Ga naar inhoud


Canal sat, waarom op zwart?


indieke

Aanbevolen berichten

Eerlijk gezegd, ik ben geen hobbyist, sorry. Ik heb graag dat alles gewoon werkt. Van allerlei geklungel, wordt ik gek.

 

Ik verblijf het grootste gedeelte van het jaar in Frankrijk. Enige mogelijkheid, om Nederlandse zenders te bekijken, de sat.

 

Maar wat word daar met mijn rammelaars gespeeld. Dat er plaatselijke auteursrechten worden betaald is Bull. als je Nederlander of Belg bent, maak je deel uit van een cultuur en bevolkingsgroep, dus waar je kijkt, in Nederland , Frankrijk of Spanje is toch gelijk.

 

Ok, nu naar het rëele probleem. In al die jaren dat ik kijk, heb ik verschillende "kastjes" moeten kopen. Dan was het ene systeem gedaan, dan ging men over op een andere codering om vervolgens weer terug te komen op een aanpassing enz. Dan was het gratis voor nationale omroepen, dan moest je een abbonement nemen, of toch niet, als je de lettertjes goed las. Nieuwe kaart, activatie-kosten en ga zo maar door! Zonder geabonneerd te zijn op echte betaalzenders, heeft dit mij handen vol geld gekost! En rode kaken aan mijn kennis in Nederland, die er ècht geen zin in had, alles weer te klaren.

 

Bon, de laatste aflevering was, dat je min of meer werd verplicht van Irdeto, over te stappen naar Seca zoveel. Nieuwe ontvanger, nieuw kaartje, weer kosten. Je was bij de omruiling, NIET verplicht een abbonement te betalen, dus doen maar.

 

Later las ik dat de laatste maanden, wèl werd verplicht een bassis-abonnement te nemen voor deze zenders. Mijn kaartje bleef werken op alle vrije zenders, dus ik nam aan dat deze regeling van kracht was ovoor nieuwe abonnees.

 

Tot gisteren. Mijn kaartje zat enkele dagen niet in de ontvanger en het beeld was nu zwart. Geen probleem, Nederland 1 opzetten, en effe laten zitten. Wel, was dit maar waar: NIETS.

 

Geprobeerd, na het lezen van enkele posts hier, de kaart terug te activeren, via de Can sat site. Weer een slag in het water. Waarom werkt het nu ineens niet, ik heb er het raden naar! Weer een verandering van de regels?

 

Ik hoorde dat je nu elk jaar moet registreren, ik hoop van niet! Sterker, waarom maakt canal digitaal het iedereen zo moeilijk? Ik ben officieel geabonneerd in Frankrijk, en daar is mijn kaart nog NOOIT uitgevallen. Waarom dan zoveel problemen in Nederland!

 

Als iemand een oplossing weet om de kaart terug aan de praat te krijgen, welkom! Mijn kennis in Nederland is het nu wel beu....

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bon, de laatste aflevering was, dat je min of meer werd verplicht van Irdeto, over te stappen naar Seca zoveel. Nieuwe ontvanger, nieuw kaartje, weer kosten. Je was bij de omruiling, NIET verplicht een abbonement te betalen, dus doen maar

 

da's niet helemaal waar. je had je geregistreerde irdeto1 kaart kunnen switchen naar een irdeto2 kaart waardoor in de meeste gevallen je ontvanger nog steeds actueel was.

ik ben het met je eens dat CDN er een puinzooi van heeft gemaakt maar het is niet anders. zolang ze voor Nederland de monopolisten zijn kan het je een infarct schelen door je niet druk te maken en gewoon meeblaffen met de rest .....

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Akkoord, maar dan moet je wel weten wat je moet doen om terug beeld te krijgen.....

 

Ik weet het ècht niet meer, het heeft sinds de omruiling perfekt gewerkt en nu krijg ik het kaartje niet meer aan de praat. <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je betaald verder niks ?

dan zal je als het goed is toch de nl zenders moeten krijgen alleen NED 1/2/3 .of werken die ook niet.

Dreambox 800HD 90 cm noname Draaibaar openPLI powerd
Dreambox 500HD 90cm Draaibaar OpenPli powerd
2x skystar2 + Prof 7300 op draaibaar 90cm

Arriva 102 mini voor onderweg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou jij weer blij <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

maar er is niets vervelender als iets niet werk en je weet niet waarom.

Dreambox 800HD 90 cm noname Draaibaar openPLI powerd
Dreambox 500HD 90cm Draaibaar OpenPli powerd
2x skystar2 + Prof 7300 op draaibaar 90cm

Arriva 102 mini voor onderweg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...