Ga naar inhoud


[DM500S] Video streamen naar Dreambox


maestronl

Aanbevolen berichten

Als zeer tevreden gebruiker van een Dreambox 500S heb ik eigenlijk alles voor elkaar wat 't apparaat zou moeten doen. Ik kan TV kijken <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />, opnemen naar een Linux server via Samba, hij is bereikbaar vanaf internet (voor enkele IP's mét wachtwoord) en ook worden de opnames en MP3's vanaf de server prima afgespeeld.

 

Er is echter nog één ding die ik graag voor elkaar zou willen krijgen: Het streamen van video (MPEG, AVI, DiVX, XviD enz...) vanaf de linux machine naar de Dreambox. Nou weet ik dat 252mHz echt te weinig is voor video-decoding, dus dat zal een proces worden wat op de server plaats vindt.

 

Geen enkel probleem, de server is daar krachtig genoeg voor. Echter... is er uberhaupt iets voor de DM500S beschikbaar dat een videostream kan laten weergeven? Mijn idee was om alles te laten decoderen door de server en vervolgens via VLC aan te bieden, maar het lijkt er op dat er geen VLC Player voor de DM500S is.

 

Misschien heb ik nog niet goed gekeken (ik hoop 't), maar na goed doorzoeken van de fora wil ik hier toch de vraag stellen of mijn bovenstaande wens uberhaupt uitvoerbaar is en zoja: hoe?

 

De DM500S is momenteel voorzien van Pli Diamond en heeft naast Newcamd geen plugins geinstalleerd (zodat er nog wat ruimte over is op /var <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />) Ik vind het geen probleem een andere image hiervoor te draaien, al wil ik het liefst voorkomen om met Neutrino te gaan werken. M'n Russisch is niet zo best en ik mis behoorlijk wat praktische dingen t.o.v. Pli of Gemini, dus het liefst zou ik een VLC player-achtig iets vinden wat werkt op Pli of Gemini.

 

Alvast dank voor het meedenken <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Wire telegraph is like a very long cat. You pull his tail in NYC and his head is meowing in LA.Radio works the same: you send signals here,they receive them there.The only difference is there's no cat

Link naar reactie
Delen op andere sites


Die vlc player voor de dm heet tegenwoordig movieplayer. Die zou gewoon als plugin gedownload moeten kunnen worden. Volgens mij staat er ook iets over in de database hier op sat4all. Ik heb het een keer geprobeerd en het werkte wel, maar niet goed genoeg om een film te kijken. Ik denk dat mijn P3 1Ghz laptop niet snel was voor decoden en encoden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Inmiddels 3 weekjes later, even resumerend...:)

 

Toch een behoorlijke klus. Ook voor de server, het transcoderen. Inmiddels is Pli vervangen door een andere image, aangezien ik voor Pli geen MoviePlayer kon vinden. Via Gemini en enkele andere images ben ik bij Leatherface aangekomen. Een image van Zweedse makelij die behalve een stabiele MoviePlayer ook alle andere leuke speeltjes in zich heeft. Daarbij komt dat deze Leatherface image ook nog eens van zichzelf erg stabiel is (Ervaring na enkele weken intensief gespeeld te hebben)

 

Sjaaky, ik denk 't ook dat je laptop niet voldoende snel was <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> De eerder genoemde server, een P4-1800 met 1GB RAM kon de taak ook niet volbrengen: AVI-Xvid -> MPEG-TS transcoding trok de machine nét, als ie verder volledig idle was. MP4 was geen beginnen aan, dat liep na 20 seconden alweer vast. Inmiddels is één en ander vervangen door een AMD Athlon XP64 op 2,2 GHz. Daarmee gaat transcoderen wel vloeiend. Het kost dus behoorlijk wat processorkracht, maar het komt er wel op neer dat ik geen prijzige, zoemende HTPC in de huiskamer hoef te hebben: De Dreambox doet alles al <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Oh ja, als VLC op de server is versie 0.8.1 gebruikt. Latere versies hebben problemen met de aansturing via HTTP, waardoor DreamBox en VLC-server niet lekker met elkaar communiceren. Het zal iets van dit moment zijn wat 'vanzelf' weer verdwijnt <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Wire telegraph is like a very long cat. You pull his tail in NYC and his head is meowing in LA.Radio works the same: you send signals here,they receive them there.The only difference is there's no cat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maestronl, dat is goed nieuws!

Ben zelf ook een tijdje aan het stoeien om dit aan de gang te krijgen. diverse vlc versies en diverse plugins geprobeerd. Nog niet gelukt dus <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />.

Kun je ook aangeven welke instellingen je hebt of welke uitleg je hebt gevolgd?

Welke plugin versie van movieplayer heb je en welke instellingen in VLC?

 

Als ik dit ook voor mekaar krijg dan kan ik ook m'n dure htpc voornemen laten varen!

Zal ook ff opzoek naar Leatherface!

 

Groeten,

LLGaby

1 DM7000, 1 DM600, 1 DM500, DM500HD, VU+ Duo

Visiosat G4, A1, A2, A3 en HB

Begeren is meer dan het hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik ben hier een tijdje mee bezig zonder resultaat ple3ase meer details

 

ennne die leatherface image moet ik toch ook even proberen waarom wist ik dit niet zit in stockholm maar hoor niets hier.

 

Het is toch wel toegestaan een link te geven van zoiets legaals

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het redelijk draaien nu.....

Op PLI Emerald.

Heb ergens de movieplayer plugin gedownload (versie 0.94). Die via ftp in de box.

VLC 0.81 op de pc. bij instellingen van vlc "http interface" aanvinken.

Instellingen in de webif gewijzigd (ip pc, folder waar de avi's staan en dvd letter)

vlc opstarten op pc

plugin opstarten op db. Als je op file drukt krijg je als het goed is de filmpjes te zien uit de opgegeven map op je pc........

 

Voordeel van de movieplayer plugin is dat je vanuit de db kunt bedienen i.p.v. webif.

Heb het zelf ook nog niet aan de gang kunnen krijgen via webif.....dan liep de pc steeds vast.

 

Moet nog wel verder testen:

- of het ook lukt met de nieuwste vlc versies op de pc..

- of het ook lukt met andere movieplayer plugin versies

- nog verschillende types bestanden streamen...

 

Bevindingen tot nu toe:

- bediening (vooruit- terugspoelen, pauze e.d.) via gekleurde knoppen werkt nog niet

- DVD kan afgespeeld worden maar is nog ietwat schokkerig.

- ondertitels bij dvd instellen lukt nog niet..

 

Als iemand nog vragen of tips heeft, dan hoor ik het wel.

 

Dit is overigens allemaal van toepassing op zowel "Leatherface" image als "PLI".

 

Groeten,

LLGaby

1 DM7000, 1 DM600, 1 DM500, DM500HD, VU+ Duo

Visiosat G4, A1, A2, A3 en HB

Begeren is meer dan het hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...