Ga naar inhoud


45 Oost - 43 West settings


Gast

Aanbevolen berichten


Wellicht dat de Belgische zenders niet vooraan staan. <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Overigens wat ik wel lastig vind is het volgende, maar daar is denk ik weinig aan te doen.

 

Ik heb een tijdje geleden op basis van de pet123/intersound lijst mijn eigen lijst gemaakt en in de Hummie gestopt: spaanstalige zenders en de mtv's vooraan gezet. Maar als die settingslijst nu steeds aangepast wordt, hoe krijg ik dan die veranderingen in mijn eigen lijst? Is er niet aan te geven, bijvoorbeeld door een soort "update" lijst welke zenders er nieuwbij zijn gekomen, maar dan aangegeven in de zenderlijst, zodat je de gewijzigde zaken in je eigen lijst kan plakken.

 

En ten tweede: ik wilde eerst de kanalen die ik vooraan wilde hebben kopiëren en vooraan zetten, waardoor ze dus twee keer in de lijst staan. Dan kan ik na mijn voorkeurkanalen simpelweg steeds de volledige nieuwe update plakken. Alleen gaat er steeds wat mis als ik zenders er twee keer in heb staan: dan komt er spontaan af en toe een verkeerde Antenne alternatief bij een kanaal te staan.

 

Wie heeft mogelijk een tip?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Pet,

Laat je niet ontmoedigen. Ik gebruik je settings al twee jaar met veel genoegen. Ze zijn altijd zéér actueel. En als je eenmaal doorhebt dat je met de network of de genre knop snel een gezochte zender kunt vinden blijft er weinig meer te wensen over.

Voor de mede hobbyisten die ook een stabmotor hebben is het wellicht handig om te weten dat ze met setedit van Wolfgang de LNB + Menu configuratie apart op kunnen slaan. Dus eerst een keer uit de eigen tuner lezen en deze dan opslaan. Vervolgens kunnen jouw settings geladen worden en kan de eerder opgeslagen LNB+ Menu configuratie geladen worden. Werkt perfect, je moet het alleen even weten.

 

Beltwalker

Link naar reactie
Delen op andere sites

@harry37

Wat nieuw is kun je makkelijk terug vinden in de lijst aan de hand van de pagina met update info op mijn site.

 

Met setedit kun je makkelijk een network aanmaken met je favoriete kanalen en deze kun je dan zonder problemen in je lijst kopiëren.

 

@BeltWalker

LNB+ Menu configuratie laden en opslaan kan ook met de demo versie van setedit!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik trek volledig mijn woorden terug <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" />

want ik heb nu VEEL andere settings geprobeerd en die van pet123 kwamen er als beste uit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is dat pet123 al 5 sterren heeft, maar anders moest hij ze toch echt krijgen. Het zelf zoeken en instellen is een crime, zeker als je schotel nog niet goed uitgericht staat. <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Onderzoek het nieuwe, maar vergeet het oude niet.

Er is al veel uitgezocht; je moet het alleen weten te vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onderwerp gestart door pet123:

[QB]"eigenlijk onhandig" dan wil ik graag weten wat er onhandig aan is om het eventueel te kunnen verbeteren.

 

Hello pet123

 

Dat is vreemd dat je ook in overijssel zit wegens dat ik je setting hebt uit geprobeerd hier in zwolle maar kwam niet helemaal overeen met mij schotel. ik gebruik een stab HH100 met me hummie 5400. ik moest bij de meeste transponders een stukje terug draaien naar het oosten tot dat ik beide balken weer kreeg op het scerm. Ik vermoede dat je ergens in Duitsland zat of tegen de grens aan. Maar goed het werkt gewoon nou perfect (keep up de good work)

 

Groeten

Richie

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Richie

Ik woon 13km van Zwolle af. Ik heb zelf geen stab motor.Ik gebruik nog steeds mijn oude maar goed werkende pace positioner.

 

Ik heb de (lnb) settings lijst van Intersound gebruikt voor de lijst voor de stab motor. Het kan dus goed mogelijk zijn dat intersound b.v. in het westen woont.

 

Pet123

Link naar reactie
Delen op andere sites

De instellingen van de positie's van de schotel zitten NIET in de settings lijst.

Deze instellingen zitten in de STAB motor zelf.

Het enige wat in de settings lijst zit zijn de voorkeur posities. Deze voorkeur posities bepalen in de motor de positie waar de schotel heen moet draaien. Deze voorkeur posities zijn vrij te programmeren in de motor. Dit moet je dus eenmalig doen als je een settings lijst van internet gebruikt. Daarna als je dezelfde lijst blijft gebruiken, zal de juiste schotel positie bij de juiste sateliet worden gekozen. Zodra je echter een andere settings lijst gaat gebruiken, dan kan het voorkomen dat kanalen zijn ingescand met voorkeurs positie 1 voor de astra terwijl deze daarvoor op voorkeurs positie 2 stond ingesteld. De schotel draaid dan dus naar de verkeerde sateliet. Mocht het zijn dat alle satelieten er een beetje naast staan, dan zal waarschijnlijk de schotel of de motor van zijn positie zijn gewaaid. In dat geval is een 'realign'(reset) voldoende om alle posities weerd goed te zetten.

 

M.a.w. De lokatie op de aardbol heeft GEEN invloed op de settings lijst (behalve dat satelieten niet onvangen kunnen worden natuurlijk).

 

INTERSOUND <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Pet123: jij zegt dat je de settings van de motor van Intersound hebt overgenomen, maar in je nieuwste lijst verschillen de getallen toch weer. Ik heb ze zelf aangepast.

 

Kan het zijn dat die van jou wel werken en ik gewoon alle posities opnieuw moet invoeren, of zit jij er toch naast voor de STAB>?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Kikkertje

 

De voorkeuze van de satelieten heeft Pet123 in een andere volgorde ingesteld. Bij hem is Astra voorkeuze 1 en Hotbird voorkeuze 2 enz.

 

Ikzelf ben bij het aanpassen van de motor voorkeuze zenders zoveel als mogelijk uitgegaan van de satelieten die in de humax zelf al bestonden. Alle overige satelieten heb ik moeten programmeren in de settings lijst door ge-(mis) bruik te maken van andere satelieten die in de lijst van de humax voor komt.

 

Bekijk in Humbox 4.1 de beidde bestanden maar. Let dan op de kollom van de motor instellingen op de antenne settings tab.

 

Het is dus inderdaad mogelijk om de motor opnieuw te programmeren, echter wordt het dan wel heel erg onoverzichtelijk. Want ga je dan in het instellingen menu naar de Hotbird, dan zie je als sateliet astra staan en andersom. Dit geld dan ook voor de andere satelieten.

 

@Pet123

 

Toch overstag gegaan om een lijst te creeren die geschikt is voor disecq motoren?

Zodra je de definitieve instellingen uitgevonden heb, dan hoef ik hem niet meer te maken. Scheelt mij weer enig werk.

Zou je de motor instellingen ook over willen nemen uit jou door mij aangepaste settings.

Deze volgorde was expres zo gekozen om zoveel mogelijk overeenkomst te houden.

Dit is maar een klein beetje extra werk voor je.

 

Groetjes,

 

Intersound <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

 

<small>[ 16-03-2002, 21:43: Bericht gewijzigd door: Intersound ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Intersound: dus als ik je goed begrijp kan ik die lijsten van Pet123 gewoon uploaden en dan moeten ze werken? Ik heb nl. altijd met veel plezier jouw lijsten gebruikt en ik meen me te herinneren dat ik Pets eens heb geupload en dat ie niet de juiste satellieten vond. Nadat ik de antenneposities (123 etc) had aangepast aan jouw volgorde in de file van Pet werkte alles perfect.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Intersound

Hoi intersound, ik laat de lijst zo. Omdat ik zelf geen stab motor heb ben ik niet verplan om er nog meer tijd in te steken. Als het enigste probleem is dat de mensen na het manual search menu waar wel de juiste satelliet naam staat naar het motor control menu gaan en dat daar een een andere naam staat moeten ze dat maar accepteren of zelf veranderen.

 

Als eenmaal alles is ingesteld is kunnen ze makkelijk met setedit hun eigen motor gegevens in laden bij een volgende update.

<img border="0" title="" alt="[Tong]" src="images/icons/tongue.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pet.

 

Probeer je settingslijst van 16 Maart via HCC in de Humax te zetten,maar nu lukt dat cvoor het eerst niet.Alle voorgaande settings(laatste 5 Feb)gingen zonder problemen.Echter wanneer ik nu de HNF file van 16 maart dubbelklik krijg ik Eception EInvalidPointer in module HCC.DLL at 00047E1E.

Kan je hiet wat mee?

 

Ed.

VU+ DUO - SEG SR-800 - Nokia 9500S - Dreambox 7000S

Wavefield T90 (28.5E-23.5E-19.2E-16E-9E-5E-1W-5W-8W-15W)

Yamaha TRX850 SuperTwinSport

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...