Ga naar inhoud


GTA: San Andreas uit winkels, productie gestopt


Gast Yngwie

Aanbevolen berichten

Bron: www.tweakers.net

 

Grand Theft Auto: San Andreas was enkele weken geleden in het nieuws gekomen omdat er in de game minispelletjes waren verborgen die de speler in staat stellen om expliciet seksuele handelingen uit te voeren. Deze spelletjes waren via een mod beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. De mogelijke aanwezigheid van de spellen was voor de Entertainment Software Ratings Board (ESRB) reden genoeg om een onderzoek te starten en na te gaan of de M-beoordeling nog wel voldoende was. Deze beoordeling houdt in dat het spel geschikt bevonden is voor iedereen ouder dan 17 jaar. Het onderzoek van de ESRB heeft ertoe geleid dat de beoordeling is aangepast naar AO (Adults Only), wat inhoudt dat het spel vrijwel nergens meer verkocht zal kunnen worden omdat veel winkeliers geen AO-games verkopen. Normaliter wordt dat label namelijk gegeven aan games met extreem pornografische content.

 

GTA:SA seks mini-gameVolgens de ESRB is de bewuste content aanwezig in ongemodde versies van het spel, hoewel het dan niet mogelijk is de minigames te unlocken. Het unlocken is wel mogelijk via de 'Hot Coffee'-mod die verschenen is voor de pc-versie en via Datels Action Replay-software voor de PlayStation. Take-Two heeft aangekondigd te stoppen met de productie van GTA: San Andreas en dat er gewerkt zal worden aan een versie van het spel zonder de seksuele minigames. Het is de bedoeling dat deze versie van het spel in augustus, september of oktober op de markt komt en weer een M-beoordeling zal krijgen. Er worden geen veranderingen verwacht in Europa, waar het spel al een 18+-classificatie had.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Net even de rating opgezocht van Leisure Suit Larry: Magna cum laude.

Ik dacht al dat de uitkomst het volgende ging zijn. Het spel gaat namelijk enkel om 1 ding ... <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> en dan nog zonder de subgames wel te verstaan.

 

ESRB Rating: Mature (Mature Humor, Nudity, Strong Language, Strong Sexual Content, Use of Alcohol) <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Iemand die zich de ant and aardvark tekenfilms herinnert ? ---------> (bezoek mijn site via mijn profiel)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...