Ga naar inhoud


SED displays i.p.v LCD en plasma?


grunnsat

Aanbevolen berichten

Toshiba komt op de IFA 2005 met het prototype van een SED scherm. Deze techniek kun je het beste vergelijken met een kruising tussen de aloude beeldbuis en de matrix technologie van LCD en plasma.

 

Het eigenlijke beeld wordt opgewekt door een oplichtende fosforlaag, zoals we dat kennen van de beeldbuis. Achter de fosforlaag bevindt zich een matrix van micro elektronen kanonnen (Surface Conducting Electron Emitters) die ieder pixel apart laten oplichten. Die elektronen kanonnen werken natuurlijk anders als bij de gewone beeldbuis, maar het principe blijft hetzelfde: er worden elektronen afgeschoten die het fosfor laten oplichten. Het oplichten lijkt ook zeer snel te gaan.

 

Het voordeel is duidelijk, de beeldkwaliteit van de beeldbuis (contrast, zwart=zwart, inkijkhoek) wordt gecombineerd met de resolutie en afmetingen van platte schermen.

 

Volgend jaar op de markt, voor een prijs die waarschijnlijk tussen beeldbuis en LCD in ligt.

 

Bron: de Duitse uitgave van CT.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Oud nieuws, vorig jaar al geintroduceerd in Japan.

 

In dit najaar komt er 1 demo unit in Europe die bij Correct in Rotterdam komt te hangen. Eind 2006 komen ze commercieel beschikbaar.

 

Ik heb hem gezien in Japan en je mond valt open !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor je reactie!

 

 

Citaat:
Oud nieuws, vorig jaar al geintroduceerd in Japan.

 

Als prototype, of zijn ze daar al verkrijgbaar?

 

 

Citaat:
In dit najaar komt er 1 demo unit in Europe die bij Correct in Rotterdam komt te hangen.

 

 

Allemaal naar Rotterdam dus! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> .

 

 

Citaat:
Ik heb hem gezien in Japan en je mond valt open !

 

Dat mag ik graag horen, dan komt er dus eindelijk een echte vervanger van de beeldbuis. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na een beetje Googelen vond ik nog de volgende gegevens:

 

The specifications are impressive: 1080p (1920 x 1080) resolution, extremely high 8600:1 contrast ratio and 1 msec response time. The SED is a new type of flat-panel display technology, that was created through the merging of Canon's proprietary electron emission and micro-fabrication technologies with Toshiba's CRT technology and mass-production technologies for liquid crystal displays and semiconductors. Like conventional CRT televisions, the SED utilizes the phenomena of electron collision with a phosphor coated screen to emit light. The main difference is that the electron emitters, which correspond to an electron gun in a CRT television, are distributed in an amount equal to the number of pixels on the display. In addition to high brightness and high definition, the SED delivers exceptional overall image quality, fast video-response performance, high contrast, high gradation levels and low power consumption.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De eerste SED is een proto model, de aantallen voor verkoop komen pas eind 2006.

 

Verwacht wel een prijs van 5 a 6 keer de prijs van een vergelijkbare afmeting plasma TV. Dit zal natuurlijk wel goedkoper worden in de loop der jaren, wet van de aantallen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Verwacht wel een prijs van 5 a 6 keer de prijs van een vergelijkbare afmeting plasma TV.

 

Het blad CT verwacht een veel lagere prijs omdat de techniek relatief goedkoop is Het zou ook niet handig zijn om met een zo hoge prijs te beginnen. Iedereen kent het merk Toshiba wel, maar het merk heeft toch niet de 'status' van merken als JVC, Panasonic of Pioneer. Ik kan mij ook niet herinneren ooit een TV toestel van Toshiba in de schappen gezien te hebben, dus ik denk niet dat er erg veel winkels zijn die actief Toshiba spullen verkopen. Dientengevolge zullen er ook niet veel winkels zijn die een peperduur TV toestel van Toshiba in het assortiment op willen gaan nemen, hoe goed de kwaliteit ook is. Toshiba heeft ook niet veel tijd om een behoorlijk marktaandeel te krijgen. Kwalitatief concurerende LCD technieken zijn in ontwikkeling. Denk aan het V2000 syndroom. De beste techniek, maar te duur, verkeerd in de markt gezet, en daarom ten onder gegaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Omdat ik in die branche werk weet ik waar ik het over heb.

 

Deze technologie komt van Canon/Toshiba. Toshiba is op TV gebied in NL een hele kleine speler, in de USA zijn ze marktleider. Het is maar net waar je je aandacht wilt leggen, bij schreeuwers die alles goedkoop moeten hebben en waar er 6 miljoen huishoudens zijn of bij mensen die ruim wonen, grote TV's kopen en waar er een kleine 120 miljoen huishoudens zijn.

 

Nederland is in de ïndustrie een vliegenpoepvlekje wat achterloopt op ontwikkelingen, in Japan en de USA zijn er al een jaar of 10 HDTV uitzendingen.

 

 

Mijn eerste Plasma TV 50 inch kocht ik in 1998 voor 50.000 gulden, nu kost een mooie 50 inch in guldens ongeveer 15 duizend guldens, Plasma bestaat al sings 1985 en heeft dus ook lang gedaan om geaccepteerd te worden en betaalbaar te worden, SED zal wellicht sneller gaan maar geen 40 inch voor 2000 euro binnen een jaar of 3.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Mijn eerste Plasma TV 50 inch kocht ik in 1998 voor 50.000 gulden


wie geeft er nu 50000 gulden aan een kijkdoos uit???


Beemer denk ik <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Dreambox DM500 & DM800 PLI Jade

EPG powered by MiLo en Rytec :-)

Technisat Multytenne twin (19E, 13E, 23E & 28E)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op de IFA het ik de laatste SED techniek gezien, de beeldkwaliteit werkt hier direct vergeleken met een top lcd en een top plasma. De SED is significant mooier.

 

Volgens de laatste info komt de 50 inch in januari 2006 NTSC beschikbaar (voor demo) de commerciele 40 inch/50 inch PAL modellen komen eind 2006 in de handel. Prins target is 1,5 a 2 keer de prijs van de huidige toppers in plasma (Pioneer/Panasonic).

 

Dit lijkt een forse prijs echter deze SED schermen hebben een native resolutie van 1920*1080 beeldpunten en gebruiken slechts 1/3 van de energie van een plasma.

Link naar reactie
Delen op andere sites

SED werd door Toshi achter gesloten deuren ten toon gesteld!

 

SMEERLAPPEN, vooraf met veel tamtam aangekondigd, en dan niks hoor voor de gewone users.

 

Het schijnt nogal zeer tegengevallen te zijn als je de duitse boards leest!

 

Een (ex) Toshiba klant; 1200km vergeefs gereisd..... <img src="/forums/images/graemlins/rockon.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/rockon.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/rockon.gif" alt="" />

Greetz van Jonas

 

Pioneer 506-XDE plasma met Yamaha YSP-1000 Surround receiver; DM800; DM7000; DM500; Iphone 3G(S); iMAC 2.7i met SNOW leopard OSX; PS3 en WII; Apple TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sony was de grote tegenvaller dit jaar op de IFA!

Een grote hal met allemaal zwarte doeken die omlaag hingen, net een doolhof.

En vol met jeugdigen die op de speelconsooltjes aan het oefenen waren.

 

Dus nee, Soniet

 

Dan beter by Samsung, die weten hun producten aan de man te brengen.

Greetz van Jonas

 

Pioneer 506-XDE plasma met Yamaha YSP-1000 Surround receiver; DM800; DM7000; DM500; Iphone 3G(S); iMAC 2.7i met SNOW leopard OSX; PS3 en WII; Apple TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...