Ga naar inhoud


echostar 3000 start niet op


nedsat

Aanbevolen berichten

Goedemorgen iedereen

Mijn probleem met m'n ontvanger is dat hij constant blijf "klikken" .

Op zich is dit normaal alleen hoort de ontvanger dat maar 1 keer te doen met het opstarten. Deze ontvanger gaat maar door totdat hij op een gegeven moment vast slaat ( display wordt zwart of onvolledige tekens) en dan kun je helemaal niets meer. Ook krijg je niets op je tv te zien, niet met scart en ook niet met coax. Ik vermoed trouwens dat het de voeding is, maar zo'n expert ben ik nu ook weer niet. Wie kan mij helpen of wil mijn "conclusie" bevestigen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Het probleem onstaat al als ik de stekker in het stopcontact doe en vervolgens de ontvanger aanzet.

Ik heb dus helemaal niets aangesloten, ben al wel aan het proberen geweest of het met een scartuitgang te maken heeft en ook al met bovengenoemde oplossingen van jullie.

Ten einde raad heb ik echostar maar gebeld en die dachten dat het met de voeding te maken zou hebben.

Denk dat ik deze week hem toch maar opstuur want creatieve brein is compleet uitgewerkt. Iedereen alvast bedankt, en ik hoop dat de "gouden tip" er misschien nog tussen zit. <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu heeft de dealer mij verteld, dat als ik de kap van de ontvanger afhaal,

je het "garantie"zegel moet verbreken. Probleem zou volgens hem dan zijn dat echostar de ontvanger niet meer wil\kan repareren. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Heeft iemand hier ervaring mee? Of is dit een lulverhaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

"garantie"zegel

Je zegt het in principe zelf al, die garantie zegel is er voor bedoeld dat men kan checken of je ontvanger niet open is geweest want als hij open is geweest vervalt je garantie. Als je zelf geen gekke dingen in de ontvanger hebt gedaan zal men een ontvanger zonder garantie zegel gewoon moeten repareren. Men zal dan de reparatie kosten in rekening brengen. Klinkt logisch niet ?
<img src="/forums/images/graemlins/regels.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja is duidelijk alleen vraag ik me af in hoeverre die garantie er is en de "houdbaarheidsdatum" daarvan? Ik schat dat m'n ontvanger toch al wel 6\7 jaar oud is, dus vrees dat dat niet op zal gaan. Maar ik zal morgen toch maar even bellen naar Almelo voor een prijsopgave. Want om het allemaal zelf uit te voeren zoals debeek schreef lijkt me wat lastig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Normaal heb je 1 jaar garantie op een ontvanger ( Volgens europese regels 2 jaar als ik me niet vergis????) De reactie van het garantie zegel was bedoeld om het lul verhaal van die dealer te ontkrachten.

Als je receiver 6/7 jaar oud heb je natuurlijk geen garantie!

Maar ook zo'n ontvanger zouden ze gewoon moeten repareren. Een auto van 10 jaar oud word toch ook gewoon gerepareerd.

Je zou je alleen kunnen afvragen of de kosten voor het herstellen het wel waard zijn, als het al zo'n oud bakkie is. Persoonlijk zou ik dan eens rond gaan kijken naar een nieuwe ontvanger. <img src="/forums/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meestal gebeurd dit als je de stekker er een keer hebt uitgehaald

 

Het is een veel voorkomend probleem bij pulsvoedingen, onderdeel kost een paar cent, reparatie via een firma kapitalen.

waarom niet gewoon proberen (kapot is ie toch al)

weet niet hoe handig je bent maar het is vaak een klusje van niets.

 

onderdeeltje zit normaal aan de (om het simpel te zeggen) aan de kant van de voeding waar het netsnooer op de print binnen komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb is wat rondgekeken op het web maar het valt nog niet mee om weer een ontvanger te vinden die een actuator aan kan sturen. T is 9 van de 10 keer alleen maar diseq aansturing, ik vind het toch een beetje zonde om dan ook maar de schotel en motor te vervangen. Misschien dan toch niet zo'n gek idee om het zaakje maar eens los te draaien.

Hoe kan ik die elco's het beste los krijgen? Moet ik dat met een gewone soldeerbout doen? (eigenlijk lijkt me dat een beetje lomp omdat de soldeerbout er toch vrij groot uitziet)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...