Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast yoshemite

gbox op emerald?

Aanbevolen berichten

Gast

Beste mensen,

 

graag zou ik willen weten of de gbox ook op de emerald image zit voor een dreambox 7000

 

Alvast bedankt

 

ps: zoek functie al gebruikt!!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

en die emu kan ik ergens downloaden?

 

Of is de image van rudream er beter geschikt voor?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wie zoekt, die vind <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

 

getzzz rgg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

het maakt niet uit welk image je gebruikt, gbox is een universele emu die in principe op elke dreambox kan draaien, zelfs op de 7025 (v2.24 > )

je moet alleen weten waar je de files scoort en hoe je de zaak installeerd. gezien gbox non-public is zal je hem niet zo snel vinden in images.

je moet dus met de hand aan den arbeid.

 

/var/bin --> gbox

/var/keys --> gbox.cfg & cwshare.cfg

 

hoe e.e.a in Pli moet worden ingesteld weet ik zo 1 2 3 niet (zie zoekfunctie <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ). "vroegah" kon je gbox renamen naar camd.gbox om hem zichtbaar te maken in je emu-list. of dat nog steeds zo is moet ik je nalaten daar ik geen Pli-image draai.

 

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ome Merde, bedankt.

Dit zijn antwoorden die ik wil hebben.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Ome Merde, bedankt.
Dit zijn antwoorden die ik wil hebben.

Sorrie als je mn antwoord wat bot vond (was niet zo bedoeld), maar het is met gbox niet anders .

Maar als je hem in Pli wil gebruiken moet je de gbox symlink installeren, staat bij downloads-softcam-older emu's.

Dan de gbox binarie naar de /var/bin plaatsen, geen ppc genaamd (in de pli) maar gewoon gbox. dan chmod +x gbox, oftwel chmod 755 gbox.
De config files plaatsen, en gbox als default softcam kiezen.

grtzzzzz Rgg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

toppie <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> thx

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

heeft iemand um al werkend op een 7020 ook met de 7020 versie van Emerald ??

 

effe een kleine toelichting ik krijg geen beeld

heb wel online naar mijn andere ontvanger en de cardinfo doet het ziet mijn

goede kaart in de onderste slot

enz. alles duid er op dat het moet werken,

zo lijkt het dus ook maar geen beeld!!

zelfs in de menubalk komt een groene S van secakaart gevonden enz.

GEEN beeld ???

Iemand wel werkend was de vraag

ps. ik heb pli 7020 op de usb in multiboot

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Kijk eens in telnet met het commando "ps" of pmthelper draait.

Zo niet dan klopt je opstart script niet.

 

 

grtz Rgg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

heb hier precies hetzelfde probleem, zowel met gbox 2.22 als met 2.24

 

krijg wel e.e.a van de kaart te zien, maar geen beeld. gbox loopt wel (te zien in ps) evenals pmthelper.

 

schiet mij maar lek ...

 

 

[edit] ik heb tevens camx erbij geïnstalleerd. als ik deze switch naar gbox dan blijft camx gewoon werken (i.p.v gbox). volgens mij deugt het script niet helemaal. heeft iemand gbox wel aan de praat in Pli Emerald ? zoja ? hoe ? <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

[/edit]

 

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Ome Merde

Geen idee wat er zo moeilijk aan zou moeten zijn. Ik heb gbox (2.24b) hier onder Emerald draaien, en heb 2.23 en 2.24 ook zonder problemen an het draaien gehad.

 

gbox -> /var/bin

alle andere files in /var/keys

 

Daarna via het blue panel de menu-entry toevoegen (older emu's -> gbox)

Even de config files in orde maken en daarna de box even rebooten. Zou daarna eigenlijk prima moeten werken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

yup, nou hier dus niet. 2.22 en 2.24 getest. zelfs suite geïnstalleerd (die draait wel maar ziet alles als FTA) <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

dit is het script :

 

Code:
#!/bin/shCAMNAME2="Gbox"PATH="/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin"case "$1" in	start)		echo "[sCRIPT] $1: Starting $CAMNAME2"		pli_pmthelper		/var/bin/gbox &		;;	stop)		echo "[sCRIPT] $1: Stopping $CAMNAME2"		touch /tmp/gbox.kill		killall pli_pmthelper		;;	*)		$0 stop		exit 1		;;esacexit 0

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@ome merde ,

ook ik heb gbox werkend in Pli emerald.

Ik heb in var/bin de cs2gbox,egboxcenterd,gbox en deamon staan.

In var/script heb ik de 3 .sh files staan.

Verder heb ik nog in tmp 3 files staan (.ver .info en .onl)

En ik var/keys de configs.

 

Ik krijg daarentegen gbox niet werkend in Davinci <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.