Ga naar inhoud


Wie heeft prosiebennsat 1 hd aan de praat


xfiles69

Aanbevolen berichten


Het ziet er naar uit dat er in DVB-S2 wordt uitgezonden. Gevonden op kingofsat.net. Dit is een nieuwe broadcast techniek. Volgens mij heb je daar een DVB-S2 tuner/demodulator voor nodig (ben ik niet helemaal zeker van). Deze zit niet in de dreambox. Op zich is het niet vreemd dat HD met deze nieuwe standaard wordt uitgezonden. Alle nieuwe HD-ready ontvangers krijgen meteen een DVB-S2 compliant tuner. Dit valt even tegen voor de dreamnox en andere hobyisten.

 

DVB-S2 levert een grotere bandbreedte op. Verder kent het een feature waar wij op zich niet zo blij mee zijn. Het maakt het mogelijk de te limiteren per gebied. Het wordt dus mogelijk een land af te dekken en de rest van Europa niet. Ook is er meer flexibiliteit in de controle van de sterkte van het kanaal. => meer sterkte bij slecht weer/dicht wolkendek of heftige regen.

Het enige positieve zou kunnen zijn dat bijvoorbeeld NL zenders weer FTA worden omdat de rest van Europa ze dan toch niet meer kan ontvangen en dus geen uitzendrechten geschonden worden. Zelf ben ik er niet blij mee want ik woon in het buitenland en op het moment ben ik nog in staat NL zenders te ontvangen.

 

Hmm, beetje lang antwoord. DVB-S2 zal een behoorlijk invloed hebben de komende jaren. Het is echter de vraag of bestaande satelieten kunnen switchen. Hopelijk niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit klinkt niet veel belovend in jou bericht.

 

Dat van die DVB-s dat klopt hebben we hier op de zaak uitgeprobeerd met een HDTV ontvanger Premiere HD en Pro 7 en Sat 1 gevonden en kunnen zien beeld was echt top <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> maarja ik heb geen zin om 899 voor een ontvanger nee te tellen.

 

Maar de rest van die info waar heb je die vandaan? dat zou dus betekenen dat de buitelandse abo's niets meer waard zijn <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het ziet er naar uit dat er in DVB-S2 wordt uitgezonden. Gevonden op kingofsat.net. Dit is een nieuwe broadcast techniek. Volgens mij heb je daar een DVB-S2 tuner/demodulator voor nodig (ben ik niet helemaal zeker van).


DVB-S2 increases the capacity of satellite communications links by 30% compared to the original DVB-S standard

Dat we een nieuwe tuner en demodulator nodig hebben is zeker.
De enige vraag die ik nog heb: Zijn deze nieuwe tuners/demodulators ook backwards compatible ? (of wijken de standaarden teveel van elkaar af ?

Ik persoonlijk investeer momenteel nog even niet in een nieuwe (HDTV) ontvanger totdat duidelijk is wat alle providers van plan zijn ! (DVB-S +Mpeg4/ DVB-S2 +Mpeg4)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

"As well as the normal QPSK (quadrature-phase-shift-keying) modulation of DVB-S, the DVB-S2 specification allows for 3bit per symbol, using 8PSK modulation, at approximately 80Mbit/s information rate, with low density parity check (LDPC) as the forward error correction code."

 

QPSK maakt gebruik van 2 bits per symbol... en DVB-s2 maakt gebruik van 3 bits per symbol... Dus al 50 % meer bitrate tijdens de transmissie... (bij 27000 K-symbol rate heb je dus bij DVB-s 54000 Kbits/sec [zonder FEC e.d.] en bij DVB-s2 levert dat 81000 Kbit/sec bruto op!!! hierboven vermeld als 80 MB/sec...)... daardoor kunnen er nog meer kanalen op een transponder... Dat is buiten de MPEG-4 norm om... deze levert nog eens 30 % op!!!

 

De Tuner van de dreambox en alle huidige ontvangers kunnen alleen QPSK aan en geen 8PSK!!! Daarom kunnen we dus ook niet "locken" op deze transponder...

 

Trouwens wel absurt... Uitzenden in HDTV en niemand kan kijken!!!

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

8PSK is nog relatief simpel vergeleken met de nieuwe error correction. Wel even bedenken dat deze toegevoegde "extra" bandbreedte waarschijnlijk wel meer bits kwijt is met de error correctie vanwege de complexere modulatie.

 

Volgens mij zijn de DVB-S2 tuners wel backwards compatible (BC) zoals in het bovenstaande link staat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee de truuk is dat de DVB-S2 tuners en demodulator chips ook nog "gewoon" DVB kunnen ontvangen. Dat hangt volgens mij van de fabrikant af maar ik kan me niet voorstellen dat ze de "oude" functionaliteit eruit gehaald zouden hebben.

 

Wat wel mogelijk zou moeten zijn is een deel van de DVB-S2 uitzending ontvangen met de standaard tuner. Een ander deel van de data is dan niet te demoduleren/ontvangen. De vraag is of men dit ooit zal toepassen. Veel te omslachtig. Staat leuk in de specificatie maar wordt niet gebruikt. Wie wil er nu in 8PSK ontvangen ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:


Trouwens wel absurt... Uitzenden in HDTV en niemand kan kijken!!!


tja het moet ergens beginnen. Lijkt een beetje op het kip/ei verhaal <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...