Ga naar inhoud


Background picture op Humax


Bigfoot

Aanbevolen berichten


hallo Bigfoot,

 

dit gaat met het programma background patcher v2.1, vrij te downloaden van internet. Ik gebruik het zelf op mijn 5400 en het werkt icm met *.hdf bestanden. Of hij dus voor de 5300 ook werkt kan ik je niet met zekerheid zeggen. Wel wil ik je adviseren om voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing door te lezen want er zitten een paar haken en ogen aan. Zo moet je altijd dezelfde patch gebruiken als degene die in je receiver zit anders gaat het helemaal mis. Maar de uitleg spreekt voor zich.

 

suc6 bob

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Bigfoot,

heb je 't proggie al gedownload? Je kunt er veilig meespelen. Ieder plaatje in JPG en BMP formaat wordt door Background patcher geconverteerd in het juiste formaat en juiste grootte.

 

Als je gewoon eens een keer een plaatje wil wegschrijven laat dan in de opties alleen "compression" aangevinkt staan.

Ook is het aan te raden alleen "PIC1" te wijzigen. Er is nl. niet genoeg geheugen voor "PIC2" waardoor de resolutie erg slecht wordt.

 

Backgroundpatcher werkt voor alle "originele" .hdf-files. Zoals je misschien weet kunnen er in een .hdf-file meerdere RAW files zitten (een .hdf-file pak je uit met het proggie HDFTOOL). Backgroundpatcher doet niets anders dan de hdfbin-3-010000.raw te bekijken. Haalt hier dus 't originele plaatje uit, en kan hier een nieuwe hdfbin-3-010000.raw van maken. Backgroundpatcher packt 'm meteen in een .hdf-file naar keuze. Met deze instellingen krijg je dus een nieuwe .hdf-file waarin alleen een hdfbin-3-010000.raw in zit. (Met de andere opties kun je dit wijzigen, maar dit is de snelste methode).

Deze nieuwe .hdf-file kun je gewoon naar je Humax sturen. Hij overschrijft dan NIET de firmware, maar alleen het geheugen waar de plaatjes (en nog wat tekst) zitten.

 

Het addertje onder 't gras is dat deze nieuwe .hdf file ALLEEN in een Humax geladen kan worden die al op de "originele" .hdf-file draait.

Dit komt omdat de firmware (hdfbin-1-000000.raw) gekoppeld is aan de hdfbin-3-010000.raw.

Als je dus een .hdf-file met een leuk plaatje voor de IRCI5400 gevonden hebt dan kan die niet zomaar in een VACI5300 geladen worden.

 

Werkt dus voor alle types Humax (met patch, zonder patch, zelf bewerkt, noem maar op).

 

Groetjes,

<img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm,

dat kan hoor, maar volgens mij is dat niet bij alle foto's zo. Bij mij in elk geval niet.

Heb je de foto naar de Humax gestuurd en op de TV gezien dat ie slecht was?

Dat is bij mij wel het geval als ik mijn foto in PIC2 zet, in PIC1 geen probleem.

 

Het is niet zo dat de backgroundpatcher een BMP/JPG naar RAW converteerd. De foto wordt volgens mij naar M2V geconverteerd. Dat is het formaat waar de Humax intern mee werkt. Dit (binaire) bestand wordt dan in de RAW-file, op vaste geheugenadressen opgeslagen.

Er zijn eens slimme mannen mee bezig geweest (TeeBee voor de geheugenplaatsen, en iemand die van de verschillende filetypen voor plaatjes afwist), om dit voor elkaar te krijgen.

 

Het plaatje wordt altijd naar een vaste grootte geconverteerd. D.w.z dat de resolutie per plaatje gaat verschillen. Als jij bijv. een klein plaatje (maar wel hoge resolutie) op je T.V. wil zien, zal het er toch slecht uit zien.

 

Er zijn bij de verschillende HUMAX-sites erg mooie plaatjes te downloaden. Kijk eens of deze wel het gewenste resultaat geven.

 

Hopenlijk brengt dit meer licht in de zaak <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" />

 

Groetjes,

<img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...