Ga naar inhoud


Tv out kaart voor de PC (out dus niet in)


WPW

Aanbevolen berichten

Er is nogal wat om een kabel signaal de pc in te krijgen maar ik wil het anders om, dus een film afspelen op de pc en dan via een 'ouderwetse' coax naar een tv om te kijken (of via rfin van een sat rx), dus geen svga of scart gezeur, gewoon lekker analoog <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> maar wat is dan een goede kaart ? iedere keer als ik via gogle zoek dan is de vermelding tv-out maar bij de specs staat alleen tv-in en tv-out via svga en daar wil ik juist vanaf.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
iedere keer als ik via gogle zoek dan is de vermelding tv-out maar bij de specs staat alleen tv-in en tv-out via svga

 

Geen wonder, een S-Video aansluiting is mooi klein, biedt input en output, en een veel betere beeldkwaliteit dan het oude composiet video. En welk enigszins modern toestel heeft nou geen mogelijkheid voor een S-Video input signaal? Ik kan op die manier zelfs met mijn laptopje een goed beeld op TV krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met "svga" bedoel je waarschijnlijk "S-Video"?

 

Meeste PC kaarten met S-Video output hebben ook composite output (en dat is bijna wat je zoekt). Meestal komt er een apart stekkertje aan te pas dat bij de kaart wordt meegeleverd. Is bij al mijn PCs zo (twee van de drie hebben S-Video out die ook composite uit stuurt met een verloopstekkertje).

 

Met de voorgenoemde RF modulator of een oude videorecorder kun je het gelui erbij mixen en er een antennesignaal van maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tnx. ik denk dat dit het wel zal gaan worden ja, ik multiplex liever zelf op de coax, de kwaliteit is goed genoeg en is veel makkelijker te mixen met het sat signaal aangezien de rf-uit al het huis doorgaat.

 

Of dit misschien ? ff de bijlage bijvoegen...

 

1126157-vgacomponentRGB.jpg

 

Eigenschappen

 

VGA naar video(PAL en NTSC)

Ideaal voor het afspelen van PC spellen,presentaties, DVD, op grote TV schermen

Uitgang voor RGB, S-video, composiet video, en component video(Y,Cb,Cr)

Geschikt voor HDTV/Plasma/Progressive TV

Alle kabels meegeleverd

eenvoudig aan te sluiten

Plaats en afmeting, kwaliteit van het beeld op diverse wijzen instelbaar

Ondersteunt resoluties tot en met 1024x768,1152x864,1280x960,1280x1024, 1600x1200

Geschikt voor de PC, MAC(G4, G4 Cubic,G3) en iMAC, iMacDV zie info onder klik hier

Power van de USB of PS/2 poort

Geen extra stuurprogramma's nodig

Gelijktijdig beeld op computer en TV scherm

24-bit true color digitizer

post-23894-1318258654,9629_thumb.jpg

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hoi, ik snap echt je probleem niet, de meeste tv outs zijn composiet, ik heb een laptop en daar zit een nvidea kaart in, en de drivers passen zelfs de grote van het beeld automatisch aan op je tv <img src="/forums/images/graemlins/ooo.gif" alt="" /> En je kunt zelfs twin view toepassen dus je kunt tv kijken en eventueel in Word iets dien of foto's bewerken... <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Dit signaal zet je door naar scart en het geluid idem, als je met een modulator gaat kloten wordt het beeld helemaal prut, en het geluid is ook nog eens mono, of je moet een duurdere stereo modulator kopen <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />


Ja mooi, maar als je nu dit op 2 of 3 tv's wilt zien ? en die tv's zijn onderling alleen maar via coax aangesloten, dan gaat het niet en das k*t want dat wil ik dus <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

En duur... nou die ik had gevonden was 119, is nie duur.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mja dat hangt er van af, ik heb ze gezien vanaf 19 euro, ben er nog niet uit welke het gaat worden, misschien doe ik het wel met de vcr.

 

Kijk eens naar dit plaatje,

http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...rue#Post1123201

 

En vervang de cai hoofdingang met een rf modulator, dan kan je dus op elke tv kiezen waar je naar kijkt, 1 van de sats of een film van de pc, met een andere methode zit alles vast aan 1 tv.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom niet? cai komt ook binnen met tig kanalen over 1 coax, ruimte(bandbreedte) zat, vergeet niet dat ik de cai alleen intern gebruik, er komt dus niets op binnen als alleen de sat ontvanger en een rf modulator.

En zelfs al zou je de standaard cai erop zetten zijn er zat vrije plekken, de sat rx heeft op uhf nogal wat kanaal keuze (en gooit echt niet mijn coax vol aangezien de cai er makkelijk op rfin bijkan), z'n rf modulator ook.

Als je thuis moeite hebt met een vcr dan gaat er toch iets fout want je kan mij niet wijsmaken dat een vcr de hele coax vol zet, een rf modulator zend uit op 1 kanaal en die kan wat breder zijn bij een lagere kwaliteit modulator en misschien van de 99 uhf kanalen er 10 breed zijn, dan nog moeten er 10 bij kunnen.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Beste WPW, ik denk niet dat je de materie helemaal beheerst, de kabel zet alle kanalen bij het kopstation erop. Die gebruiken net zoveel modulatoren als je kanalen hebt, bij Casema iets van 35 kanalen, die band zit echt mudvol.


Beste Sjaakkkkk <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
Laten we eens de zaak eenvoudiger bekijken, ik neem een vcr en laat deze op de coax een band afspelen, tevens zitten de cai signalen op dezelfde coax. Nu zet ik de vcr op uhf kanaal 40 want op 36 zit een cai signaal en ook op 43, verder zit er op uhf ook nog mijn sat ontvanger op uhf kanaal 48 en zo heb ik met ongeveer 2 a 3 kanalen tussenruimte z'n 22 uhf kanalen op de tv, 20 stuks van eneco, 1 van de vcr en 1 van men topfield en dan heb ik niet eens de 2 andere xxf bereiken meegenomen waar ook z'n 20 eneco kanalen zitten.

Het probleem wat we hier hebben is dat beschreven situatie realiteit was toen ik nog cai had, dus mag jij mij eens haarfijn uitlegge waarom dit wel kan en waarom ik niet zelf via een (10x) modulator of (10x) vcr z'n 10 uhf kanalen kan vullen er van uitgaand dat ik een goede modulator koop of gewoon de vcr gebruik aangezien die in de oude situatie geen enkel probleem gaf in combinatie met de signalen van eneco.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

"die één zijband onderdrukken en de draaggolf."

Je bedoelt hopelijk niet dat de draaggolf wordt onderdrukt.

Het spectrum op de kabel loopt ongeveer van 41MHz(band I)

tot 960 MHz(Band V).

De gemiddelde afstand tussen kanalen is 8MHz, dus kun je

op een coax iets van 114 kanalen kwijt.

Dan heb je toch genoeg ruimte om naast de 35 kanalen van je

kabelaar(even niet meegeteld de frequenties die ze nu gebruiken

voor de digitale kanalen) je sat-ontvangers te moduleren?

Mvg, wammes.

Ik lees veel dus ik hoef niet veel te posten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Precies wammes! dat bedoel ik dus, ok rf modulators zijn er alle vormen en maten en ongetwijfelt ook die misschien wel 20 kanalen breed zijn, maar dan nog gaat het er bij mij niet in dat je er maar 4 kanalen op krijgt, zo speciaal zijn die modulators van de cai maatschappijen nou ook weer niet. En dat zeg ik ook weer niet zonder enige 'ervaring' eenmaal een systeempje gezien te hebben waar 8 vcr's op 1 coax 8 tv's bediende die per stuk elke 10 seconde overgingen naar 1 van de 8 kanalen, en de 8 modulators daarop waren echt niks bijzonders anders dan normale vcr modulators.

 

En denk eens na als je een tv op automatische search zet, dan zie je de zoekbalk lopen over stukken van alle 5 de H banden met behoorlijk grote stukken leegte.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Beste man, je haalt wat dingen doorelkaar, die 8 vcr's die op één coax gemoduleerd worden zijn een systeem op zich, zoals vaak bij campings en recreatie parken gebruikt worden. Daar heb je inderdaad de hele band voor jezelf met voldoende kanaalafstand, maar wat jij wilt is 4 modulatoren in het kabel systeem mengen en dat gaat niet met die flut modulatoren <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />


Nee ik had er duidelijk bij gezegt dat ik geen externe cai signalen bij ging zetten, dus ik heb alle 5 banden voor mezelf, dat met eneco was slechts een voorbeeld om te illustreren dat ook al zou je eneco erbij zetten er nog ruimte genoeg is. En dat is een bewezen feit toen ik nog eneco erbij had met 1 vcr en 1 sat rx, het zat mekaar niet in de weg en er was (veel) ruimte over, hiermee aantonend dat de modulator van de sat rx en de vcr niet zo breed zijn als ik jou zou volgen.

En die 8 vcr's waren gewone huis tuin en keuken vcr's, uiteraard allemaal op een ander kanaal. (8 x muziek video banden die wisselent op 8 tv's afspeelde)

Citaat:

Verder zal ik me de moeite maar besparen jullie verder een hele technishe verhandeling te gaan geven, ik wil dat uiteraard wel doen als je daar belangstelling voor mocht hebben <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


Doe je best <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> als ik 2 losse signalen met de 40 kanalen van eneco op 1 coax kan mixen zonder problemen wil ik graag weten waarom dat niet kan.

Citaat:

Maar WPW probeer het eens zoals je voorstelde te doen met die 4 modulatoren in het kabel systeem, dan hoor ik graag je bevindingen. En wees dan ook eerlijk om als het niet goed gaat dit ook te vertellen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />


Uiteraard, het heeft weinig zin om zaken te roepen als het niet werkt, maar ik ben nog niet zover, dit is slechts onderzoek om de haalbaarheid te bepalen en om te zien of ik de signalen wil distribueren via lan of via coax.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
"Er is nogal wat om een kabel signaal de pc in te krijgen maar ik wil het anders om, dus een film afspelen op de pc en dan via een 'ouderwetse' coax naar een tv om te kijken"
Dit schreef je in de eerste posting, ik maak daar dus uit op dat je een TV/computer signaal in de kabel wilt zetten <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />


Klopt, is niks mis mee.

Citaat:

"En die 8 vcr's waren gewone huis tuin en keuken vcr's, uiteraard allemaal op een ander kanaal. (8 x muziek video banden die wisselent op 8 tv's afspeelde)"
Ik heb je al vertelt dat dit inderdaad geen probleem is als je het niet in het kabel signaal zet <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


Ik snap het verschil niet, dit principe is wat ik wil en dit werkt op 1 coax, ook wat ik wil, dus wat bedoel je dan in je stelling dat 'dit' niet kan ?

Citaat:

"Doe je best als ik 2 losse signalen met de 40 kanalen van eneco op 1 coax kan mixen zonder problemen wil ik graag weten waarom dat niet kan."
Ik dacht dat ik dit al diverse keren vertelt had. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />


Ok, maar leg eens uit dan waarom dit dan wel werkt ? er zijn legio mensen die de kabel combineren (lees mixen) met het sat signaal uit de sat receiver op een inhuis coax, dus wat is er mis met mijn stelling dat je dit zelf ook kan?
Dus kort door de bocht, het op de coax zetten van signalen uit een vcr, sat receiver, aantal modulatoren (bvb. de s-vga uitgang van een pci kaart op een modulater), uiteraard allemaal op een ander kanaal en uiteraard allemaal via de rf uit- uitgang.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...