Ga naar inhoud


Duits DVB-T pakket zendt horizontaal


Matthijs

Aanbevolen berichten

Als enige Duitse zender zendt de zender Kleve een DVB-T pakket uit met horizontale polarisatie.

 

WDR-Bouquet 1 [sendenorm: MPEG-2]

Modulation: 16-QAM

Fehlerkorrektur: 2/3

Guardintervall: 1/4

Datenrate: 13,27 Mbit/s

 

Das Erste (WDR)

arte

Phoenix

EinsMuXx

 

 

48 Kleve (Bresserberg) H 1kW

 

De ontvangst in Veenendaal (zo'n 60 km Nederland in) is zeer acceptabel ondanks het lage vermogen. Er waren beslist geen condities. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

(zie bijlage)

 

Groetjes, Matthijs

post-1627-1318258233,8136_thumb.jpg

Gigablue UHD Trio 4k met OpenATV 7.1 / Octagon SF8008 met OpenATV 6.4

Imperial DABman i150, DAB+, FM, Internetradio

Visiosat Big Bisat / Triax 64cm met:
42 * 39 * 36 * 33 * 28.5 * 23.5 * 19.2 * 16 * 13 * 10 * 9 * 4.8 * 3 gr oost / 1 gr west

Link naar reactie
Delen op andere sites


Toch wel bijzonder dat je met een signaalsterkte van zo'n 30% toch nog 100% signaalkwaliteit binnenhaalt en leuk! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Waarom is alleen dit kanaal via Kleve in de lucht en niet alle kanalen? Of komt dat nog? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Alzo is het vreemd dat alleen deze zender horizontaal gepolariseerd is. Dus als Duitsers in dat gebied wonen, moeten ze hun antenne keren wanneer ze bijvoorbeeld van het eerste naar het tweede net schakelen? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Ik ben benieuwd hoe dit allemaal in elkaar steekt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kleve is slechts een steunzender voor de ARD-bouquet, omdat deze op kanaal 64 in Wesel zit en dus niet zo veer te ontvangen is dan de andere (lagere) kanaalen. Tot nu is het niet gepland om de andere bouquets ook vanuit Kleve te starten - misschien dat ZDF en WDR er nog bijkommen, maar de commerciele stationen zijn niet geinteresseerd in de landelijke regios, omdat iederen er heeft satelliet-ontvangst of kabel-televisie, zoals verkrijgbar.

 

De horizontaal polarisatie is noodzakelijk, omdat er geen verandering in de zendmast was gemaakt voor slechts deze éen kanaal. Kanaal 48 wordt nu uitgezonden via de oude K-46-antenne (ARD analog tot 04-April 2005). Voor mensen in Kleve zelfs zal dat geen probleem zijn, omdat de veldsterkte vlak bij de zender ook met vertikaal antenne hoog genoeg is. En ook verder van de zendmast is dat geen probleem: Ik woon op zo'n 40km van Kleve en ontvang nu de Kleve-kanaal 48 met de horizontaal antenne zonder storingen en met dezelfde antenne ook de vertikaal kanaalen vanuit Wesel (20 km). Dus ook geen probleem meer met kanaal 64 (oude versterkers hebben deze kanaal niet doorgelaten, omdat kanaal 61-69 in Duitsland nooit voor televisie in bedrijf was).

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Kroes

 

Dat maakt het allemaal wat beter te begrijpen! Zo zouden we met toevoeging van een ZDF en Dritten boeket in ieder geval dezelfde zenders (en meer) in Nederland met een antenne kunnen ontvangen, zoals we tot vorig jaar analoog gewend waren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In Eindhoven net zo goed te ontvangen als de Belgen op kan.41. Wat me trouwens opvalt is dat de kwaliteit van ALLE Duite DVB-T zenders bar slecht is! Veel blokartefacten en beeld is onscherp. (brainwave Digitenne receiver)

 

Ze proppen toch maar 4 zenders per kanaal. Ik dacht dat Digitenne veel meer zenders erin propte. Ik kan helaas niet vergelijken met Digitenne omdat ik geen smartcard heb. Alleen Nederland 2 en RegioTV Utrecht heb ik. Deze zijn ongeveer net zo scherp als de Duitsers.

 

De Belgen overtreffen alles. Die zijn echt haarscherp!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier met een raster antenne die op Arnhem gericht staat nu ook ontvangst op kanaal 48 digitaal voor het FTA WDR boeket. Ik heb een ontvangst sterkte van 62% en een ontvangst kwaliteit van 43%.

kanaal48%20002.jpg

Wat met opvalt is het veel scherpere beeld in vergelijking met Digitenne. Verder zou ik met deze waarden bij Digitenne van die hikjes in het geluid hebben. Deze Duitse zenders blijven vloeiend in beeld en geluid!

 

Misschien moeten we toch maar wat beter gaan afkijken bij de buren. Wanneer kan ik TV Gelderland digitaal via digitenne gaan ontvangen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou dat ook best wel willen proberen voor Duitse en Belgische DVB-T pakketten ...heb alleen nog niet zo'n ding...

 

Vraagje...is de Topfield 3000 een geschikte ontvanger?

 

Ik zoek uiteraard eentje die uitermate geschikt is voor makkelijk toevoegen van kanalen of editen van de lijst en een goede /gevoelige tuner....

 

Iemand verstand van?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Misschien is het handig om je locatie te vermelden?

 

Ik zal m'n antenne ook weer eens optuigen. Die zet ik alleen op het dak in de zomer. Ben benieuwd. Er zijn heel veel Duitse analoge zenders uitgeschakeld.

 

Kan je de RTBF op kanaal 55 of 56 ook ontvangen? (richting brussel)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...