Ga naar inhoud


monoblock op dsr2210


dokie

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Weet iemand of het mogenlijk is om een monoblock aan te sluiten op een dsr2210 of heb ik daar een andere ontvanger voor nodig.

 

Groetjes Dokie.

Vantage 8000s,500Gig. Tuner1 ,draaibaar Gibertini 80cm schotel met Stab h100 en Alps lmb. Tuner2 ,vaste schotel Triax 78,multifeed astra 1-2-3 en hotbird met alps lmb's via diseqc 4-1.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Elke mediaguard-ontvanger heeft beperkte mogelijkheden voor het gebruik van monoblock/disecq systemen. Je moet alleen rekening houden met de omgekeerde instelling van zo'n monoblock lnb. Astra is hierbij namelijk in de meeste gevallen geschakeld op Disecq B (sat 2). En dat geeft problemen met de automatische zoekfunctie. Vandaar dat veel mensen de LNB omgekeerd monteren, met de aansluiting naar de hemel dus (let op met regenwaterinloop).

 

Beter is dus om een houder te gebruiken waar je 2 losse lnb's in kunt plaatsen en dan met een losse diseqc switch werken. Hierbij kun je dan zelf bepalen dat Astra op 1 en hotbird op 2 zit.

 

Bedenk wel dat je niet veel winst haalt uit de extra ontvangst van hotbird. Je ontvanger heeft namelijk zeer beperkte opslagcapaciteit, en 999 kanalen zijn dus ruim onvoldoende om alle kanalen te kunnen opslaan. Je moet dus hierbij het beste gebruik maken van de 'kanalen toevoegen' functie. Eerst astra laten zoeken, sorteren en wissen wat je niet wilt, en dan kanalen toevoegen van hotbird, hopelijk zitten de kanalen waar je het voor doet dan nog in die overgebleven plaatsen.

 

Zo redenerend zou ik je eigenlijk gewoon moeten afraden om dit soort capriolen met deze ontvanger te gaan uitvoeren. Bedenk je veel liever eens om een betere/uitgebreidere ontvanger te kopen. Mijn aanrader hierbij voor weinig geld is een Dreambox 500 (voor de beginnende hobbyist)

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een monoblock aansluiten op de 2210 is mogelijk maar .............. is niet aan te raden.

Het probleem wat zich vooralsnog voordoet is het maken/bewerken en plaatsen via je PC van een kanalenlijst voor bijvoorbeeld astra en hotbird in deze ontvanger.

 

Ook de beperkte 999 kanalen van de 2210 maakt het erg moeilijk om zelf een kanalenlijst in je ontvanger te scannen.

 

Wil je een Philips kan je beter op zoek naar een 7072 of een 6073 <img src="/forums/images/graemlins/super.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...