Ga naar inhoud


'Belgacom wil Versatel overnemen'


Pinda

Aanbevolen berichten

Belgacom heeft contact gehad met grootaandeel Talpa Capital / John de Mol om telecombedrijf Versatel over te nemen. Dat schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd. De beurskoers van Versatel explodeert.

Overname

De overname past in de internationale strategie van het Belgische telecomconcern. Topman Didier Bellens heeft onlangs gezegd naar Nederland en Frankrijk te kijken.

 

Volgens de krant, die zich beroept op bronnen in de telecomsector, heeft Belgacom contact gehad met de ondernemer John de Mol, die een belang van 42 procent in Versatel heeft. Zou Belgacom het Nederlandse telecombedrijf in handen willen krijgen, dan moet het in ieder geval met De Mol als grootaandeelhouder overeenstemming bereiken.

 

Talpa, de investeringsmaatschappij van De Mol, wilde vrijdag niet reageren. Ook Versatel weigerde commentaar. ,,Wij reageren nooit op geruchten'', aldus een woordvoerder.

 

De Tijd citeert bronnen binnen Belgacom die zeggen dat de top van het Belgische telecombedrijf 'groen licht' heeft gegeven om een bod samen te stellen.

 

Explosie koers

Op de effectenbeurs in Amsterdam schoot de beurskoers van Versatel vrijdagochtend meer dan 20 procent omhoog naar 1,82 euro. Daarmee had de onderneming een marktwaarde van bijna 940 miljoen euro. De hoogste koers van het aandeel, van december vorig jaar, bedroeg 2,47 euro.

 

Versatel kwam kortgeleden in het bezit van uitzendrechten van live voetbal uit de eredivisie. De Mol heeft de rechten op de samenvattingen die nu nog bij het NOS-programma Studio Sport te zien zijn. Belgacom wil graag de rechten hebben van de Belgische voetbalcompetitie.

 

Mocht Belgacom Versatel inlijven, dan keert het Belgische bedrijf terug op de Nederlandse markt. Het is er sinds de verkoop van de mobieletelefoonaanbieder Ben nauwelijks meer actief.

 

Bron: rtlz

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...