Ga naar inhoud


stop met 'zeuren' over keys en het openbreken van kanalen


Odiebla

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

 

Met het risico om een flame over me af te roepen wil ik jullie toch het volgende vragen: stop met het zo openbaar posten en 'zeuren' over keys en het open breken van kanalen. Dit heeft zeer negatieve gevolgen voor de hobby in het algemeen en in het bijzonder voor de ontwikkelingen op het gebied van de Relook. Ik wil op dit moment nog niet ingaan op het hoe en waarom, ik kan alleen zeggen dat er momenteel negatieve ontwikkelingen gaande zijn aangaande de Relook met als enige reden: het feit dat er grote aantallen mensen (niet alleen hier, maar overal ter wereld) zo openlijk spreken over emu's en met name het gebruik van keys en keyfiles.

 

Don't shoot the messenger en de komende dagen zal duidelijk worden wat ik bedoel. Geloof me : you ain't gonna like it.

 

Wat voorop moet staan is het 'gebruik' waarvoor hij bedoeld is, niet het MISbruik. Ik ben zelf echt niet roomser dan de paus, maar het is vergelijkbaar met in het voorportaal van de lokale Appie samenklitten van hangjongeren die samen bespreken hoe ze het beste winkeldiefstal kunnen plegen.

 

Denk na, hou de hobby leuk en laten we hopen dat de ontwikkelingen die momenteel bij DGS gaande zijn niet alle innovatie en mogelijkheden voor de toekomst bederven. Als je perse wilt experimenteren met keys en keyfiles: gebruik de resources die je ter beschikking staan, maar leur er niet zo mee in het openbaar: het is echt beter voor ons allemaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 35
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Citaat:
Don't shoot the messenger en de komende dagen zal duidelijk worden wat ik bedoel. Geloof me : you ain't gonna like it.

 

Nou, het zou allemaal wel. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Ik vind het maar een vaag verhaal, heb je iets gelezen ofzo waar is de bron dan.

 

hat_3.gif pribo.

Met vriendelijke groet, Leo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Nou, het zou allemaal wel. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />
Ik vind het maar een vaag verhaal, heb je iets gelezen ofzo waar is de bron dan.


Aangezien er op andere fora ook al iets meer staat: de development server in Korea, waar de developers buiten DGS de code vanaf konden halen en dus eigen images mee konden ontwikkelen en nieuwe applicates konden bouwen, is al 48 uur offline en het heeft er alle schijn van dat ie niet meer online komt. Een en ander lijkt een direct verband te hebben met de piraterij op de DGS. Officieel is er nog niets naar buiten gekomen, maar via diverse kanalen hoor je flarden van DGS die hier toch op wijzen.

Het sluiten van de source is zeer negatief voor de DGS machines, hoewel het niet meteen het einde van de ontwikkeling is. Het enige wat ik wil aantonen is dat het niet handig is hoe 'men' omgaat met de mogelijkheden die we hebben. Laten we ons alsjeblieft realiseren dat zaken zeer averechts kunnen werken...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk, dit is duidelijke taal.

Misschien heeft de fabrikant een waarschuwing gekregen, dit zelfde is de fabrikant van de Humax ook overkomen, ze zijn toen met de Z-serie op de markt gekomen en ook die was weer te patchen. De maker van de Relook heeft heel goed gekeken naar de Dreambox want wat ik er van begrepen heb lijken ze qwa software erg op elkaar, dus ik denk dat het een storm in een glas water is.

We zullen wel zien hoe het afloopt, hopelijk met een sisser.

 

hat_3.gif pribo.

Met vriendelijke groet, Leo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De relook en de dreambox zijn beiden gebaseerd op dezelfde chip van IBM, dus het is logisch dat ze veel op elkaar lijken. Alleen gebruikt Dream voor zover ik weet niet de IBM drivers voor de aansturing van de chip, daarom is de software ook niet compatible. En dat humax verhaal zou inderdaad wel eens dichter bij de waarheid kunnen zitten dan je denkt...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het helemaal met je eens. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Dit roept hetzelfde soort problemen op als waar Dream mee te maken heeft aangaande hardwareleverantie's.

 

Het eindresultaat is alleen maar dat we straks geen alternatieve firmwares meer krijgen omdat ze gedwongen worden de source niet meer vrij te geven en dan zijn alle leuke dingen als dual decoding met 1 kaart in 1 keer naar de knoppen geholpen.

 

Een Aston 1.07 kan nog geen dual decoding in de Relook.

 

Ik vindt het jammer om te zien dat een bepaalde groep mensen alleen maar geinteresseerd is in illegaal kijken.

 

Hoeveel kanalen heb je nodig, wil je geopend hebben ?

Als het om de sport van het openen gaat hoef je er niet om te vragen want dan is de sport uitzoeken hoe het moet. <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

CanalDigitaal, blijf met je vingers van onze opnamemogelijkheden af!

Xtrend ET-9000, Samsung HD322HJ 320Gb, OpenPLi 2.1

Visiosat G4 Quadro, Astra 19.2, Hotbird 13.0, Astra 28.2, Astra 23.5

Link naar reactie
Delen op andere sites

vond dit op een site:

 

since yesterday corean official developers forum about relook DGS400 has been closed and the CVS support stopped . Now It's impossible compile anything on this hardware ... many compliments DIGISTATION

 

the declared excuse for this behavior is the piracy .... ahahahaha it's a joke

 

They declare that the SSH key has been given secretly and illegally to Team that have used it in order to develop illegal software for their Hardware

 

they will go in paradise for this and they will not sell never anything ... good job

 

the truth is that they have not never given the key to who asked it but only to people that they appreciate with one clear discrimination

 

therefore

 

We sent to Digistation that words :

 

 

 

This mail was sent to:

 

Info@dgstation.co.kr

Sales@dgstation.co.kr

Support@dgstation.co.kr

parkhw00@dgstation.co.kr

 

 

 

Codice:

 

Subject: BEEWARE You are in GPL violation closing you sources!!!

 

Good morning,

we noticed that you closed the developer section of your LINUX STB, I would like to remeber you and your staff that since you are using a opensource GPL software for relook 400 / 300 and mutant , you are obliged to expose the modified kernel in order to comply with the linux licence.

 

FYI here are some history cases:

http://news.com.com/Linux+programme..._3-5671209.html

http://news.com.com/2100-7344-5198117.html

You can consult

http://www.gpl-violations.org/

 

If you do not reopen the cvs or the rsync (or provide a way to get the modified kernel source of the STB) we will notify this to the gpl-violations site.

 

Best regards.

 

now we remain in attended of developments

 

PS: GPL lincense tell clear ... no source no kernel linux usage ....

do you remember that dear DIGISTATION ????

 

dus kort en krachtig digistation schend dan de GPL Licence als ze source niet openbaar houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je mijn reactie op het andere forum ook had gelezen, wat die meneer schrijft is onzin en stemmingmakerij. De licentie van de linux kernel schrijft voor dat je de kernel mag gebruiken en veranderen. Echter, elke verandering moet openbaar gemaakt worden.

 

De software van de relook bestaat uit veel meer dan een kernel alleen. De kernel is de motor van de auto, maar een auto heeft ook een boordcomputer nodig. En die boordcomputer komt van IBM. Alle software die van IBM komt of door DGS gemaakt is hoeft NIET openbaar gemaakt te worden.

 

Het enige dat DGS verplicht is is om de kernel en de verandering daarin openbaar te maken: niet de gehele software. En ik verwacht dat ze binnenkort ook wel weer delen zullen gaan openbaren, maar nu even niet dus. Tevens zullen bepaalde delen nooit meer openbaar worden, vrees ik. En er is niemand die daar wat aan kan doen. Het enige dat we kunnen doen is een compleet eigen ontwikkeling starten die helemaal los staat van IBM en DGS. Maar om het legaal te houden mag er geen enkele code van IBM noch DGS gebruikt worden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die posts op dat andere forum heb ik ook gelezen.

 

Ik vind het vooral ook kortzichtig om DGStation zo de schuld te geven van een probleem veroorzaakt door het gedrag van anderen.

 

DGStation zal iets moeten doen om door dit soort zaken niet in de problemen te raken.

 

Ik hoop dat de ontwikkeling gewoon doorgaat en we in ieder geval de werking van de interne kaartlezers kunnen behouden.

CanalDigitaal, blijf met je vingers van onze opnamemogelijkheden af!

Xtrend ET-9000, Samsung HD322HJ 320Gb, OpenPLi 2.1

Visiosat G4 Quadro, Astra 19.2, Hotbird 13.0, Astra 28.2, Astra 23.5

Link naar reactie
Delen op andere sites

Odiebla, je hebt volkomen gelijk en ik stel voor dat wij er niet meer om zeuren maar even afwachten.

Officieel is niets bekend en volgens mij zoekt DGS zelf een uitweg en die Humax geschiedenis daar spreken ze bij DGS al maanden over en staan ze voor te bibberen.

Dus jongens, zoeken of Pm of privé groepjes.

in het Frans zeggen wij: "Pour vivre heureux, vivons cachés", om gelukkig te leven laten wij verborgen blijven, dit gaat wel wat ver maar zou soms toch beter zijn.

Weet wel dat er een nieuwe verbetringen aan de firmware komen zoals EPG via web interface en reservatie hiermee, dus de Relook is zeker NIET DOOD.

Ik hoop dat de persoon die zomaar het vertrouwen heeft geschonden en overal zijn ssh key gegeven heeft zijn les geleerd heeft, want hij kan wel de les lezen aan anderen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal,

 

ik ben nieuw in de satelliet wereld en op zoek naar mijn eerste set (mogelijk een Relook 400s).

 

Omdat ik al een DVD/HD-recorder heb, is de keuze nog wat lastig. Ik zit bijvoorbeeld te denken aan 2 x DM500s, maar dit zou wel eens problemen met de afstandsbediening kunnen geven: zie (mijn topic) in het Dreambox deel van dit forum, maar een mogelijk alternatief is de Relook 400s.

 

Voordeel van 2 x DM500s zou zijn dat ik TV en DVD/HD-recorder onafhankelijk van elkaar kan gebruiken en dat bij toekomstige uitbreiding (b.v. over 2 - 3 jaar een Twin High Definition PVR receiver) de netwerkverbinding de mogelijkheid geeft om op 1 abonnement te kijken ( in-home sharing dus).

Als het echter met de afstandsbediening echt niet lukt, wordt het waarschijnlijk een Twin met netwerkverbinding (dus b.v. de Relook 400s).

 

Echter,.... betekent de huidige berichtgeving dat dit geen goed idee is??????? Moet ik afzien van een 400s???

 

Zijn er in de toekomst wel receivers met netwerkverbinding? Worden alle Linux receivers aangevallen, vanwege het misbruik van anderen? Werkt de 400s wel al goed en stabiel, of zijn we van toekomstige software updates afhankelijk (voor normaal gebruik, ik ga hem toch niet als 'speeldoos' gebruiken, omdat ik daar geen kennis van heb en waarschijnlijk ook niet ga opbouwen). Enz....

Wat betekent dit allemaal?

 

Grtzz,

Michel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is een storm in een glas en niemand weet juist wat er gaat gebeuren.

 

De relook is NU reeds een zéér goede ontvanger en stabiel en met netwerkverbinding, dus ja je kan hem met een gerust hart kopen.

 

ik begrijp niet goed wat de bedoeling is van je 2 DM500?

Wil je ne uitezendingen tegelijk bekijken of een opnemen en een bekijken.

In het eerste geval moet je wachten op de Relook 500 maar daar is nog niets van geweten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

bedankt, ik hoop ook dat het een storm in een glas water is. Blij te horen dat de 400s wel al volwaardig te gebruiken is.

 

Voor wat betreft de twee Dreambox DM500s'sen:

Ik heb in een topic in het Dreambox deel van het forum uitgebreid beschreven wat ik met 2 x DM500s zou willen doen, en welke alternatieven ik eventueel heb (zie bovenstaande link in mijn vorige post).

 

Kort gezegd:

1e DM500s zorgt voor beeld op de TV (via bestaande VCR, zodat opnemen ook kan, b.v. als we niet thuis zijn);

2e DM500s zorgt voor opname op bestaande DVD/HD-recorder (en die gaat dan naar de TV).

 

Dus kijken naar TV en ander kanaal op DVD-recorder opnemen, ZODAT IK DEZE MAKKELIJK OP DVD KAN BRANDEN. De PC staat straks helemaal op zolder, dus een gewone Twin PVR wordt wat omslachtig. Of, als we niet thuis zijn 1 kanaal op VCR opnemen en een andere op DVD/HD-recorder.

 

Omdat dit weer lastig is met de afstandsbediening (de 2 DM500s'sen staan dan naast elkaar [2 x 19,5 cm = 39 cm; dit past op de DVD/HD-recorder] en hebben dus last van elkaars afstandsbediening), is een alternatief om toch een Twin PVR te kopen. Deze is dan waarschijnlijk een stuk makkelijker in dagelijks gebruik, maaaaaaar wel heeeeeel omslachtig als ik zo nu en dan iets op DVD wil branden.

Verder zou het voor de toekomst prettig zijn om i.g.v. uitbreiding met een netwerkverbinding 2 of 3 receivers te kunnen koppelen i.v.m. in-home card-sharing. Zowel de twee DM500s'sen als de Relook 400s zouden dit moeten kunnen.

 

Grtzz,

Michel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...