Ga naar inhoud


Ervaringen met Arion AF9300PVR ?


Endeavour

Aanbevolen berichten

Wat zijn tot nu toe jullie ervaringen met de Arion 9300?

Over de Echostar is genoeg in dit forum te vinden, maar af en toe vind je wat Arion ervaringen terug in een 5020 topic.

Misschien handig om wat ervaringen in dit topic uit te wisselen?

 

Arion schijnt volgens het Duitse forum nu goed te lopen (nog wel problemen met AC3 bij sommige receivers en wat andere kleine? bugs) en ook de usb 2.0 werkt goed?

 

Bevalt de Arion beter of slechter dan de 5020 en vinden jullie het een aanrader?

Keep sending 'm up! VU+Duo op Pli, Amiko 8900 Alien, Visiosat Bisatellite G4 + 17/8 multiswitch (en op reserve een TF 4000plus)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik ben nu een ongeveer 5 weken in het bezit van een arion 9300 met 200GB.

Hij bevalt prima. Heel af en toe heb ik een audio hick bij opnames. Ook na de update. De USB 2 poort functioneert goed, lekker snel dus (deze schijnt af te wijken van de echostar). Ik vind wel dat het opstarten van de arion lang duurt. Hiervoor had ik een topfield 4000, deze liet al beeld zien en moest dan de hd nog opstarten. De arion wacht met beeld tot alles opgestart is. Bij de arion kun je mappen aanmaken op de hd en bestanden verplaatsen. Erg handig voor de kinderprogramma's. De epg is goed zeker vergeleken met de topfield. De menu's zijn goed maar erg betuttelend. Er wordt wel erg vaak om een bevestiging gevraagd.

 

Het zappen gaat redelijk vlot. Het opnemen van meerdere kanalen tegelijk is echt fantastisch. Daarbij heb je dan ook nog steeds de timeshiftfunctie. Het vooruit en achteruit "spoelen" in de opamen gaat lekker snel.

 

Het automatisch laten decoderen van gecodeerde opnamen is ook handig. Je kunt opnamen dus langer bewaren zonder bang te zijn dat je ze niet meer kunt bekijken. (ik heb ook nog geen last gehad van verspringende datum op mijn canal digitaal kaart, had ik bij de topfield wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoeveel kanalen kun je nu precies tegelijk opnemen als je zelf ook nog een ander kanaal kijkt? En als je de timeshiftfunctie gebruikt, kan je dan ook nog andere kanalen opnemen? Ik neem aan dat je een twin lnb nodig hebt om alles onafhankenlijk van elkaar te kunnen opnemen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit klinkt dus erg positief <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Een bug vrije ontvanger zie je trouwens nauwelijks en de opnamemogelijkheden zijn duidelijk groter dan de Topfield.

Benieuwd of de rest (zullen er al veel zijn met een 9300?) ook tevreden is.

 

De specificaties van de in ontwikkeling zijnde 9400 zien er ook goed uit, maar ik verwacht eerlijk gezegd dat die een stuk duurder zal worden en dan kun je haast net zo goed een simpele unit boven zetten.

Keep sending 'm up! VU+Duo op Pli, Amiko 8900 Alien, Visiosat Bisatellite G4 + 17/8 multiswitch (en op reserve een TF 4000plus)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij zijn sinds vorig jaar dec in het bezit van een pvr arion 160 gig schijf. De eerste die wij hadden heeft de dealer terug genomen omdat deze iedere keer spontaan begon te formateren of de HD starte niet mee op. (seagate schijf) De tweede met Maxtorschijf doet het goed en heeft ons nog niet in de steek gelaten. Wel eens een kleine happering in een opname, dat drukt de pret niet. waar wij ons wel aan storen is dat de ontvanger niet bij alle versterkers het ac 3 signaal in werking zet.wij bezitten een sony db 940. Ook met de nieuwste software lukt dit niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...