Ga naar inhoud


virus waarschuwing


Gast

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

 

Ik stuur je een kopie van een mail, die ik zonet van een collega van mij ontvangen heb. Ik heb de opdrachten uitgevoerd en het virus is verdwenen. Ik adviseer je dus dit ook te doen ook al heb je misschien in geen jaren van mij een mailtje gekregen.

Ik heb een mailtje gekregen dat mijn

adresboek wel eens geïnfecteerd kan zijn door een virus (genaamd

jdbgmgr.exe), dat niet gedetecteerd wordt door de Norton of McAfee

antivirusscanners.

Het virus slaapt ongeveer een 14 dagen voordat het je computer gaat

beschadigen.

Het wordt automatisch doorgestuurd naar je contacten uit je adresboek,

of je nu hen een e-mail stuurt of niet.

heb het gecontroleerd en het gevonden in c:\windows\system" en

verwijderd.

Wat moet je doen:

Helemaal niets <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

ALS JE HET VIRUS VINDT, MOET JE ALLE ADRESSEN UIT JE ADRESBOEK

WAARSCHUWEN,

OOK AL HEB JE ZE DE LAATSTE TIJD GEEN E-MAILS GESTUURD,

ZODAT ZIJ OP HUN BEURT HUN CONTACTEN KUNNEN WAARSCHUWEN

 

<small>[ 21-05-2002, 23:04: Bericht gewijzigd door: Avalon ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites


Volgens mij is er enige tijd geleden afgesproken, dat er geen virusmeldingen meer worden gedaan in dit board. We zijn hier met satellietontvangst bezig.

 

<img border="0" title="" alt="[Mad]" src="images/icons/mad.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Frown]" src="images/icons/frown.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Mad]" src="images/icons/mad.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Frown]" src="images/icons/frown.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Mad]" src="images/icons/mad.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Frown]" src="images/icons/frown.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Mad]" src="images/icons/mad.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hopelijk laten ze in de volgende hoax de naieven van deze wereld win.exe weggooien, zal hen beletten het verder te vertellen <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

BTW, deze keer was het geen vitaal bestand, als je meer wil weten lees dan hier.

 

Het zou toch leuker zijn als er eens een virus in een firmwarepatch geraakte die seca2 aankon <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anti-virusbedrijf Sophos meldt dat er mailtjes circuleren waarin wordt gewaarschuwd voor het "virus" jdbgmgr.exe. Wie het bestand op de PC vindt, zou besmet zijn. Virus staat tussen aanhalingstekens, omdat de kans groot is dat het bestand inderdaad op de computer aanwezig is. "jdbgmgr" is de afkorting voor "Microsoft Debugger Registrar for Java".

De techniek lijkt op die van de valse viruswaarschuwing voor "suflbnk.exe", dat een jaar geleden de ronde deed.

 

Een e-mail waarschuwt de ontvanger voor een gevaarlijk bestand dat in realiteit onderdeel van Windows uitmaakt. Mensen doorzoeken de PC en ontdekken tot hun schrik dat het gewraakte bestand aanwezig is.

 

Van een virusbesmetting is echter geen sprake, omdat het legitieme software betreft en verwijdering van het bestand kan problemen opleveren.

 

Nu wordt dezelfde techniek toegepast met het bestand jdbgmgr.exe, waar aanwezigheid op het systeem "besmetting" betekent. Er circuleert momenteel een (Engelstalige) e-mail met die strekking, maar over het algemeen duurt het niet lang voor een vertaling is gemaakt.

 

Zo'n valse viruswaarschuwing heet een hoax - een kletsverhaal. Vaak is het doel om zoveel mogelijk mensen over te halen de waarschuwing door te sturen. Dergelijke hoaxes lijken op elkaar.

 

Wie doorheeft hoe zo'n verhaal is opgebouwd, kan ze van mijlenver herkennen. Doorsturen aan collega's, vrienden en familie (waar hoaxes altijd toe oproepen) is niet nodig.

 

Complicerende factor is dat het oudere Magistr-virus willekeurig bestanden van de PC aan anderen mailt. Daar zit ook wel eens het bestand jdbmgr.exe bij. Anti-virusbedrijf Sophos meent dat dit hele misverstand zo mogelijk is ontstaan, omdat mensen een kopietje van jdbgmgr.exe kregen toegemaild, in combinatie met de hoax-virusmelding.

 

Wie ongevraagd een bijlage krijgt toegestuurd, moet zich realiseren dat het starten ervan een potentieel gevaar betekent. Wie zonder nadenken een dergelijk programma uitvoert, loopt de kans zijn systeem grote schade toe te brengen en werk van dagen, weken of zelfs jaren te verliezen. Bovendien sturen sommige virussen privé-documenten aan onbekenden door, met alle gevolgen van dien.

 

Er zijn virussen in omloop die zonder scrupules harddisks wissen, programma's en documenten vernielen of complete schijven onleesbaar maken. Krijg je een e-mail en hangt daar een onbekend programma of "vage" attachment aan - neem dan geen risico en wis het bericht.

 

Wie ondanks alles geen virusscanner draait en de investering van hooguit 45 euro niet de moeite vindt, moet schade met droge ogen aanvaarden.

 

Zo nu hebben jullie even wat te lezen en dan ga ik deze posting sluiten.

 

Mazlzlzlz

Avalon

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...