Ga naar inhoud


7020 FTP map probleem en netwerk


Zyxel2003

Aanbevolen berichten

Bij gebruik van FTP met een Dreambox 7000 zie je de sub mappen b.v. temp maar nu wil ik dit doen bij een 7020 zonder harddisk maar nu kom ik in de root en er zijn geen submappen te zien met de standaard image.

Ik heb de startmenu.ipk en Gemini mod in de root gezet en alles geïnstalleerd met telnet vanuit de root en alles werkt naar behoren maar nog steeds geen sub mappen, ik heb diversen FTP programma’s gebruikt maar niks te zien.

Wie weet raad ben ik wat vergeten of is er wat anders aan de hand.

 

Nog een probleempje, binnen mijn netwerk heb ik een DHCP server wanneer ik de 7020 aanzet en de knop links onder indruk krijg ik netjes een ip nummer binnen, nadat de image erin gezet wordt volgens de flash methode en daarna een herstart dan krijgt de box 9 van de 10 keer geen DHCP binnen het lampje van de lan gaat zelfs uit getest met de standaard Hydra en Gemini image het ip nummer statisch zetten werkt niet kabels en switch zijn vervangen, is het mogelijk om de lan snelheid lager te zetten.

 

Mvgr, Zyxel

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wannneer ik inlog via ftp (login: root) kom ik terecht in de map 'root' en deze is inderdaad leeg. Je moet dus nog een stap hoger gaan in je filesysteem en dan zit je pas in de 'root' met oa de mappen var, root,......

 

Wat betreft de ipnummer in het scherm van je dreambox. Dit is de ipnummer in je bootloader en is nog eens verschillend van de ip nummer in de software zelf. Wanneer de dreambox volledig opgestart is druk je menu op je afstandsbediening, geavanceerde instellingen en daarna netwerk configureren en je vinkt DHCP aan als je router dit ondersteund of je vult alles manueel in.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Groeten. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Me crazy, you insane !!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Cool,

Bedankt voor de info.

Het DHCP gebeuren heb ik kunnen oplossen door er een 10Mbit hub er tussen te zetten de rest van de netwerk instellingen waren bij mij bekend daar ik ook een 7000 gehad heb.

 

Het FTP root verhaal heb ik kunnen oplossen met jouw medewerking en ftp probleem dm7020 vermeld op het forum, ik gebruik hiervoor CuteFTP en ga in de root een map terug, alleen nu nog even uitzoeken hoe ik met telnet een map terug kom maar hier komen we wel uit.

 

Alsnog bedankt.

Gr, Zyxel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
alleen nu nog even uitzoeken hoe ik met telnet een map terug kom maar hier komen we wel uit.

Net als in DOS alleen met een spatie: "cd .."

Weet niet hoe het met de 7020 zit, maar in Linux (en hier in mijn 7000) kun je de home-dir aanpassen van de users? In het bestand /var/etc/passwd moet je van een user het 6e veld aanpassen. Velden worden gescheiden door een :-teken. Bij mij ziet de regel er zo uit:

root:$1$$fn3PCGxOMBU60kottoEoa1:0:0::[color:"red"]/hdd/home/root[/color]:/bin/sh

In het rood het stuk dat je aan moet passen. Als je in de 'root' van het filesystem moet uitkomen, dan moet daar alleen een / staan.

Greetz!!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...