Ga naar inhoud


vragen-vragen


RobinHood

Aanbevolen berichten

Het valt mij vooral de laatste tijd op dat er zeer veel mensen zijn die zonder even op het net te hebben gezocht, meteen in paniek zijn als ze hun ontvangertje niet aan de praat krijgen zoals ze willen. Ze hebben het melk horen klotsen maar weten niet waar de tepel hangt! Vooral bij de PHILIPS TOPICS kun je elke dag wel een paar keer verwijzen naar Marc z'n page. Weten die mensen niet van het bestaan af van Google? Dus niet. En ook het lezen van oudere Topics is blijkbaar te veel werk.Ik kom zelf ook vaak problemen tegen, die ik niet kan oplossen. Maar eerst ga ik dan zeker een avondje zelf aan het prutsen; vervolgens ga ik op zoek in de forums van 3 of 4 satellietboards bij oudere topics. Daarna pas stel ik een vraag in 9 van de 10 keer op deze site, omdat toch hier heel veel kennis zit. Al heb ik nog steeds niemand gevonden die me kan helpen met het " steek uw smartcard..." probleem in een 5816/03. Die moet dus maar worden opgestuurd.

Bij deze dus even advies aan alle vragenstellers: GA EERST ZELF EVEN EEN BEETJE ARBEID DOEN. Schakel pas daarna deze board in. Zo voorkom je veel 10-dubbele zelfde topics. <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" />

Amiko + Philips 8121, Gibertini 1.25 draaibaar en triax 88, A1,2,3..

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ben,

 

Is dit nieuws??

Nee dus, want hier ergeren zich al heel lang veel mensen aan, dus ...verkeerde topic,hahahahah (lol)

Moest effe hoor <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Je hebt gelijk men wil tegenwoordig maximaal met minimale inspanning en wat is dan makkelijker dan vragen en achtoverleunend wachten op een passend antwoord, vaak is men dan nog "p.ssed-off" als iemand ze wijst op het feit dat ze er zelf wel wat energie in moeten stoppen.

Maar is er wat aan te doen?

Handleiding? Beginnersgids?

Chevy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik bekijk dit board de laatste maanden regelmatig. Ik heb sinds enkele maanden ook een ontvanger (xsat310) en geniet van het uitgebreide zenderaanbod op de astra en hotbird. Middels dit board heb ik veel terug kunnen vinden over hoe ik bepaalde zaken moet doen. Echter het valt me steeds meer op dat 'de zware hobby-isten' en de administrators nu niet echt bepaald vriendelijk reageren op beginners en beginnersvragen. Waarom is dat toch?

 

De zoekfunctie is niet bepaald vriendelijk en nergens staat vermeld dat beginners hier niet mogen komen. Iedereen is toch als beginner begonnen? In plaats van ongezouten kritiek in de trand van ´lees de andere topics, ga zoeken dit is de zoveelste keer´ etc is toch ook een andere reactie mogelijk. Nu gaan 5 anderen dezelfde pissige reacties geven, terwijl er best iemand die persoon kan helpen door bijvoorbeeld te vertellen waar je een antwoord kunt vinden, of zelfs kort een antwoord kan geven.

 

Dat bespaart volgens mij veel irritatie.

 

Laten we elkaar eens een beetje helpen, wie weet wat de nieuwelingen voor dit board kunnen doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kun je je voorstellen hoe sommige mensen zich voelen als "de beginners" steeds dezelfde vragen stellen (vragen die hier dus meestal zeer recentelijk uitgebreid zijn beantwoord) zonder eerst de moeite te nemen de boardregels of oudere berichten te lezen. Als zou dat zelfs maar de laatste pagina zijn van het betreffende forum zijn, zou dat al veel ergenis voorkomen.

Als mensen de moeite nemen zelf ook wat uit te zoeken, zonder direct naar hapklare brokken te vragen, is iedereen bereid op een zeer vriendelijke manier uitgebreid te antwoorden op eventuele vragen.

 

Groetuh,

 

Toxic[Q]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof dat als de zoekfunctie weer werkt dit soort vragen weer merkbaar terugloopt.

Toxic[Q], misschien wel handig om die zoekfunctie dan ook bijzonder te "highlighten". Zijn we misschien van een hoop geleur af. <img border="0" title="" alt="[Razz]" src="images/icons/tongue.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sluit me bij swetik aan.

 

Tot die tijd maar even meer ons best doen.

 

-------------------

 

citaat:

 

*** Zijn we allemaal niet een beetje Flips..? ***

 

Groeten Johan. <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laten we even reeel zijn.

Iedereen begint met weinig tot geen kennis van dit gebeuren. Naar mijn mening zal de "echte" hobbyist eerst proberen zich door inlezen in ieder geval de basis bij te brengen. Veel van ons kunnen die kennis op een zilveren presenteerblad aanbieden. Of je daar dan wat van leert durf ik te betwijfelen. Toen ik begin jaren 70 leerde programmeren was er in heel NL slechts 1 instituut die daar een opleiding voor verzorgde. Kon ik dus "fijn" iedere dag naar A'dam en kon ik dus zeker geen beroep doen op bestaande kennis bij anderen. Geloof me maar dat ik heel veel uren heb besteed aan het doorgronden van MVC(move character) SL(shift left) en de andere mnenomics. Registers dat waren ook van die dingen die toen nog magisch voor mij waren. Heeft de programmeur van nu het een stuk makkelijker met de 3 en 4g talen. Dit alles even terzijde.

 

Mischien kan er een FAQ samengesteld worden van b.v. de top 100, maar dan wel de serieuze vragen(geen wie heeft keys), meest gesteld vragen.

Avensis

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoiets zou mischien nog niet zo gek zijn. Want volgens mij blijven er anders toch maar twee mogelijkheden over: 1: Je ergert je elke dag en geeft elke dag dezelfde antwoorden op dezelfde vragen. Ben benieuwd hoe men zich na pakweg een half jaar voelt.

2: Je negeert de vragen en geeft geen antwoord. Beide lijkt mij niet goed. Mischien kunnen we de Faq's nog iets duidelijker naar voren brengen bij de newbie's.

Of zou je op een aparte deel van de site zoiets maken als wat bij satcity/marc of satpages staat. Die al wat langer meelopen gaan hier wel kijken als men het even niet meer weet. Maar hoe krijg je de jongsten hier naar toe?.

Ik heb wel het probleem geconstateerd(trouwens net als vele anderen) maar een klinklare oplossing zou ik nu nog niet weten.

Mischien dat het nog niet zo gek zou zijn dat je op de home page helemaal bovenaan dan de verschillende merken kan aanklikken. Al is dat mischien niet de insteek van een Forum-board. Maar je maakt de site er wel completer van.En de nieuwen gaan dan heel mischien wel eerst daar kijken en dan vragen stellen. Maar als dit alles geen nieuws is mag je deze topic ook sluiten of verplaatsen! Ik wist alleen niet waar je dit nou neer moest zetten. (ben nog nieuw)

 

<small>[ 10-06-2002, 22:42: Bericht gewijzigd door: ben ]</small>

Amiko + Philips 8121, Gibertini 1.25 draaibaar en triax 88, A1,2,3..

Link naar reactie
Delen op andere sites

kan eenvoudiger.

 

iedere nieuwe aanmelder moet toch zijn of haar interesse invullen, welke ontvanger, etc.

 

daardoor heb je de mogelijkheid om de newbie eerst (verplicht) een aantal topics te laten doorlopen, een soort van vingerwijziging hoe men er bewust met board dient om te gaan, immers, Hollanders lezen bijna niet een gebruiksaanwijzing, waarom moeten we dan eerst iets elders op het board gaan lezen, is te vermoeiend, dus maar gelijk vragen.

 

ik kom dit in de praktijk dagelijks tegen, je wordt er inderdaad niet goed van, maar ik denk dat we met z'n allen er een perfecte naam neerzetten wanneer we wel de moeite nemen de mensen op een normale dwingende wijze ze erop te wijzen hoe we met elkaar omgaan, en dus blijven herhalen, op een gewone manier. ook wij hebben het moeten leren, de ene met minder vragen en een ander heeft ons toch op weg geholpen.

 

niet iedereen heeft een knobbel

 

Maup

1x Xtrend ET9000, 1x Xtrend ET9200, 4 x DM500S, HTPC, Samsung 42" - ik post weinig maar LEES veel-

Link naar reactie
Delen op andere sites

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Onderwerp gestart door svetik:

<strong>Ik geloof dat als de zoekfunctie weer werkt dit soort vragen weer merkbaar terugloopt.</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">juist

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi luitjes,

 

wil hier als nieuwkomer toch ook even op reageren , ik zit sinds begin mei op deze site en vind het vooral leuk om te helpen als dat kan, ik pretendeer niet alles te weten en heb soms zelf ook nog genoeg vragen. in had via een andere site "iets nieuws" gezien en heb daar toen direct hier melding van gemaakt opdat eventueel een ander er ook iets aan heeft maar werd er op een erg kinderachtige wijze door een moderator (ik zal geen naam noemen hij weet het zelf nog wel) op gewezen dar dezelfde info. reeds 2 uur eerder in een ander topic op de site was geplaatst. heb toen degene gevraagd om uitleg voor zijn kinderachtig commentaar maar dit bericht IS VERWIJDERD.

 

HIERDOOR HEB IK NU MISCHIEN INFO NIET MEER GEPLAATST DIE VOOR EEN ANDER BELANGRIJK ZOU KUNNEN ZIJN.

 

de moraal van dit verhaal is dat het lang geleden is dat ik op de kleuterschool zat en wens dan ook als een volwassen persoon te worden behandeld ik dacht namelijk dat we hier waren om wat van elkaar te leren en kennis te delen en wil dit dan ook graag blijven doen!!!!!!!!

 

groetjes.........

Link naar reactie
Delen op andere sites

@happy surfer

Ik ben helemaal met je eens!

Ondanks ik vind dat de moderators heel veel goed doen, en dit board levend houden. Iriteer ik me soms aan een moderator die zeer kinderachtig is en niet rechtvaagrdig is .(oeps wat zeg ik nou?)

Soms lijkt het wel of dit een russiche board is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het wordt toch een rommeltje als er dingen dubbel geplaatst worden. Je had eerst moeten kijken of dat onderwerp niet aanwezig was.

Toen ik hier pas kwam kreeg ik ook veel kritiek en een groot gedeelte van die kritiek was terecht. Je moet je gewoon aanpassen. Kijk naar de positieve dingen van het forum en niet naar de kleine dingen die naar jouw idee niet terecht zijn. Want laten we eerlijk zijn dit is wel een van de meest overzichtelijke forum en dat heeft ook met het beleid te maken. Als je je aan de boardregels zal je nooit kritiek krijgen.

Misschien heb je moeite met het feit dat je kritiek krijgt. Dat moet je dan maar leren want kritiek kunnen verdragen is een positieve eigenschap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm..sorry maar ik zie nergens een zoekfunctie. Kan iemand mij vertellen waar dat is als dat ergens is ? <img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" />

 

Ik ben niet nieuw hier maar was de afgelopen 5 maanden hier niet geweest, na de aanschaf van mijn schotel heb ik me opnieuw geregistreerd.

 

Overigens, ik krijg mijn schotel nog niet aan de praat na 2 dagen klooien maar ik heb nog geen vragen gesteld <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...