Ga naar inhoud


HTPC bouwen.. welke SAT kaart?


Gast om3ega

Aanbevolen berichten

Ik wil zelf een HTPC bouwen. Deze moet ook mijn dreambox kunnen vervangen. Ik ben dus op zoek gegaan naar een SAT kaart die in de PC kan.

 

Mijn ook viel op de TerraTec Cinergy 1200 DVB-S

 

Nu weet ik heel weinig van sat kaarten kweetniet.gif ... is dit een goeie keuze?

 

Wat ik me ook afvraag is hoe ik canaldigitaal aan de praat ga krijgen. Ik kan nergens een smartkaart in kwijt. Heb ik hier nog additionele hardware voor nodig? (of gewoon een simpele cardreader?) .. of.. software zodat ik de key's kan ontvangen van een eventuele andere dreambox in huis? (Windows/linux?)

 

Kan iemand mij wat tips geven?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je zal jezelf even de volgende vragen moeten gaan stellen.

-welk OS ga je gebruiken op je HTPC ?

-welk programma ga je gebruiken voor je DVB satkaartje ?

-wat wil je dat er aan mogelijkheden hetzelfde is als met de Dreambox ?

 

Ikzelf heb veel plezier met een XP pc, P-4 3GHz met een Technisat Skystar-2 kaart. Dit is een FTA kaartje zonder de mogelijkheid een CI module aan te sluiten. Er is echter alternatieve software waardoor je een phoenix programmer op een comport kan aansluiten en gewoon je C+ Seca of Irdeto kaartje kan gebruiken (PoorMansCam).

Omdat dit kaartje in de winkel 69 Euro kost is het zeer populair. Het werkt echter niet met Windows Mediacenter.

 

Ook populair zijn de Technisat Skystar-1 kaartjes. Deze hebben wat meer mogelijkheden doordat je een CI interface aan kan sluiten waar dan weer een CI module met kaart in kan.

De "alternatieve" software met poor man's cam werkt hier trouwens ook prima mee.

 

In principe kan alles dus wat je met je Dreambox kan doen, het is alleen veel duurder. Houd daar dus wel even rekening mee. Ik gebruik de pc waarop ik ook gewoon zit te werken om feeds mee te kijken, of tv te kijken, maar als je een echt goede HTPC in elkaar gaat knutselen dan moet je budget redelijk ongelimiteerd zijn ben ik bang. Zeker als het een "alleskunner" als de Dreambox naar de kroon moet gaan steken.

 

In elk geval succes met de bouw.

groeten,

Peter.

 

 

 

 

eeehhhhhh, als ik dat Terratec kaartje van jou eens bekijk dan denk ik dat dat dus gewoon een Hauppage Skystar-1 is met een ander stickertje op de tunermodule.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie!

 

-welk OS ga je gebruiken op je HTPC ?

 

Het OS is helemaal afhankelijk van wat er mogelijk is met de huidige hardware <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> .. Kan alles onder linux (opensource / gratis) dan geeft dat de voorkeur .. Ik ben niet onbekend met het OS dus een beetje knutselen lukt wel <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

-welk programma ga je gebruiken voor je DVB satkaartje ?

 

Geen idee .. werklijk waar , het is een heel nieuw terrein wat ik in ga slaan. Ik hoopte dat de bestaande Multimedia software geschikt is om samen te werken met sat kaarten <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

-wat wil je dat er aan mogelijkheden hetzelfde is als met de Dreambox ?

 

Ik gebruik mijn dreambox alleen maar om TV mee te kijken. D.m.v. cardsharing krijgt hij elke keer een verse key. De dreambox vervanger zou toch minimaal het zelfde moeten kunnen .. OF ... hij moet de mogelijkheid hebben als cardserver te kunnen dienen (dus de canaal digitaal kaart moet hij kunnen lezen)....

 

Ik heb overigens nog een andere sat-kaart gevonden (n.a.v. jou reactie) (de Skystar1-CI) met een merkwaardige extra (CI) aansluiting ... maar of deze werkt met kanaal digitaal kaarten?...

 

Oja.. ik wil overigens alles in deze kast bouwen.. dat lijkt me wel wat <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooie kast !

 

Als je nog nergens aan gebonden bent kan je inderdaad alles maken wat je wilt. Ik zelf gebruik gewoon XP met progdvb met nog wat plugins. Op deze manier heb je min of meer dezelfde functionaliteit als de Dreambox.

Sharen met een Dreambox is op zich geen probleem al zal je wel hier en daar wat moeten aanpassen aan de config files van je Dreambox om het zonder hikken te laten werken op de plugin voor je satkaartje.

 

Met andere operating systems als Linux heb ik geen ervaring met een DVB satkaart. Het schijnt te werken met LinVDR, maar je zou hiervoor echt speciale forums moeten bezoeken die hierin gespecialiseerd zijn.

 

Ga je gewoon Windhoos gebruiken dan is er keuze genoeg. Hier staan de meest gebruikte onder het knopje players wel op een rijtje.

 

In mijn antwoord had ik het over een Hauppage kaartje maar dat moest natuurlijk Technisat zijn. Technisat kaartjes worden onder diverse merken verkocht. Kwestie van een ander stickertje op de tuner. <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Let er verder wel op dat in vergelijking met de Dreambox een DVB pc kaartje een behoorlijk gevecht kan zijn om het goed aan de praat te krijgen. Conflicterende interrupts, onverklaarbare hangers die alleen met de stekker eruit zijn op te lossen en spontane vastlopers zullen gegarandeerd je deel zijn voordat er een stabiel plaatje uit zal komen. En vanwege de vele viewers (die je natuurlijk allemaal wil proberen) blijf je echt bezig.

 

Maar goed, succes met de bouw. Gooi ook eens een paar foto's op het net als 'ie klaar is.

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Perfect , bedankt voor de info.

 

Ik denk dat e.e.a. uiteindelijk zal gaan draaien op XP met Windows Media Center 2005 (al kan ik nog geen winkel vinden die die software heeft.. geen idee wat het kost <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />) ..

 

De Skystar1-CI heeft een CI interface. Nou heb ik zelf nog nooit daar mee gewerkt , maar daar kan toch gewoon een adapter in (maakt het nog uit welke?) waar in de canal plus kaart kan?

 

ci-modul.jpg

 

En ik wil wel proberen fotos te maken van zowel de bouw als het eind resultaat (als alles ooit gaat werken <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />) .. Voorlopig nog even orrienteren , sparen en goed zoeken welke hardware ik wil. Ik wil geen verkeerde keuzes maken die me een hoop geld kosten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alles draaien onder linux met een technotrend kaart. Gaat feilloos.

vdr+web interface, +EPG, +newcamd, +cardserver

 

Het is wel wat geknutsel en ik weet niet of bovengenoemde kaart mogelijkheden heeft om softcam te draaien.

Telepathy is very nice, but in this age of telecommunication, computers are much more efficient.

 

Linux+VDR @ AMD64, PLi + Dreambox 7000, 2x Mutant 200s, Mvision HD300N (all CCCam), test: Linux MythTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf een FireDTV-S .. werkt vlekkeloos.. ook met CI-interface en werkt met alle bekende software,, zoals Mytheatre, Meedio, Showshifter en Mediaportal.

Produktinformatie op de firedtv site.

 

Ik gebruik dit apparaat in combinatie met een Canal Digitaal Smartcard en Matrix Reborn Cam. CS behoort ook tot de mogelijkheden :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik denk dat e.e.a. uiteindelijk zal gaan draaien op XP met Windows Media Center 2005


Om te beginnen kun je Window MCE niet los kopen (als het goed is), moet altijd stukje hardware bij - waar je niks aan hebt, is meestal een TV-kaart (kabel of antenne) met afstandbediening, en MCE ondersteunt GEEN ENKELE satellietkaart.
Maar er zijn gelukkig alternatieven voor hoor <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah , dat verklaart ook gelijk waarom ik nergens geen losse dozen tegenkom met Windows MCE <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ..

 

Ik las in de FAQ inderdaad dat MCE geen sat. kaarten ondersteund dat is jammer zeg.. Maar ik ga me eens verdiepen op de combinaties die hier zijn genoemd..

 

Ik wil dus uiteindelijk eigenlijk alles in 1 apparaat <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> .. weg met al die losse kastjes <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je zo'n machientje gaat bouwen, kijk dan eens naar de

XGI Volari videokaarten.

Deze hebben MPEG-2 hardwarecodering en -decodering aan boord.

Ook ondersteunen ze HDTV(720p en 1080i).

VGA-, DVI- en S-Video-aansluiting.

Passief gekoeld en uiterst betaalbaar: 50-90 Euro.

Mvg, wammes.

Ik lees veel dus ik hoef niet veel te posten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Skystar1-CI waar je het over had is dacht ik geen dvb kaart maar alleen een CI add on.

Met een beetje kaart heb je die ofwel niet nodig (softcam's) ofwel kun je een phoenix progger gebruiken.

Evengoed wel handig natuurlijk als die bij een 2e handse set zit.

 

Let ook op de uitgangs mogelijkheden, tv uit, rgb over scart, spdif....

Lang niet alle kaartjes zijn van die al dan niet optionele mogelijkheden voorzien.

Mij lijkt VDR uiteindelijk de beste optie als os, voornamelijk als je een dedicated doosje gaat maken.

Wellicht is m'n technotrend 1.5 wat voor je?

 

Of wellicht dat die XGI Volari icm een skystar2 kaart en een snelle cpu ook wat kan zijn.

Maar ipv de dreambox?

Hmm, zou het zelf voor erbij wel wat vinden maar ter vervanging <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

Bezint eer ge begint...

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de Technisat Skystar-1 is er een hele mooie dubbele CI bay te krijgen. Deze heeft de maat van een 3 1/2 floppydrive en dat ding past dus gewoon voorin je HTPC. Ook zit hier een infrarood "oog" in die werkt met bijvoorbeeld de meeste standaard Philips AB's.

 

Als grafische kaart voor je PC zou ik gaan voor een Radeon van ATI. Die kaarten zijn gemakkelijk te tweaken naar bijvoorbeeld 1920*1080 (HDTV) en de nieuwere modellen hebben ook DVI out. RGB kan je natuurlijk zo van de VGA poort afplukken. Paar BNC connectoren in je PC bouwen en een paar stukjes 75 Ohm (teflon) coax solderen.

Let er alleen wel even op dat je projector (of plasma) deze hoge resoluties ook nog wel even aan moet kunnen. Je hebt dan echt een profie-jopie weergever nodig. 99% van de plasma's en LCD's zal hier niets mee kunnen. Om over "standaard" CRT televisies maar verder niet te praten.

 

Heb je echt geld te veel, dan een Holo 3D II kaart en een X kaart erbij. Beter kan je binnen een redelijk beperkt budget niet bouwen.

 

Als OS op de PC gewoon Media center met een viewer voor je satkaart. Ik gebruik zelf op mijn PC gewoon ProgDVB (skystar II). Met de juiste plugin prima werkend te maken met het Canaal Digitaal kaartje in je Dreambox (CS).

 

Vergeet niet een paar hele dikke HDD's voor de idioot grote 720 en 1080 files. Je schrikt je echt helemaal rot als je ziet hoe gigantisch groot die zijn.

 

Als laatste nog de snelste internetverbinding die je kan krijgen en een abo op een goede nieuwsserver. Kijk eens in alt.binaries.hdtv, 720P en 1080I files te over. De meeste zo van sat gestreamd vanuit de USA.

 

nou, geluk met de bouw :-)

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kwam nog wat produktinformatie tegen van de FloppyDTV-Satelliet ontvanger met CI-interface.

 

floppydtv.jpg

 

Schijnt uitstekend te werken in combinatie met de canaaldigitaal smartcard en een Matrix Reborn Cam. Gezien de omvang (3,5 inch floppydisk) ook goed in te bouwen in een HTPC.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...