Ga naar inhoud


Patition manager en herinstalatie xp


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik heb gisteren patition manager erop gezet omdat er bestanden op c stonden die ik wilde behouden. Na die te hebben verhuisd naar de inmiddels aangemaakte F en G schijf wilde ik windows xp gaan herinstaleren maar die herkent echter de patitie's niet en wil een nieuwe patitie aanmaken. Doe ik iets fout? Of is wat ik wil niet mogenlijk?

 

Gr. Ronald

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het enige sat ik zou kunnen bedenken is dat de schijf er eentje is van het type S-ATA of dat de schijf aan een RAID controller zit die geen "native support" heeft en zodoende niet herkenbaar is totdat het besturingssysteem volledig geinstalleerd is.

Tijdens het booten van de installatie-cd kun je d.m.v. het indrukken van F6 extra drivers laden voor beiden, zodat XP tijdens de installatie die controllers wel ziet. Je hebt dan wel de drivers nodig op een flop.

 

Laat maar even weten hoe de situatie precies in elkaar steekt.

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is inderdaad een s-ata schijf.

En hij vroeg mij inderdaad om de drivers en na f6 gedrukt te hebben ging hij ook wel keurig verder zonder mij om een floppy te vragen echter tot ik het scherm kreeg dat er een onbekende patitie was en of ik er een aan wilde maken.

Ga ik een aanmaken ben ik echter alles kwijt wat op de F en de G schijf staat en dat is nu juist niet de bedoeling.

 

Gr Ronald

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga nix garanderen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> en je moet je niet focussen op partitie letters want die gelden alleen onder windows , in de setup kan best partitie (eigenlijk driveletter dus) g als c bekenen worden door de setup. Dus let op de namen van de partitie ipv driveletters.

 

Het is sowiezo vreemd dat de windows setup je 2 andere partities als onbekend ziet, dat zou ie moeten herkennen als ntfs of fat32 , dus vraag ik me af of het wel goed gegaan is met die partitie magic truuk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alle schijven zijn NTFS <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Nou ja dan moet de dvd brander er maar aan geloven <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Ieder geval bedankt voor de reactie's <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Gr. Ronald

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je nou je BIOS instelt dat ie als eerste van CD moet opstarten en die volgorde dus even wijzigt, dan zorg je gewoon dat de s-ata driver diskette in de drive zit. Als XP install dan opstart druk je gelijk, meerdere keren op F6 zodat ie die drivers wil hebben. Hij vraagt dan om een schijf met de drivers in de FDD te doen en zal een keuze scherm geven met de drivers die op de floppy staan. Kies de XP driver en je zal zien dat ie dan ook de partities weer ziet (hoop en vermoed ik).

Dan dus op de C windowsXP installeren en daarna met schijfmanagement die drives bekijken en eventueel de drive letters aanpassen (ze verschuiven nogal eens als je bijv. cardreaders aangesloten hebt).

 

laat maar weten of het wat wordt... en anders even zoeken in Google op opstartschijf NTFS, geloof het of niet maar ze zijn er (normaal gebruikt om een schijf via DOS te benaderen als Windows niets meer doet, om data te redden).

 

succes en hou ons op de hoogte.

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt Ozzo, goede tip van die opstartdisk voor NTFS schijven ga ik straks gelijk uitzoeken <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> Er staat namelijk jaaaaren verzamel muziek op <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...