Ga naar inhoud


dreambox en harmony 895


mail4you

Aanbevolen berichten

Ik heb zelf een harmony 895 afstandsbediening en een dreambox 7000. Hoewel dreambox gewoon in de database van de harmony staat werkt het niet echt lekker. Ik heb alle mogelijke settings mbt key repeat & key delay reeds uitgeprobeerd maar echt 100% werkt het niet.

 

Probleem is dat af en toe bepaalde toetsen niet herkend worden door dreambox en ook het "scrollen" met de cursor toesten door de zenderlijsten verloopt erg stotterend. Af en toe lijkt het ook wel of de afstandbediening "bijna" vastloopt. Dit gebeurt meestal als ik wat snel de toetsen achter elkaar indruk. Als ik daarmee stop blijft de aftstandbediening nog wel een seconde of 5 tot 10 codes uitzenden.

 

Iemand enige ervaring met een harmony afstandbediening in combinatie met een dreambox. Alle tips zijn welkom. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

mail4you

Link naar reactie
Delen op andere sites


Herkenbaar. Ik gebruik zelf een Harmony 525, maar zo snel en vloeiend als de originele afstandbediening heb ik 'm nog niet gekregen. Je kan op zowel de Dreambox als met de Harmony software wel timings instellen, maar ben er nog niet uit wat optimaal is.

 

Zelf gebruik ik op de Dreambox:

- Hoge herhaalratio (bijna max.)

- Lage herhaalvertraging (balkje op zo'n 20%)

- 200ms pauze tussen karakters.

 

In de Harmony software heb ik alles, behalve de interapparaatvertraging ook op 200ms ingesteld. Het scheelt wel t.o.v. normaal, maar ideaal is het nog niet. Ook is de afstandsbediening soms erg traag inderdaad, maar dat was me ook al opgevallen bij het starten van een Activiteit. Ik heb het heel af en toe trouwens gehad dat de Harmony een bepaald commando maar bleef uitzenden, totdat er een andere toets werd ingedrukt. Lijkt me ook niet de bedoeling, maar voor 59 euro klaag ik niet (Had ik bij de 895 wel gedaan trouwens <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />)

Wire telegraph is like a very long cat. You pull his tail in NYC and his head is meowing in LA.Radio works the same: you send signals here,they receive them there.The only difference is there's no cat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook een 525. Alles werkt perfect behalve het zappen bij mijn dreambox en het is soms ook te traag. Ik heb een paar timings geprobeerd maar het werkt niet zo vlot als de originele. Voor de dreambox is het niet echt een aanrader. Ik heb het op mijn XBox geprobeerd, daar werkt het zeer vlot mee.

De software om de 525 te programmeren is ook oertraag.

 

Als er iemand de optimale settings kan vinden, laat het maar weten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de Tip met de instelling voor de afstandbediening op de dreambox zelf. Daar had ik even niet aan gedacht. Het werkt nu iets beter maar echt optimaal is het niet.

 

Trouwens de orginele afstandbediening werkt prima. En ook de pronto (950) die ik heb werkt goed dus ik denk niet dat het aan de dreambox zelf ligt.

 

mail4you

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik de Harmony 885 al bijna een jaar voor o.a. de dreambox 7000 en de topfield 5500. Hij bevalt mij super. De klachten die jij beschrijft ben ik nog niet tegengekomen.

Reptovis

Dreambox 7000S + Maxtor 300GB + Quattro 0.3dB Lnb + Triax 110 + Sg2100/Topfield 5500 + Maxtor 300GB + Dual Lnb + Triax 90 + Sg2100 + Aston 1.07 + Xcam/Humax 5400 + MM/Reptielen/Vissen/Honden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:


Trouwens de orginele afstandbediening werkt prima. En ook de pronto (950) die ik heb werkt goed dus ik denk niet dat het aan de dreambox zelf ligt.

mail4you


Met de Topfield en al mijn andere apparatuur geen problemen gek genoeg, daarom dacht ik dat het aan de Dream lag.
Welke Ir codes gebruik jij? Zelf geleerd of gedownload?
Ik moet er wel bijzeggen dat ik een 500 heb en geen 7000. Ik gebruik de plugin 500 -> 7000 codes.

M7 SAT801 met TVV abo

Link naar reactie
Delen op andere sites

ReneG

 

Waarom een Harmony als je een pronto hebt? Pronto werkt prima maar ik kan er helaas mijn showcenter 200 niet mee bedienen. Deze schijnt met een toggle bit te werken waar de Pronto niet mee overweg kan.

 

reptovis

 

Wat voor instellingen gebruik jij voor speed delay & key repeat settings voor de harmony 885? Je zegt dat je geen problemen hebt met de harmony 885. Wat gebeurt er als je de up / down toets vasthoudt in een zender bouqet. Blijft de dreambox dan vloeiend door de kanalen lopen of hapert hij af en toe? En reageert de dreambox altijd de eerste keer als je op een toets drukt?

 

papa1245

 

Heb de codes voor de pronto gedownload van remote central. Werken prima (heb een drembox 7000)

 

mail4you

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Ik heb de 885. Voordat ik dit topic las had ik ook haperingen. Nu heb in de instellingen gewijzigd en zapt ie super! Geen haperingen meer als je door de zenders van een bouquet gaat.

 

De instellingen:

Eerste balkje maximaal

Tweede balkje op ongeveer 45%

Pauze op 0.

 

Op de Harmony zelf heb ik alle delays ook op 0 staan.

 

Doe er je voordeel mee!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...