Ga naar inhoud


Hoe werkt het seca2 active/update protocol precies


Gast shoenix

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Heb hier en daar wel wat losse opmerkingen gevonden maar kan er nog geen coherent geheel van maken. Ik zou graag willen weten hoe het protocol werkt (vanaf de aanschaf van de kaart, activatie en updates).

 

Ik heb zelf een CanalDigitaal kaart die ik sucesvol geactiveerd het mbv newcamd (met dank aan de database alhier <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />) maar ik zie bijv. al een week lang mn verloop datum op dezelfde datum staan en vraag mij af of het auto-update inderdaad werkt. Of kan ik er vanuit gaan dat als de activering werkt, de auto update ook zal werken?

 

Hoe ik vermoed dat het moet werken:

- Je koopt een kaart, het nummer van deze kaart ik bekend bij de provider (lees CanalDigitaal) maar nog geblokkeerd.

- Je stopt de kaart in je decoder. De kaart heeft een algemene sleutel om activerings signalen te kunnen decoderen.

- Je belt de provider om je kaart te activeren, deze flaggen je kaart in de database en in de meta-data over de CD kanalen wordt je activerings signaal meegestuurd.

- Je decoder kan met de start sleutel in de kaart je activering decoderen en accepteert de decoderings sleutel welke in je kaart wordt opgeslagen. Voilla, je hebt beeld.

- Nu vul je je aanvraag formulier in en stuurt die terug naar CD (ovv je kaart nummer)

 

Wat gebeurt er nu ? Zal ik pas een update krijgen als CD mijn kaart daartoe heeft geactiveerd? Of zou ik zowizo in de tussentijd ook updates moeten krijgen? En om de hoeveel tijd worden die updates verstuurd (zowel hoevaak veranderd de sleutel als hoe vaak wordt de verandering verzonden)?

 

Een hoop vragen, en ik hoop dat iemand mij helderheid kan verschaffen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Ik weet dat er in verschillende threads over gesproken is, maar e.e.a. spreekt zich nochal tegen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je kaart wordt eerst tijdelijk geactiveerd. Hierbij wordt middels de PBM het gehele pakket mu.v. Spice-Platinum vrijgeschakeld. Daarna heb je 2 weken de tijd om het registratieformulier naar Canal Digitaal te sturen. Na aankomst, controle van Canal Digitaal wordt het door u gekozen pakket blijvend geactiveerd door de PBM van het pakket aan te passen op de uw kaart. Vanaf dat moment wordt de kaart opgewaardeerd naar het eind van de reguliere abonnementsperiode (eind van de maand). Ook wordt het pre-enable record (F3) gewist. Vanaf nu wordt om de 20 a 30 minuten uw kaart gepulst. Bij beeindiging van het abonnement ontvangt u gewoon geen puls meer. U ontvangt geen sleutels meer en de datum op uw kaart zal verlopen. Als de huidige datum verder in de toekomst ligt dan dat er op de kaart staat zal de kaart de eventuele updates niet meer honoreren. Bij vermeende fraude zet Canal Digitaal de kaart op een lagere datum dan de huidige om de kaart onmiddelijk op zwart te zetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Duidelijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Moet dus wachten todat CD mn kaart definitief geactiveerd heeft. Ik wacht gerust af. Pas als ik weet dat dit ook werkt gaat eindelijk de kabel de deur uit!

 

Dank voor de reactie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij hoort dit niet helemaal in deze sectie thuis (beter: Satelliet coderingssystemen -> Seca Mediaguard), maar ok.

 

Citaat:
Je kaart wordt eerst tijdelijk geactiveerd. Hierbij wordt middels de PBM het gehele pakket mu.v. Spice-Platinum vrijgeschakeld.

Spice Platinum werkt ook (nachtblok, tussen 22.00u en 4.00u)

 

 

Citaat:

Daarna heb je 2 weken de tijd om het registratieformulier naar Canal Digitaal te sturen.

Bij het activeren via de telefoon wordt gesproken over 3 dagen. De praktijk leert dat twee weken ook mogelijk is.

Zodra je de kaart voor de eerste keer geactiveerd hebt, wordt de einddatum op zo'n 3 weken vanaf de activatiedatum gezet. CD heeft ongeveer een week nodig voor de verwerking van het formulier, dus je kan tot zo'n weken na activatie het formulier terugsturen, maar ik zou er persoonlijk niet al te lang mee wachten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@rvs4all,

 

"Spice Platinum werkt ook (nachtblok, tussen 22.00u en 4.00u)"

 

Het leuke is dat dit per type ontvanger nogal eens kan verschillen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> , gr.

 

Zilverster.

 

PS < Met dank voor het verplaatsen naar dit topic <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> >

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet je toevallig dan ook waardoor dat komt? Ik heb een aantal kaarten geactiveerd in verschillende ontvangers (o.a. Xtreme, SAB, Arrox, Philips, DTM, Nextwave en Dreambox). Ook met PCMCIA-modules als Magic, Matrix en Aston was het geen probleem om SP te ontvangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...