Ga naar inhoud


sattcon 10/1 switch en geschiktheid voor twin of quad lnb's


fredzetee

Aanbevolen berichten

heb hier ergens gelezen dat de demping in de switches heel belangrijk was. Moest groter dan 30 db zijn als je twin of quad lnb's gebruikt. Weet iemand hoe geschikt deze switch de satconn 10/1 is voor twin of quad lnb's? Ik kan overigens de site van de fabrikant niet vinden. www.satconn.de werkt niet.Iemand een idee? iemand ervaringen met multilnb's en deze switch?

 

zie bv.

http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...=1&vc=1

 

of

http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...rue#Post1090883

 

met name MOJO zegt hier :

Het prijsverschil komt tot uitting wanneer je met meerdere twin of meer-lnb's gaat werken. De goedkopere, maar zeker niet slechte, switches willen het diseqc signaal nog wel eens doorlekken via de lnb(s). Daardoor kan het dus dat als je op de ene receiver naar de astra kijkt op diseqcpoort 1 dat diseqc signaal via de lnb doorlekt naar de andere diseqcschakelaar waardoor deze ook naar poort 1 schakeld.

 

 

Dus de goedkopere werken goed en betrouwbaar. Zeker wanneer goed beschermt tegen de invloeden van het weer. Ikzelf heb een Emitor (rond de € 20,00) al meerdere jaren buiten hangen en werkt nog perfect.

 

Maar.... zodra je met twin of meer-lnb's gaat werken en dus met meerdere switches kunnen er problemen ontstaan. Het prijsverschil komt tot uitting wanneer je met meerdere twin of meer-lnb's gaat werken. De goedkopere, maar zeker niet slechte, switches willen het diseqc signaal nog wel eens doorlekken via de lnb(s). Daardoor kan het dus dat als je op de ene receiver naar de astra kijkt op diseqcpoort 1 dat diseqc signaal via de lnb doorlekt naar de andere diseqcschakelaar waardoor deze ook naar poort 1 schakeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb hier zo`n satconn 10/1 switch, deze heeft nu 9 single LNB`s en 1 quad LNB eraan zitten. allen van het merk Smart Titanium. Dit werkt bij mij voortreffelijk.

Dreambox 8000HD, Xtrend et5000 & et9000, Qnap 209-II Pro 2Tb,Wavefrontier T 90,Stab HH120 Triax 78 cm, Triax 78 cm CDS Duo LNB

Member of the PLi team

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb hier een Dreambox7020 met satcon 10/1 en Wavefrontier T90 met 9 twin en 1 quad smart titanium LNB's .

Dit kijkt en zapt perfect.

2 x DM8000HD, DM800HDse, VU+ Ultimo 4K, VU+ Duo 4K SE met T90, Draaibare Triax 110, Deltastar gregorian 120, Laatste OpenPli, LG65UB980V 4K TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Vogelaar @ Henksat! :

 

Willen jullie anders eens op de switch en/of in de handleiding/beschrijving kijken wat de Switching Isolation / ÜbersprachDämpfung is (in Db) is en dat hier melden?

 

Dan weten we het direct zeker namelijk.

 

Alvast dank voor de moeite <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Vogelaar @ Henksat! :

 

Dit is niet helemaal wat jhvsat en ik zoeken. Wellicht dat het mogelijk is dat jullie de (hopelijk) 1 pagina met de technische specs kunnen scannen en hier plaatsen?

 

@ vogelaar, gebruik jij de twinlnb's voor opname of voor op een andere ook alleen door jou gebruikte ontvanger, of zit b.v. je buurman ook op dezelfde sat? Als jij het namelijk zelf bent en je neemt voornamelijk op als je niet thuis bent of je gebruikt jou beide ontvangers niet tegelijk hoeft het probleem waar ik aan denk niet op te treden.

 

Het probleem is dat als 2 gebruikers tegelijkertijd (actief) gebruik maken van de twin lnb's de ene gebruiker last heeft van de ander (wegvallen kanalen e.d.). Dat word uitgelegt in de eerste link in mijn 1ste posting hierboven (ja, ik weet het, dat is een lange posting......)

 

Staat er op de gebruiksaanwijzing ook een website?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Hier de complete specification wat er op de gebruiksaanwijzing staat.



Kun jij gedachten lezen..... zie posting hierboven, Bedankt !


Ik lees ze net door, als dit alles is wat er aan specs is staat hier niet het juiste bij. Wellicht dat vogelaar dan toch mijn posting van 2 hierboven kan beantwoorden
Link naar reactie
Delen op andere sites

citaat "gebruik jij de twinlnb's voor opname of voor op een andere ook alleen door jou gebruikte ontvanger "

 

Gebruikt het voor een tweede ontvanger.

Het is me nog niet opgevallen dat het beeld wegvalt op een van de ontvangers, maar zal er vandaag is naar kijken, je hoort er van.

2 x DM8000HD, DM800HDse, VU+ Ultimo 4K, VU+ Duo 4K SE met T90, Draaibare Triax 110, Deltastar gregorian 120, Laatste OpenPli, LG65UB980V 4K TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat -3DB dat geloof ik wel...

 

Switching Isolation of ÜbersprachsDämpfung! Dat wil ik weten; zolang ik niet zeker ben hoe het daarmee zit heb ik in feite niets aan het ding. Ik heb het op het net nog nergens kunnen vinden....we zoeken verder...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kwam dit tegen op een duitse site

Die rode regel geeft misschien al antwoord op je vraag.

 

Dieser SatConn DiSEqC-Schalter kann verschiedene DiSEqC-Modi verarbeiten. Eine Besonderheit ist es mit der DiSEqC 1.2 Motorsteuerung vom Receiver bis zu 10 LNBs anzusteuern. Somit kann man nun auch mit allen Receivern die nicht DiSEqC 1.1 fähig sind, 10 LNBs steuern.

 

Die 6 verschiedenen DiSEqC-Modi:

Modus 1: normales DiSEqC 1.0 oder 2.0 (ABCD), max. 4 LNB

Modus 2: normales DiSEqC 1.1 oder 2.1, max. 10 LNB

Modus 3: DiSEqC 1.0 oder 2.0 + Toneburst A/B, max. 6 LNB

Modus 4: Benutzer definiertes DiSEqC, bis zu 10 LNB

Modus 5: DiSEqC 1.1 oder 2.1 uncommitted, bis zu 10 LNB

Modus 6: DiSEqC 1.2 oder 2.2, bis zu 10 LNB

 

Technische Daten:

DiseqC 1.2 und 1.1 tauglich

Eingänge: 10

Ausgänge: 1

[color:"red"] HI ISO - Twin, Quad und Octo tauglich [/color]

Sehr geringer Stromverbrauch

Gehäuse: Plastik Wetterschutzgehäuse + Zinkgehäuse innen

2 x DM8000HD, DM800HDse, VU+ Ultimo 4K, VU+ Duo 4K SE met T90, Draaibare Triax 110, Deltastar gregorian 120, Laatste OpenPli, LG65UB980V 4K TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...