Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast Paulus

[TF5510PVR] gecodeerde opname waardeloos/corrupt?

Aanbevolen berichten

Gast

Ik heb een nog vrij recente gecodeerde (oranje dollarteken) opname van 1793MB waar de playback zomaar plotseling wordt afgebroken na zo'n 7 seconden (Playback stopped).

De harde schijf maakt vreemde ratelgeluiden binnen die 7 seconden. Kortom, ik kan deze opname dus niet bekijken of decoderen. Wat ik ook probeer... (meteen op pauze en dan proberen verder te springen naar zo'n 5% lukt ook niet.)

 

Heeft iemand dit probleem ook al eens gehad en is er nog wat aan te doen?

 

P.S.: Ik gebruik de firmware van 5 oktober 2005

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Paulus plaats a.u.b. een prefix voor je onderwerp, [PVR5500]. Scheelt een hoop irritatie bij gebruikers van andere Topfield modellen.

 

Ik zelf heb dit probleem ook gehad. Heb zelf de orginele harde schijf ( Seagate ) vervangen en het probleem was over.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

ha, dus dan zou het aan de harde schijf liggen?

wel vrij opmerkelijk dan dat het precies in het begin van de opname fout gaat en dat de rest van de opnames wel gewoon goed zijn.

er zal toch heus wel een tooltje beschikbaar zijn om het opname bestand te checken op corrupte header of iets dergelijks en te repareren waar mogelijk?

 

Iemand wellicht nog andere ideeen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zou zeggen probeer eens een andere schijf. Pas wel op voor de garantie. Indien je er nog garantie op hebt vraag het even na bij de winkel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ja, uiteraard ben ik me ervan bewust dat ik de schijf doodleuk kan gaan vervangen maar het gaat er mij juist om om erachter te komen of het al dan niet mogelijk is om de opname nog te redden op welke manier dan ook... (hoe technisch het dan ook zal zijn, dat maakt niet uit)

 

M'n leven hangt er vanaf, haha, nee geintje, maar elke tip is welkom ;-)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Probeer het bestand eens te kopieren naar je harde schijf en dan weer teugzetten op je TF.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Melle, dat is echt een goede tip van je, bedankt. ;-)

Dat heb ik gedaan en er blijkt niets mis te zijn met de opname.

Ik kon het daarna zonder problemen afspelen en uiteraard decoderen.

Mijn idee is dat het puur lag aan de positie van het bestand op de harde schijf.

Maar zo erg is het dus niet want de opname is niet verminkt.

Wel erg vreemd, maar toch lijkt het me vrij waarschijnlijk dat het ergens ligt aan de harde schijf.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het kan een "bad sector" zijn op je harde schijf.

Maar mooi dat het werkt en je je opname behoudt <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.