq centrums aan u decoder is geknoeit dan vervalt gelijk de garantie,tevens kan u het lidmaatschap van het digitale boeket geblokkeerd worden.

 

Of te wel u heeft niet in de software cq elektonica van deze decoder te zoeken.

Nog een prettige dag tuuut tuuut (was maandag ochtend) <img border="0" title="" alt="[Embarrassed]" src="images/icons/blush.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Embarrassed]" src="images/icons/blush.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Embarrassed]" src="images/icons/blush.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of te wel u heeft niet in de software cq elektonica van deze decoder te zoeken.

Nog een prettige dag tuuut tuuut (was maandag ochtend)

==========================================================================

Moeten ze bij philips wat van zeggen, daar staan immers div tuners, humax,echostar,topfield, enz enz.

En open geschroeft dus wat hebben ze daar dan in de tuner te zoeken ??.

Ze hobbyen daar net zo hard als wij hier.

Of worden blockers,Bdm/Jtag enz daar ook al gemaakt.

 

bye

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar zou Philips er moeite mee hebben als er andere soft ingezet wordt... Volgens mij tellen daar alleen de verkoopcijfers, en als die een stijgende lijn vertonen, zal het hun een biet zijn wat je er mee doet.

 

Even ter info. Ik heb zelf (nog) niet met dat bijltje gehakt. Werkt een originele kaart nog wel in een gepatchte Flips? Volgens mij vervalt de seca2 ontvangst dan ook, niet?

 

Groeten aan iedereen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Precies!!!

 

Veelal tellen bij dit soort bedrijven alleen de verkoop cijfers. Een paar jaar geleden gebeurde dus het zelfde bij Nokia toen de DVB versies uitkwamen.

 

Meerdere maatschapijen, waaronder Canal hebben bij Nokia aangeklopt om hier iets tegen te doen. Het antwoord van Nokia was toen simpel: "NEE, De ontvanger is van de consument, wat ze ermee doen moeten ze zelf weten. Alleen vervalt de garantie als er met de software is geknoeit". Maar ach, die vervalt na een jaar ook automatisch.

 

De verkoop van de mediamaster is toen in een maand explosief gestegen in heel europa. Wedden dat Philips ook wel blij is dat er veel mensen zijn die een kastje van hen kopen?

 

<small>[ 21-05-2002, 09:17: Bericht gewijzigd door: Ozzie ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> Deze decoder is van u,u heeft deze betaald,philips heeft alleen wettelijke verplichtingen om bij een fabricage fout u gratis (binnen een jaar) deze decoder te repareren cq te vervangen.

Maar.... als blijk dat er software matig of door een ondeskundige en niet door philips aangewezen service montueur cq centrums aan u decoder is geknoeit dan vervalt gelijk de garantie,tevens kan u het lidmaatschap van het digitale boeket geblokkeerd worden.

 

</font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Heb toch regelmatig op dit board gelezen over

ontvangers van Philips en andere fabrikanten die door geknoei met de software helemaal op zwart gingen,

vervolgens naar de fabrikant werden gestuurd

en weer heel terugkwamen.

 

Siestapaul

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...