Ga naar inhoud


Maak ze ff wakker!


Marco275

Aanbevolen berichten

De toekomst: virussen die de harde schijf vernietigen

 

Door Ton Baetens

 

- woensdag 24 augustus 2005 - Vandaag de dag zijn virussen alom aanwezig; er gaat geen dag voorbij of er is wel een virusmelding. Maar dit is kinderspel in vergelijking met de horror die ons in de nabije toekomst te wachten staat.

Virusexperts zijn van mening dat de volgende generatie virussen en wormen veel meer kwaad kan aanrichten. De volgende generatie virussen is namelijk in staat om computers fysiek te beschadigen. Daarbij kun je denken aan onderdelen als harde schijven. Aangezien een harde schijf een eigen besturingssysteem herbergt, verwachten de meeste experts dat deze virussen zich richten op het vernietigen van het systeem.

Op dit moment zijn er verschillende programma’s in staat om harde schijven te repareren. En uiteraard is dat proces ook omkeerbaar, dus is het wachten op het programma dat een harddisk zal willen vernietigen.

 

Dit proces valt ook op andere computeronderdelen uit te voeren. Andere standaardonderdelen van een computer, zoals videokaarten of moederborden zijn eveneens voorzien van interne programma’s, die ontregeld kunnen worden, zo menen de experts. Desondanks is er nog hoop: het schrijven van een dergelijk virus is niet eenvoudig. Met het in elkaar zetten van een – veel eenvoudiger - worm is meer ‘eer’ te behalen.

 

 

 

 

 

Er is altijd wel weer iemand die met een of ander doemscenario komt opdagen en iemand op ideën brengt, hetzelfde geld voor die zogenaamde experts die nu al roepen dat het volgend jaar slecht zal gaan met de economie, dan kun je er donder op zeggen dat het ook gaat gebeuren omdat met dan een spaarpotje gaan aanleggen en even wacht met grote aankopen.

 

<a href="www.hccmagazine.nl" target="_blank">hierzo gelezen</a>

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je moederborden en videokaarten enz. softwarematig kan overclocken enz. moet het toch niet echt moeilijk zijn om een virusje te schrijven, die de instellingen zodanig aanpast, dat zo'n onderdeel de weg kwijt raakt?

TechniSat Digicorder HD S2 Aston 1.07 | TS CryptoWorks

Astra 1,2,3,HB | CDS Fam HD, SkyLink Multi HD

KDL-32P3000 | Onkyo 5.1 receiver

HTC HD2

Vakantie: Extreme Hornet STR Ucas 3.0 - 4xLNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...