Ga naar inhoud


pc TV Kaart geschikt voor KPN TV


Gast

Aanbevolen berichten

Kan iemand me vertellen welke pc tv kaarten geschikt zijn voor KPN TV. Welke misschien zelfs wel op linux draaien. Wil namelijk met een VIA SP1300 board een eigen pvr bouwen. Maar kan weinig tot geen pc tv kaarten vinden die geschikt zijn voor KPN TV.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 3 weken later...

En verder..... Onder windows werkt deze combi prima (maar niet zo stabiel helaas, hangt ook heel erg van je overige hardware af).

 

Overigens, qua antenne.... Zoals de poster boven mij al impliceerde geeft deze kaart geen voeding aan de antenne. Je moet dus óf nog een losse power-inserter erbij kopen die de antenne voedt, óf de kaart achter de loop-out van je normale tuner hangen (Maar die moet dan ingeschakeld staan), óf een passieve antenne kopen met evt. aparte versterker indien nodig. Overigens heb ik slechte ervaringen met de standaard Funke binnen-antenne met deze kaart. Heb nu een König buiten-antenne.

 

Nu verder.... Ik had deze kaart ook gekocht voor gebruik onder Linux. Hij wordt door de nieuwere 2.6.x kernel-versies ook prima gedetecteerd en ondersteund. TV kijken onder Kaffeine ging zelfs met minder CPU-usage en stabieler dan onder Windows. Helaas is er 1 probleem:

 

Het CI-slot wordt (nog) niet ondersteund onder Linux. De meeste dvb-kaarten (vooral sat) tot nu toe werkten met een low-level interface voor het kaart-slot. De Twinhan kaart (en steeds meer anderen) willen dat je het CI-slot op een andere manier aanspreekt. Hier is al wel (experimentele) support voor, maar je moet nu voor iedere zender waar je naar zapt met een apart tooltje (cazap) het commando geven aan de CAM om de zender te decoden. Deze interface wordt door nog bijna geen enkel tv-programma ondersteund (vdr, mythtv, etc.).

 

Een tijdje terug heb ik in het volgende topic (waar ik nog even een update moet posten over m'n recente vorderingen, ik heb hier inmiddels VDR vrijwel stabiel draaiend, MET decoden) een hele discussie hierover gevoerd.

 

http://www.sat4all.com/forums/showflat.php?Cat=0&Number=1093007&an=0&page=4

 

Het komt erop neer dat je nu nog een bepaalde duistere plugin voor VDR moet gebruiken en een kaartlezer (serieel of usb) met Phoenix interface, bekend uit de duistere-praktijken-scene. Deze plugin schijnt ook niet 100% legaal te zijn, maar in principe kun je in dit geval wel je digitenne abbo legaal bruikbaar maken onder Linux :P

 

Iig... het is dus te doen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...