Ga naar inhoud


archsat DJ85E: welke sat's?


Gast 12christiaan

Aanbevolen berichten

ik heb een andere schotel in de bestelling staan. ik werk nu met een 'normale' 60 cm schotel. Intussen zijn we verhuist en heb ik wat meer ruimte om een schotel neer te zetten. de 'oude' schotel gaf af en toe niet genoeg signaal, dus heb een maatje groter besteld. het is de volgende geworden:

 

ARCHSAT DJ85E Elliptical [Diameter (cm) 90x75]

 

Ik heb een monoblock (6°) die ik op astra 19.2°E en hotbird 13.0°E wil richten. maar deze schotel moet genoeg ruimte over laten om ook de astra 28.2°E erbij te pakken voor BCC met een lose LNB (heb ook nog wat lose liggen en een switchje). nu is mijn vraag eigenlijk:

 

Kan ik met deze opstelling nog andere satelieten pakken?

Ik zag dat er tussen de 28 en 19 nog de 23.5°E ligt met Astra 1D / Astra 3A; maar ik zie hier eigenlijk geen echt interesante kanalen tussen zitten. (of zie ik iets over het hoofd)

verder zou ik de andere kant nog op gaan en kijken of ik de Eutelsat W1 (10.0°E) Eutelsat W3A (7.0°E) of Sirius 2/3 (5.0°E) erbij kan pakken, maar is hier nog wel wat leuks tezien ? filmpjes of zo?

 

Of moet ik dan toch richting Eutelsat 36°E gaan?

 

Als ik bij astra2 28 + astra1 19 + horbird blijf. kan ik dan het beste de schotel op de astra 1 richten? en dan de andere LNB erbij zetten?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beter had je gekozen voor de DJ85EM hier is meer mee mogelijk je kan hier

6 lnb's in hangen en is beter in te regelen, met de DJ85E blijft het behelpen tevens is de mount van de DJ85EM een stuk beter.

Ik heb er pas 1 geplaatst en dat werkte heel aardig van turksat op 42 oost tot sirius op 5 oost is direct mogelijk met een andere grotere gelijder voor de lnb's is denk nog veel meer mogelijk.

Onze geest is als een Parachute hij werkt alleen als die open is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je op dit board gaat zoeken dan kom je deze schotel tegen met gebruikers die er volgens mij ook Sirius bij hebben gezet. Astra3 gaat wat moeilijk omdat de LNB koppen te breed zijn bij standaard maat LNB's. Wat er op de sat's valt te halen weet ik ook niet, daarvoor moet je op www.kingofsat.net kijken.

Ik heb dezelfde schotel en heb nu Astra1,2 en Hotbird er op zitten met Astra1 in het midden. Voor meer info over mijn opstelling zie mijn website.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De EM is toch even groot als de E? Het enige verschil is toch de LNB bevestiging en zoals je zegt de ophanging?

 

Of heb ik het mis?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik vermoed dat de EM iets andere schotel is, maar mischien heb je gelijk dat alleen de rail anders is.

 

ps. grappige site. en een leuke tool heb je erop staan... Zonnewijzer (afkomstig uit GorbTrack).

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Het verschil zit alleen in de lnb ophanging voor de rest zelfde schotel.

Homecast HS 8100/echostar pvr 5020/archsat 1x duo inderto lnb/1x alps lnb/aston 1.07/mediagard module/Canaldigital module.

astra1,2,3/hotbird/eutelsat/nilesat/hispasat/atlanticbird1,2,3/

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Zoals Astron reeds vertelde is er een andere thread hier waar deze Archsat behandeld wordt en dan met name met het oog op 3 tot 4 satellieten ontvangst.

 

Ik heb de Archsat schotel die je besteld hebt en het is inderdaad zo dat je veel beter de EM versie kunt nemen om voor de hand liggende redenen.

 

Het is echter zeker mogelijk om met de oudere Archsat schotel 30~35 graden zicht te hebben op de hemel. Ikzelf heb met een beetje knutselwerk aan de feedarm (voor de LNB's een aluminium stang met houders gekocht die met bouten en latjes hout op het uiteinde van de stang gemonteerd is - wel effe gaten erbij boren natuurlijk) de volgende ontvangst op mijn Topfield PVR 4000:

 

Thor 2/3 op 0.8 W --> signal/quality: 84% / 91~94% (Invacom 0.3 dB twin LNB)

Hotbirds op 13.0 O --> 90% / 99% (Alps 0.6 dB twin LNB)

Astra 1 op 19.0 O --> 89~91% / 99% (idem)

Astra 2 + Eurobird op 28.2~5 O --> 89% / 99% (Invacom 0.3 dB twin LNB)

 

En dat vanuit Luxemburg stad, driehoog op mijn balkonnetje. Ik plaats (eindelijk) wat fotootjes. Er zit een plastic zak om de feedarm om de LNB's tegen stof en nattigheid te beschermen. Ziet er niet uit misschien, maar werkt geweldig. Ik heb een twintuner, dus twee kabels (Belden HH125) gaan het huis in - afgedicht met siliconenkit. De laatste foto toont het binnenste van mijn Topfield PVR 4000 die voorheen erg heet werd en ingebouwd in een kast staat. Een 12 cm computer ventilator op de 5 volt lijnen naar de harddisk geeft praktisch geen geluid en toch voldoende koeling - direct op de IBM chip en de twee CAMs gericht die ik erin heb zitten. Tevens twee aluminium koelribben voor PC chipkoeling op de twee vierkante chips geplakt met thermische lijm en een 160 GB Samsung stille & zuinige harddisk en ik heb eindelijk niets meer te klagen over storend harddisk of ventilator geluid of oververhitting.

 

Oh ja, ik heb dus 8 kabels die van de 4 twin LNB's gebundeld met plastic stripjes aan de feedarm naar de achterkant van de schotel lopen alwaar twee Best 4-1 diseqC 2.0 schakelkastjes in plastic regenbehuizing (en ook nog ingepakt in een plastic zak met tape aan de paal) er twee kabels van maken. Een tegelvoet met 12 30x30 tegels (extra veel voor de storm zekerheid!) en 90 cm hoog verzorgt de ophanging.

 

http://img.photobucket.com/albums/v203/Marcus_Tullius/0202.jpg

 

http://img.photobucket.com/albums/v203/Marcus_Tullius/0203.jpg

 

http://img.photobucket.com/albums/v203/Marcus_Tullius/0204.jpg

 

http://img.photobucket.com/albums/v203/Marcus_Tullius/0205.jpg

 

http://img.photobucket.com/albums/v203/Marcus_Tullius/0206.jpg

 

http://img.photobucket.com/albums/v203/Marcus_Tullius/0210.jpg

 

I hoop dat dit mensen nog op een idee brengt.

I burn not shine

Link naar reactie
Delen op andere sites

Altijd leuk om knutselwerk te bekijken. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk, maar je kabels lopen af naar beneden en naar binnen, dus water volgt de kabel naar binnen, ook al is het afgekit, je bent beter af door een loepje te leggen net voordat de kabel naar binnen gaat dan stopt water daar ook.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Leuk, maar je kabels lopen af naar beneden en naar binnen, dus water volgt de kabel naar binnen, ook al is het afgekit, je bent beter af door een loepje te leggen net voordat de kabel naar binnen gaat dan stopt water daar ook.


Daar ben ik wel van op de hoogte, maar...ik zie er simpelweg de noodzaak niet van in. Ik heb geen water dat naar binnen loopt. Ik heb het meerdere malen gecontroleerd en deze oplossing werkt nog steeds feilloos. de twee kabels gaan door twee gaten in een aluminium balkondeur. De deur is hol en er zit een soort styroporschuim binnenin. Ik moest dus zowel buiten als binnen een aluminiumplaat doorboren. De kabels gaan uiteindelijk wel vrijwel horizontaal door die gaten naarbinnen en ze zitten praktisch klem. Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde zit weerbestendige transparante siliconenkit en niet zo'n beetje ook. De kabels zijn afzonderlijk helemaal ingemetseld in dat spul en de deuroppervlakken had ik natuurlijk vantevoren schoongemaakt. Het zou mij echt verbazen als hier vroeg of laat water langs weet te komen (of het moet binnenin de kabel zijn), want dan voldoet de afdiching bij mijn badkuip ook niet !!!

Maar waarom dan niet die lus, het lijkt veel makkelijker ? Nou, ik vond het gewoon niet esthetisch <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> en daarbij geeft zo'n lus mogelijk interferentie/inductie en gezien de lengte van mijn kabels door het huis, noodgedwongen in de buurt van electrische bedrading, wilde ik het mogelijke risico op storing niet nemen. En ieder heeft recht op een beetje eigenwijsheid, toch ? <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

I burn not shine

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...