Ga naar inhoud


Riaa neemt p2p-netwerken onder vuur


whatyouneed

Aanbevolen berichten

Muziekrechtenbeschermer Riaa eist van zeven p2p-netwerken dat ze meteen stoppen met het aanbieden van illegale bestanden.

 

De Riaa heeft aan zeven uitbaters van p2p-netwerken, Kazaa-achtige netwerken, een brief gestuurd. In die brief eist de Riaa, vertegenwoordiger van de Amerikaanse muziekbranche, dat de bedrijven het onmogelijk maken dat hun gebruikers onderling muziek uitwisselen van muzikanten die daar tegen zijn.

 

De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal noemt BearShare, LimeWire en WinMX als ontvangers van de brief. Namen van de andere vier bedrijven zijn niet bekend gemaakt.

 

De p2p-bedrijven hebben nu de keuze om óf hun bedrijfsactiviteiten te staken, óf filters in hun software te bouwen die illegale uitwisseling van auteursrechtlijk beschermde bestanden onmogelijk maakt.

 

Een andere mogelijkheid is een betaaloptie in de software in te bouwen. Als gebruikers van de bestanduitwisselnetwerken een liedje van de pc van iemand anders willen downloaden, moeten ze daarvoor gaan betalen. Althans, dat wil de Riaa.

 

De muziekrechtenorganisatie stuurt de brief enkele maanden nadat een Amerikaanse rechter de Riaa in het gelijk had gesteld in een rechtzaak tegen Grokster en twee weken nadat een Australische rechter Kazaa gebood om een filter aan te brengen tegen illegaal aanbod.

 

De Riaa werkt momenteel al samen met iMesh en Mashboxx om de p2p-software van die bedrijven te laten voldoen aan de Amerikaanse auteursrechten.

 

bron: http://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=620119/sc=7c0829

Waarom drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna leeg zijn?

 

ik zie ik zie wat jij niet ziet !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...