Ga naar inhoud


[DVB-s pci kaart] Aankoop advies


Aanbevolen berichten

Ik ben bezig met een HTPC waarop in natuurlijk ook tv wil kijken aangezien ik een sat + canaldigitaal kaart heb. Nu zijn er zoveel verschillende op de markt dat ik door de bomen het bos niet meer zie <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Ik heb de volgende gevonden en ik zie dat ze nogal uiteen lopen kwa prijs:

Hauppauge Win/TV Nexus-S + CI & AB €195,–

Technisat Skystar 1-CI & AB €125–

Hauppauge, WinTV NOVA-s-CI €114,–

Twinhan VisionDTV Sat-CI + AB € 99,–

Typhoon, TV Sat DVB-S Card CI Philips €75,–

(AB = Afstands bediening)

 

En dan nog een paar zonder CI waarbij dan een CI module bij moet waar ik nog geen kaas van gegeten heb kwa merken enzo.

 

TerraTec Cinergy 1200 DVB-S Satelliet €73,–

Technisat Skystar2 + AB €65,–

 

Mijn vragen:

Wat is een veel gebruikt en goedwerkend kaartje?

Welke combo raden jullie me aan, CI module op de dvb-s kaart of die 2 los?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 31
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Je zult zelf voor elke kaart apart moeten googlen (of het forum doorzoeken) voor recensies of ervaringen.

 

***

Met een Skystar2 (in Duitsland vanaf 45 euro) en een Phoenix kaartlezer (zelfbouw vanaf 10 euro) en een nulmodemkabel (5 euro) kun je zonder CI-module toch abonneekanalen (CanalDigitaal) kijken. Installeer daarvoor (bijvoorbeeld) ProgDVB en Poormanscam. (Heb ik begrepen: ik heb er zelf geen ervaring mee).

 

Hoewel enkele CI-kaarten uit het rijtje ook nog wel betaalbaar zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat het meest gebruikt wordt, en waar je dus ook de meeste ondersteuning op kunt krijgen, zowel van medegebruikers als van software, is de Skystar2.

Persoonlijk heb ik hele goeie ervaringen met Poorman's CAM en een Phoenix programmer, is een stuk goedkoper ook dan aparte CI-kaart + CAM <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Ik heb de volgende gevonden en ik zie dat ze nogal uiteen lopen kwa prijs:
Hauppauge Win/TV Nexus-S + CI & AB €195,–

volgens mij is het:
-Hauppage Skystar 1 = één van de betere en populaire maar is nergens meer te vinden omdat het zelf bouwen van een HTPC populair aant worden is
-WinTv Nexux-S = alternatief van de bovengenoemde maar hier was vroeger niet zo veel ondersteuning voor.

Alle andere in je lijst vreten CPU (met alle nodige gevolgen) omdat ze geen hardware mpeg encoder aan boord hebben vandaar het prijsverschil ...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Om het niet al te verwarrend te maken:

 

Skystar-1 is van Technisat, net als de Skystar-2

 

Hauppauge is een ander merk, die een reeks WinTV kaarten heeft (allerlei soorten). Een daarvan is de Nexus-S, die inderdaad wel verdacht veel op een Skystar-1 lijkt <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Overigens lijkt het me voor een recente HTPC niet zo'n probleem om een Skystar2 of Twinhan te draaien - op mijn Athlon lag de CPU-tijd tussen de 40% en 50% met de moeilijke nVidia graphs, maar op een HTPC doe je in de tussentijd niet iets anders lijkt me; ik ben overgeschakeld naar een Nexus-s omdat ik ook nog iets anders in de tussentijd wil doen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Bovendien zijn er al (niet-officiële) stukjes software die een Skystar-2 onder MCE laten draaien (heb ik begrepen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Om het niet al te verwarrend te maken:

Skystar-1 is van Technisat, net als de Skystar-2
....


Dat gedeelte heb ik dus nooit goed begrepen <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />
Want er is ook een technisat skystar1 + CI met ingebouwd CI slot en deze is kwalitatief alles behalve en de software ondersteuning zou ook niet vlotjes zijn (er loopt hier ergens een thread over) Deze kaart bevat ook GEEN! ingebouwde mpeg encoder. Maar ze wordt soms wel verkocht aan een prijs alsof die er wel in zit <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> Pas daar mee op !
Ik heb hier een 'echte' skystar 1 draaien op een 700Mhz PC en die draait tussen de 6% en 7% max. Scheelt een hoop electriciteit maar ook met een thermisch regelbare ventilator maakt die pc geen herrie meer.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb zelf ervaring met zowel de Technisat skystar2 als de Hauppauge Nexus-s.

 

De Skystar2 heeft als voordeel dat je er een heleboel leuke dingen mee kunt doen. Alleen hij geeft een behoorlijke cpu belasting. Bij mij loopt deze kaart op een pentium III 1Ghz nog niet geheel lekker. Heb regelmatig last van schokken in het beeld. Dit is overigens wel afhankelijk van de uitzending.

Mogelijk dat dit bij een snellere pc vrijwel of geheel verdwenen is.

 

De Hauppauge Nexus-s loopt bij mij op een oude pentium 233 geheel probleemloos en het beeld is door de hardwarematige mpegdecoder van de Nexus geheel schokvrij. Alleen bij gebruik van een pc-monitor kunnen er bij grote contrasten en snelle bewegingen kleine horizontale strepen in het beeld ontstaan. Dit is te wijten aan een slechte interlace filtering. Dit zou overigens softwarematig op te lossen moeten zijn.

Er zit verder nog een video uitgang op die je met de meegeleverde kabel rechtstreeks op de scart van je tv kan aansluiten. Dan is het beeld niet meer te onderscheiden van een standalone satellietontvanger of die Nexus.

Deze ervaring heb ik opgedaan met een pentium 233.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou bij een redelijk snelle PC gewoon een Skystar2 kopen, met een Phoenix programmer.

Voordeel van softwarematige decodering is dat ie (theoretisch) ook andere codecs dan mpeg2 aankan. Bijvoorbeeld HD-TV.

 

***

Een andere mogelijkheid is meen ik een losse PCI DVD MPEG-decoderkaart zoals ze vroeger bij DVD-spelers werden meegeleverd: te koop op veilingsites voor enkele tientjes. (Geen ervaring mee!)

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat ik nooit snap is dat de kaarten MPEG ondersteuning moeten hebben. Zover ik weet komt tv beeld via de sateliet reeds als mpeg binnen. Dus waarom nog een kaart die dit moet converteren? Ik zou denken dat dit aleen met analoog een probleem is.

 

Zelf heb ik nu de technisat1 + CI aan het draaien. Ik heb dan wel de drivers van Twinhan gebruikt. Zoals op veel forums wordt aangeraden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is ook geen hardwarematige MPEG encoder, maar een hardwarematige MPEG decoder

 

Ik heb trouwens met mijn Nexus ook wel eens last van die horizontale streepjes (soms ook niet <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />) - tip vanuit diverse hoeken is dan om in softwaremodus te draaien, waarmee je dan met je dure kaart een Skystar2 of Twinhannetje loopt na te doen <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> Nog niet gevonden hoe (en of) dit op te lossen is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor een pc met een pci-e moederbord zou ik geen Nexus of aanverwante kaart aanschaffen (voorlopig).

 

Ik draai zelf met een MSI moederbord, mijn Galaxis(=nexus) kaart loopt alleen softwarematig. Een kameraad heeft een Asus moederbord, waarop de Nexus helemaal niet draait.

 

Heb al diverse gemodificeerde drivers geprobeerd, helpt niks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschuwing: sommige (nForce4) moederborden schijnen niet met alle DVB-S-kaarten samen te werken: je moederbord 'brandt door' omdat ie het stroomverbruik van deze PCI-kaart niet aankan. Google maar eens op Skystar2 en ASUS A8N.

 

Mijn vraag: kun je dan garantie claimen bij Technisat of ASUS?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit schijnt alleen het geval te zijn bij bepaalde types ASUS nForce4 moederborden, Gigabyte moederborden schijnen er geen last van te hebben ... en garantie kun je waarschijnlijk op je buik schrijven, dan zouden ze (bij wijze van spreken) ook garantie moeten geven op schroevendraaiers-in-PCI-sloten <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dus een Asus A8N Sli Premium moederboard. Tevens heb ik een skystar2 PCI kaart. Zoals omschreven deze kaart werkt niet in dit moederboard. Stop hem niet in een pci gleef want het kan je moederboard defect maken. Ik heb hem er gelukkig op tijd uitgehaald. Ik maak nu gebruik van een skystar2 USB versie. Deze doet het wel

Groeten Edwin,

Dreambox 7025, VU+ Duo, CCCam 2.1.4, 1,20 schotel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...