Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
habibi

afstand tussen lnb's bij multi lnb houder

Aanbevolen berichten

Hallo satters,

 

Ik wil een multifeedhouder installeren. Nu zal ik altijd moeten afstellen en finetunen om een zo optimaal mogelijk signaal te krijgen. Maar als ik enig idee heb van de afstanden tussen de lnb's, helpt dat enorm. Het gaat om Astra 2, astra 1 en hotbird op een triax 78. De lnb houder is niet origineel en astra 1 is exact in het midden (stuurt ook nog een motor aan). Astra 2 zit 9 graden naar oost en hotbird 6 graden naar west. Maar wat is dan ongeveer de afstand in centimeters tussen het hart van de lnb? Weet iemand dat?

 

Enne, van achter de schotel, moet de astra 2 toch links/westkant van astra 1 zitten en hotbird rechts/oostkant? kruislings?

 

Bedankt en groeten,

 

Jos

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt Francis. Tjonge, hebben jullie allemaal zo'n goed geheugen? Ik heb lopen zoeken en dan binnen no time tover je een post uit 2004 boven tafel met het antwoord. Petje af!

 

Ik hoop dat het lukt dan, want de maximale afstand die ik kan bereiken is 8 cm en ik heb 9 nodig. Ach ja, anders alleen Astra 2 en astra 1 en de hotbird via de motor. Moet ook lukken. En Triax88 heeft in een andere post over multifeed houder ook een goede tip. Een rail zelf maken. Nou zit mijn zwagertje in de metaal, dus dat moet niet zo'n probleem zijn.

 

Groeten,

 

Jos

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Vanaf het hart van de Astra-1 staat (in mijn geval)het hart van de Hotbird er 7 cm vanaf, de Astra-2 10,5 cm.

De LNB voor de Astra-2 staat iets hoger.

Trouwens, van achter de schotel gezien staat de hotbird links, en de Astra-2 rechts t.o.v. de Astra-1.

 

Voor foto's, kijk eens op mijn website

 

Groet,

Ger

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ha...ha..weer één die groene coax gebruikt voor de lnb's <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Inderdaad, is dat dan zo bijzonder <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> ??

 

Groet,

Ger

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat is inderdaad bijzonder, kijk het frequentie bereik en demping van die groene coax er maar eens op na <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> Deze kabel is leuk voor de cai maar niet voor satelliet <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Het is grondkabel en kan slecht tegen UV straling, dan breekt de kabelmantel en komt er water in je kabel, de rest spreekt voor zich denk ik <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Theoretisch zal dat allemaal wel kloppen, denk ik. Maar in de praktijk ligt het toch wel iets genuanceerder.

Omdat ik het verhaal van die demping al vaker had gehoord, heb ik de proef op de som genomen en heb een gewone kabel (uit de satwinkel) rechtstreeks van de schotel naar de receiver gelegd. En wat schetste m'n verbazing: geen enkel verschil in zowel signaal als ook kwaliteitsterkte.

Misschien is het verschil meetbaar, maar zeker niet zichtbaar.

 

De groene kabel is inderdaad grondkabel, maar da's ook de bedoeling; hij ligt immers voor het grootste gedeelte onder de grond, omdat de schotel(s) helemaal achter in de tuin staa(t)n. Totale lengte van de kabel: zo'n 48 meter. Zonder buizen of degelijke, gewoon zo in de grond.

 

De groene kabel gebruik ik op deze manier al zo'n 19 á 20 jaar: zowel in de grond als ook het laatste stukje erboven(naar de LNB's)geen enkel spoor van scheurtjes en/of breuken, ook niet bij het buigen van de kabel.

 

Dus ondanks dat de kabel in 2 opzichten niet geschikt zou zijn voor hetgeen ik hem gebruik, heb ik er alleen goede ervaringen mee, en kan ik het iedereen aanbevelen.

 

Klinkt allemaal misschien erg eigenwijs <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />, maar het is juist de hobby om met experimenteren het doel te bereiken. Daarom heb ik m'n hele schotelinstallatie ook zelf "geassembleerd", terwijl er natuurlijke talloze "kant-en klaar"- oplossingen te koop zijn.

 

Groet,

Ger

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.