Ga naar inhoud


sommigen doen wel erg pesimisstichs.


Gast

Aanbevolen berichten

Hi,

een raar verhaal.

Ik heb nogal wat vrienden die een schoteltje met bijhorende staan hebben al of niet draaibaar,maar ik hoor al menigten zeggen,ik ben het beu,we zullen niks meer zien volgend jaar,het veranderd steeds,ik verkoop mijn installatie.Als ik luister naar bepaalden van die personen is het hen vooral te doen om zo weinig mogelijk mizerie te hebben zo weinig mogelijk te doen, en zoveel mogelijk te bekijken.Natuurlijk,hetgeen we hebben meegemaakt is/was mooi.Al die filmzenders die opengingen,in begin moesten we bijna niks doen,maar bepaalden is het al teveel dat ze 1X per maand eens iets moeten doen om verder te kunnen kijken.Wat is er nu niet leuker dan knutselen,sleutelen,zoeken en proggen en dan het resultaat zien.Er is veel opengegaan,das waar,maar denk je dat ik daar echt veel naar keek nee,kan zelfs de tijd niet noemen dat ik 1/2 uur aan een stuk keek naar een pay tv zender.Het leuke voor mij is zoeken knutselen enz enz en dan ben je blij als je ziet dat je van je werk resultaat hebt.Maar velen,willen dat het continu werkt.Zonder zoeken zonder proggen.We zijn veel gewend,en zulen veel moeten inleveren.Maar verschillende vrienden van mij gaan daarom hun installatie verkopen.Door al die *** zijn we haast vergeten dat er nog fta zenders zijn.Het is ook eens leuk,om een zender te zien ver buiten onze grenzen.Je ziet eens andere culturen hoe zij tv maken enz.Ik spreek mijn eigen artikkel van vroeger misschien een beetje tegen,maar omdat ik bvb enkel fta meer zal kunnen kijken zal ik zeker mijn set nog niet verkopen**.I.p.v. weeral eens een pay zendertje te gaan bekijken,gaan we misschien eens een avondje naar een zender gaan kijken ver van ons bed. <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

** ik stel wel verdere aankopen van sat tv eventjes uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites


hoi digital_sat Ik denk niet dat mijn hobby minder intersant word door dat bepaalde coderingen wijzigen , Je kan nog andere dingen doen bevoorbeeld een eigen besturing maken voor je schotel of antenne ; zelf ga ik nu een antenne maken voor DVB-T en even wachten tot dat de test uitzendingen beginnen in zeeland of schoten(Belgie)daarna wordt alles gecodeerd maar dan is voor mij ook de kous af , dan kunnen we iets anders doen ; Leuk toch?

gegroet alphasat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geef mij het email adress even van die mensen die hun spul willen verkopen. Ik kan nog wel een ontvanger gebruiken <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Laten de 'consumenten' maar stoppen; de echte hobyisten blijven over. Wordt het alleen maar hoogwaardiger van. <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

daarvoor is de sateliet toch ook voor gemaakt om te proberen naar betaalzenders gratis te kijken <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> ,als je de kans krijgt om met de trein gratis mee te rijden dan doen we dat toch ook.

Het zoals ze zeggen ....het is de spanning en de trill om iets wat niet mag toch op een redelijke goede manier te doen.

In ieder mens schuilt wel iets van een uitdaging,nou de mijne is seca en de volgende uitdaging is seca2

Laten we wel weten dat dit onze hobby is (sommige afwachters daargelaten) <img border="0" title="" alt="[Mad]" src="images/icons/mad.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Mad]" src="images/icons/mad.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Mad]" src="images/icons/mad.gif" />

 

Maar laat de moed niet zakken,waar een wil is is een weg.

 

Pfffffffffff zo dat is eruit

groet

Link naar reactie
Delen op andere sites

@digital_sat_2002

 

Sorry digital_sat_2002 al je postings gelezen te hebben bekruipt mij het gevoel van ongerustheid ofwel jouw oprechtheid inzake onze satelliet-hobby.

 

Waarom kom je telkens terug op zaken als; dat je vrienden (lui) in de toekomst geen film kanalen meer kunnen bekijken omdat alles wordt "dicht gespijkerd" of bijvoorbeeld; Gouden Sat-dagen zijn voorbij.

 

Of je bent als een soort undercover reacties aan het uitlokken of je bent zelf ook een "luie kijker" die links en rechts wat getalletjes opduikelt voor het gratis kijken van film-kanalen en ziet deze mogelijkheden in de toekomst verdwijnen.

 

Ik kan geen enkele positieve bijdrage van je ontdekken in deze toch wonderschone en mooie Sat-hobby. Altijd maar weer dat "doemdenken/voorspellen" van jou zijde. Iedereen weet toch dat in de loop van zo'n 12 jaar bijna alle voorspellingen van de makers over niet te kraken (bijna)altijd anders zijn uitgepakt. Juist ja, door actieve deelname/bijdrage van vele sat-hobbyisten maar niet door "doemdenkers" of stemming-makerij door bepaalde lieden waaronder ik inmiddels ook jouw persoon beschouw gezien al je negatieve benaderingen.

 

In 1987 was ik al blij iets van zo'n verre satelliet te mogen en kunnen ontvangen, begin 90-er jaren was het D2mac het grootst te overwinnen struikelblok. Inmiddels verleden tijd en lachen we hierom, nu kunnen we inmiddels zo'n klein jaartje al weer moeiteloos vele coderingen met 1 kaartje ontcijferen. Nu de diverse MK-II coderingen in aantocht zijn gaan we toch weer een stapje verder/dieper in deze mooie sat-hobby en wordt het kaf van het koren beter gescheiden !!!

 

Kortom je stellingen c.q. (vermeende)bezorgheid voor je luie vrienden of bezorgdheid over de gouden Sat-tijden past precies in het straatje (lees, onderzoek-policy) van Canal-plus. Genoemde organisatie wil maar wat graag al deze (commerciele)gegevens/reacties in kaart brengen.

 

Aan jou de eer aan wiens zijde je nu eigenlijk staat.

 

Ps: Neem een andere rubriek welke beter geschikt, deze topic kan ik nu niet bepaald nieuws noemen

 

<small>[ 22-05-2002, 01:04: Bericht gewijzigd door: Dvsat ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan er niet een forum "Mijn opinie" of

"Overige algemene onderwerpen"

worden geopend?

 

Zo wordt voorkomen dat in een verkeerd

forum wordt gepost omdat er geen geschikt

forum voorhanden is.

 

Met name het "Nieuws forum" wordt

nogal eens misbruikt (al of niet bewust)

voor de meest uiteenlopende topics.

 

Groeten <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Onderwerp gestart door sattaz:

<strong>Kan er niet een forum "Mijn opinie"

Zo wordt voorkomen dat in een verkeerd

forum wordt gepost omdat er geen geschikt

forum voorhanden is.

 

Met name het "Nieuws forum" wordt

nogal eens misbruikt (al of niet bewust)

voor de meest uiteenlopende topics.

 

</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">"Misbruikt" zou ik nu niet zeggen want de bedoelingen kunnen heel goed zijn maar ben er inderdaad mee eens dat jouw idee ERG GOED is!

Als voorbeeld kan ik mijn reactie (opinie) aanhalen op het feit dat er niet voldoende gereageerd wordt op enquête vragen: doelbewust heb ik gepost in een reeds bestaande topic omdat MIJN OPINIE inderdaad GEEN NIEUWS was.

Gaf ten andere wel resultaat want de antwoorden op de enquête werden op enkele dagen méér dan VERDUBBELD!

 

Soms voel ik met Toxic[Q] mee: het "kaf van het koren scheiden": wat is goed om toe te voegen en wat niet... Sterkte Toxic[Q]: "we" menen het goed!

 

<small>[ 22-05-2002, 02:13: Bericht gewijzigd door: Gerdy ]</small>

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat boeit ons, toch onze hobby . Als eerste in mijn dorp had ik een sat installatie op mijn dak en dat is nou zo,n 20 jaar geleden. nou zijn we veel bezig met onze coderingen,maar zeg nou zelf eens hoe vaak kijken we tv ,ik mezelf heb de laatste film gezien toen ik ziek in bed lag en dat was rond de carnaval. altijd bezig achter het pc tje geen tijd meer om te kijken ,als we een abbootje zouden nemen waren we stukken goedkoper uit,maar dat zullen we nooit!! doen want dan hebben we niets meer te prutsen en wat te denken van de vele firmas die falliet gaan ook die phillippen die verkoopt toch ook aan ons ontvangertjes, maar te zwijgen over de hummies de progertjes enz. gaat een heleboel grijsgeld in om. Dus niet zeuren over een veranderende codering ,De firmas zullen wel mee helpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben het helemaal eens met DVSAT omtrent de houding in de laatste postings van digital-sat-2002.

 

Jongens verkoop dan nu gauw je set als het alleen om gratis kijken gaat. Satelliet hobby heeft niets maar dan ook niets te maken met gratis kijken naar. Het kan een indirect gevolg wezen van maar niet de hoofddoelstelling van de hobby. Wees blij met wat je wel kan ontvangen. Ga eens op diverse plaatsen aan de clarke belt zitten spotten wat daar allemaal voor leuks ontvangen kan worden aan vrije feeds en exoitische progjes. Had gisteren bijv met blokken Sony TV voor het eerst gespot op een bepaalde satelliet. Dat geeft me meer genoegen dan een maand gratis kijken naar welk canal + programma dan ook. (wat dan overigens ook geen gratis kijken is voor de Nederlandse zenders omdat ik daar een abo voor heb).

 

De toekomst zal met het zwarte beeld rond seca 2 toch al een groot deel van de gratis kijkers laten verdwijnen als "hobbygenoten". Zelfreguliering noemen ze dat en dat is nog goed te noemen ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...