Jump to content
Sign in to follow this  
Marco275

Maak ze ff wakker!

Recommended Posts

De toekomst: virussen die de harde schijf vernietigen

 

Door Ton Baetens

 

- woensdag 24 augustus 2005 - Vandaag de dag zijn virussen alom aanwezig; er gaat geen dag voorbij of er is wel een virusmelding. Maar dit is kinderspel in vergelijking met de horror die ons in de nabije toekomst te wachten staat.

Virusexperts zijn van mening dat de volgende generatie virussen en wormen veel meer kwaad kan aanrichten. De volgende generatie virussen is namelijk in staat om computers fysiek te beschadigen. Daarbij kun je denken aan onderdelen als harde schijven. Aangezien een harde schijf een eigen besturingssysteem herbergt, verwachten de meeste experts dat deze virussen zich richten op het vernietigen van het systeem.

Op dit moment zijn er verschillende programma’s in staat om harde schijven te repareren. En uiteraard is dat proces ook omkeerbaar, dus is het wachten op het programma dat een harddisk zal willen vernietigen.

 

Dit proces valt ook op andere computeronderdelen uit te voeren. Andere standaardonderdelen van een computer, zoals videokaarten of moederborden zijn eveneens voorzien van interne programma’s, die ontregeld kunnen worden, zo menen de experts. Desondanks is er nog hoop: het schrijven van een dergelijk virus is niet eenvoudig. Met het in elkaar zetten van een – veel eenvoudiger - worm is meer ‘eer’ te behalen.

 

 

 

 

 

Er is altijd wel weer iemand die met een of ander doemscenario komt opdagen en iemand op ideën brengt, hetzelfde geld voor die zogenaamde experts die nu al roepen dat het volgend jaar slecht zal gaan met de economie, dan kun je er donder op zeggen dat het ook gaat gebeuren omdat met dan een spaarpotje gaan aanleggen en even wacht met grote aankopen.

 

<a href="www.hccmagazine.nl" target="_blank">hierzo gelezen</a>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je moederborden en videokaarten enz. softwarematig kan overclocken enz. moet het toch niet echt moeilijk zijn om een virusje te schrijven, die de instellingen zodanig aanpast, dat zo'n onderdeel de weg kwijt raakt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy